Spencer

Notebookok CD-RW/DVD meghajtókkal

[Electic] A Sony Electronics úgy határozott, hogy a VAIO termékcsaládjába tartozó hordozható számítógépekhez elérhetővé tesz CD-RW és DVD-ROM meghajtókat is.

A Sony egyik vezetője elmondta, hogy az új meghajtóknak köszönhetően a notebookjaikat ezentúl még sokoldalúbban lehet felhasználni. Elsősorban a multimédiás lehetőségek fognak bővülni. Így a felhasználók amellett, hogy kihasználhatják a CD és DVD tárolási technológiák minden előnyét, még a saját digitálisan rögzített audio és video anyagaikat is hatékonyan tárolhatják. Természetesen a notebookok teljesítménye, ahhoz is elegendő, hogy a DVD-n tárolt filmeket megfelelő minőségben lehessen lejátszani.

A Sony az új meghajtókat négy FX szériájú notebookba építi bele. A PCG-FX190 és a PCG-FX170 típusokon a Microsoft Windows Millennium operációs rendszer fut, míg a PCG-FX190K és a PCG-FX170K modellek a Windows 2000-rel kerülnek forgalomba. A FX szériás számítógépek mindegyike tartalmazza az úgynevezett 3MAX+ rendszert, amely megnövelt kijelző méretet, hosszú akkumulátor élettartamot és könnyű hordozhatóságot biztosít. Az FX notebookok 15 colos aktív mátrix, TFT kijelzővel kerülnek forgalomba. Használható egy második, opcionális akkumulátor is, amelynek köszönhetően a DVD filmek végig megtekinthetők, és a hosszabb bemutatók alkalmával sem kell akkumulátort cserélni.

A multimédiás lehetőségek könnyű felhasználása érdekében a Sony a MovieShaker, a PictureGear és a DVgate szoftvereket is telepíti a számítógépeire. Ezek többek között segítenek a kép- és videoszerkesztésben valamint a multimédiás prezentációk elkészítésében.

A PCG-FX190-es modell szinte minden olyan eszközzel rendelkezik, amely egy asztali számítógépben is megtalálható. A 850MHz-es Pentium III processzorra épül. 128MB SDRAM memória található meg benne, amely 512MB-ig bővíthető. A merevlemez kapacitása 30GB. Az integrált Ethernet vezérlő mellett, természetesen helyet kapott a CD-RW/DVD is. A PCG-FX190 ára körülbelül 3700 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andris #1
    Nagyon gizdán néz ki