Berta Sándor

Stratégiai együttmű­ködésre lépett a Microsoft és a ZF

A két cég a digitalizálás következő szakaszába lép.

A ZF Friedrichshafen AG és a Microsoft bejelentette, hogy létrehozza a ZF Cloud rendszert azért, hogy az autóipari beszállító az összes ipari és üzemi gyártási és üzleti folyamatát digitalizálni tudja a Microsoft Azure segítségével. A folyamatban szerepet kapnak a redmondi konszern mesterséges intelligencia és dolgok internete megoldásai, illetve adattechnológiái. Az új kapacitásokkal lehetővé válik a ZF technológiáival ellátott járművek hatalmas adatmennyiségének a feldolgozása, a komponensek összekapcsolásának az optimalizálása és az új funkciók kifejlesztése.

Wolf-Henning Scheider, a ZF vezetője kijelentette, hogy a termékeik által szállított adatok és az üzleti folyamataik minden területen egy egységes felhőarchitektúrába kerülnek majd, ezáltal nagyobb hatékonyság és adatfeldolgozási sebesség valósulhat meg. A Microsoft ideális partner a számukra a teljes digitalizálásában. A ZF egyúttal jelezte, hogy a következő években több milliárd eurót fog befektetni a digitális átalakításába és ezen belül a tengerentúli vállalattal való együttműködésbe.

A ZF új felhőstratégiája kulturális változást jelent a társaságon belül, ezért a beszállító átfogó képzési kezdeményezést indít a munkavállalók számára. A cél az, hogy valamennyi munkatárs számára segítséget nyújtsanak az új adatplatform sokrétű lehetőségeinek kiaknázásában, valamint kompetenciáik bővítésében, ezáltal felgyorsítva a termékfejlesztést, s még hatékonyabbá és termelékenyebbé téve a gyártási és adminisztratív folyamatokat. Az alkalmazottakat ebben egy hibrid munkahelyi és készségfejlesztési kezdeményezés is támogatja.

Mintegy 110 000 dolgozót láttak el a Microsoft 365 és a Microsoft Teams termékekkel, s olyan felhőalapú eszközöket használtak, amelyekkel produktívan és biztonságosan dolgozhattak otthonról vagy szükség esetén a ZF termelési helyszínéhez közeli munkakörnyezetéből. Judson Althoff, a Microsoft ügyvezető alelnöke és kereskedelmi vezetője szerint a digitalizálás teljesen átalakítja a szállítási ágazatot és lehetővé válik a termelékenység növelése és az egyedülálló ügyfélmegoldások gyors elérhetővé tétele.

Dr. Jürgen Sturm, a ZF informatikai igazgatója mindezt azzal egészítette ki, hogy egy egységes adatplatform könnyebbé teszi akár a szélerőműveik karbantartását is, s lehetővé teszi mindegyik belső rendszer lépésenkénti integrációját és átalakítását. Így az egyes alkatrészek adatokat küldhetnek a felhőkörnyezetbe és automatizált értesítéseket generálhatnak például arról, hogy mikor van szükség a legközelebbi karbantartásokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caprine #2
    Na ezt egy cyber bünöző megtudja:))))

    Amúgy meg elképzeltem hogy egy cnc marós aki éppen egy ZF váltómű házat forgácsol otthon a gépe előtt ülve homeoffice hogy cseréli ki az éppen elkopott 8-as maróját vagy az eltört 10-es menetfurót. Vagy a meos hogy tolómérőzi le a darabot, ja sehogy:)
  • Agyturbinikusz #1
    Azt hittem több sebesség közül lehet majd választani az operációs rendszer váltásánál.