Szekeres Viktor

Túl hosszú lesz a Dűne-mozifilm

Kiderült a Dűne játékideje.

Szokás mondani, hogy a nyomtatott sajtó halódik, de azért az újságok papíron még nem adják fel a küzdelmet, amit remekül jelez az, hogy még mindig próbálkoznak olyan kunsztokkal, mint most a Total Film, mely olykor exkluzív fotókat jelentet meg hasábjain - valamiért számukra komoly összeget ér meg, hogy ezek a képek ne a neten jelenjenek meg először, és csak az újság standokra kerülése után pár perccel váljanak online elérhetővé. A mostani képek a Dűnéből származnak, pedig ugye már előzetest is láthattunk hozzá.


Az is kiderült egyébként, hogy a film játékideje 155 perces lesz, amit korábbi felmérések alapján sokan túl hosszúnak tartanak, és ez azért okozhat problémát egyeseknek, mert míg a moziba mondhatni rá van kényszerítve az ember, hogy végig ülje az időt, az amerikai HBO Maxos premiernek köszönhetően a tévé előtt nem lesz ez a helyzet. A Denis Villeneuve-féle Dune főszereplője egyébként Timothee Chalamet lesz, aki mellett Javier Bardem, Oscar Isaac, Zendaya, Stellan Skarsgård, Rebecca Ferguson, Charlotte Rampling és Dave Bautista is kiemelt szerepet fog kapni.


A hazai könyvkiadás fülszövege alapján pedig akár be is lehet lőni, hogy miről szól majd a film: "Az Impérium tízezer éves békéjét veszély fenyegeti. A lakott planéták ezreit összefogó, feudális birodalom egymásnak feszülő erői - a császár, a rivalizáló Nagy Házak és az Űrliga - mind egy kietlen sivatagbolygó köré gyűlnek, hogy eldöntsék, ki birtokolja az óriási homokférgek és pusztító viharok által uralt világot. Ez ugyanis az egyetlen hely az univerzumban, ahol megtalálható az űrutazáshoz elengedhetetlen, tudattágító hatású fűszer, a melanzs. A hűbérbirtokért megütköző seregek csatájában felülkerekedő ház győzelme azonban nem lehet teljes, mert a mély sivatagban felbukkan egy próféta, aki mögött felsorakoznak az eddig lakatlannak hitt terület népének fanatikus légiói... "

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #8
    Amúgy beül az ember a moziba mindenki benyomat egy hektoliter üdítőt meg egy köbméter popcornt vagy mást. aztán majd behugyozik a film végén. :)
  • t_robert #7
    Amúgy az Avatar 162 perc volt. Ráadásul, amit mi láttunk a moziban az már egy megnyesett rőviditett változat volt. :) Ráadásul 3D-ben nézni, ami szerintem jobban fárasztja az embert, mint a sima 2D film....
  • t_robert #6
    Azért a 1984-es Dűne film értéséhez nem ártott, ha olvasta elötte az ember a regényt. Másik ami nekem nem tetszett benne a gőzpunkos hangulat volt, ami erősen hajazott a 19 századi gőzgépek korára. Ok tudom hogy a Dűne univerzum elő történetében volt egy a gépek elleni hosszú háború, amire majdnem ráment az emberiség. Ezért is nem használnak fejlett számítógépeket és mesterséges intelligenciát és egyebek. Lásd mentátok, meg az űrutazásnál a hiperugrások célját tudatmódosítóval(fűszer) belőtt izék (régen emberek voltak) tapogatják le. Ennek ellenére azért egy űrutazó civilizációtól fejlettebb felszerelést várnék el. Például egy vezérlő panelen nem mechanikus kapcsoló karokat és lámpákat, mint egy kurblis telefon korában. Nekem túl primitív és régies volt a környezet.....
  • gothmog #5
    Fogadok hogy tele lesz lassan pergő homokszemekkel! ;)
  • KoLaMan #4
    Ugyan, mi az a két és fél óra a cirka négy órás TLOR filmekhez képest?
  • zetortraktor #3
    ?? Hisz épp az a lényeg, hogy nem egy részben nyomják le az első könyvet.
  • grobs #2
    135 perc volt az 1984-es mozi változat, és a legnagyobb probléma az volt vele, hogy nagyon-nagyon rövid. Emiatt csapongó, és helyenként a regény nélkül értelmetlen. 20 perccel több is kevés lesz.
    Teljesen fölösleges 1 részben lenyomni az első könyvet.
  • Macropus Rufus #1
    155 percben mi a sok? 2 és fél óra és ez sok? Egy ilyen cuccnak mint a Dűne lehet még kevés is. Am. biztos, hogy másfél órába is bele férne, de ugye a 84-es Dűne 2 óra 17 perces és eléggé össze csapott lett. (bár nekem tetszik ettől függetlenül)

    "mert míg a moziba mondhatni rá van kényszerítve az ember, hogy végig ülje az időt"
    fegyverrel vagy mivel? Unom a filmet, kimegyek a moziból és jó napot. Kb. pont azt csinálnám mint ha otthon nézem meg. Meg hát ugye otthon esetében akár két részletben is megnézhetem. Szóval inkább esélyes, hogy otthon többen fogják végignézni mint a moziban.