Szekeres Viktor

Első nekifutásra sikeres a Kung Fu rebootja

A nézőket érdekli az új Kung Fu.

A sorozatok, illetve filmek premiernapi, valamint premier hétvégi nézettségéből csak és kizárólag egy dolgot lehet leszűrni: azt, hogy az adott alkotás mennyire érdekli a nézőket. Hogy mennyire győzték meg a közönséget a reklámok, valamint a leírások. Minden más a későbbiekben dől el. A nagy különbség a két műfaj között az, hogy míg a filmek esetében, ha a végeredmény nem nyeri el a nézők zömének tetszését, akkor csak annyi történik, hogy a film bevételei szabadesésbe kezdenek, ami, ha elég magas a nyitóhétvégi bevétel (ami sokszor 50%-a az összbevételnek), még mindig sikeressé teheti azt. Sorozatok esetében azonban hiába az erős kezdés, ha szabadesés következik be, akkor az adott széria heteken belül a bukások közé sorolódik és megszüntetésre kerülhet.

Mindenképp a fentiek figyelembe vételével kell kezelni a Kung Fu premiernézettségét is, melyből azt lehet leszűrni, hogy miképp az új Walker, ez a sorozat is kifejezetten érdekelte az embereket, legalábbis a CW csatornán a reboot bőven a csatornaátlag fölött produkálva 1,4 millió nézőt szakított, a 18-49 éves korosztályban pedig 0.2-es ratinget ért el, ami bőven jobb eredménynek számít, mint amit a Riverdale produkált korábban, ami helyét átvette a sorozat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #5
    "Civilizáltan beszélni nehéz..? Barom!"

    Ugye erted az ironia fogalmat? Ahh csak viccelek, tuti nem..majd nezz utana..es megismetlem a kerdest: Ezt a sok marhasagot honnan szoptad?
  • Lapajka #4
    Civilizáltan beszélni nehéz..? Barom!
  • cateran #3
    Ezt a sok marhasagot honnan szoptad? A The Big Boss-t `71-ben mutattak be,a Kung Fut `72-ben, Bruce Lee `73-ban halt meg. A Kung Fu 3 evados volt `72-tol `75-ig ment....
  • Lapajka #2
    Nem nehéz felülmúlni az úgymond eredetit... egy aljas rasszista plágiumként indult. Bruce Lee ötlete volt, Bruce Lee rendezte volna és lett volna a főszereplő (korábbi, amerikai sorozatszerep sikerére építve)...
    Hitegették, kijátszották, kifúrták, a sorozatot ellopták tőle, a háta mögött megcsinálták, már csak abból tudta meg, amikor bemutatták, egy szerencsétlen balfékkel (David Caradine), akinek annyi köze volt a kungfuhoz kb mint a pandáknak, sőt még annyi sem... az egész sorozat nyomorúságos volt, a főszereplő "kungfumester" mozgása olyan volt mint egy lajháré... Minden idők egyik legnagyobb filmipari gyalázata... Bruce Lee ezmiatt ment vissza Hongkongba és megcsinálta az első nagyfilmjét a Big Boss-t, amivel minden idők legnagyobb hongkongi filmsikerét aratta... Hollywood-ban két filmet csinált hosszú évekkel később, még egy másik hongkongi bomba-világsiker után (Tomboló Ököl), amikor visszakönyörögték... a Sárkány útja sajnos Chuck Norris jelenet ide vagy oda, sajnos gyenge film lett, mert persze máris erőszakoskodni kezdtek az amerikaiak, hogy jaj nehogymár túl kemény kínai legyen itt végig, szóval afelé tolták, hogy legyen komédia jellegű (egy kehes sárga mégiscsak inkább abba való ugyebár - gondolták), és csak a végére keményedik be... ennek az lett az ára, hogy nagyon gyenge a sztori és nagyon gyengén játszik benne Lee, mivel ő nem színész volt, pláne nem komikus, hanem harcművész, neki sok verekedést kellett volna adni, nem idétlenkedést... Ettől még persze világsiker lett... De ezután sem csinálhatta Lee, amit akart, mert aztán meg kitalálták, hogy eléggé irritáló volt azért ez a királykodó szemtelen, visító sárga törpe, tegyünk mellé egy fekete és egy fehér menő karatést is... az addig rendben is volt, csak éppen ebben sem kapott elég játék lehetőséget Lee, itt is bizony az embernek hiányérzete van... a premier napján már nem volt életben minden idők legnagyobb kungfu sztárja... Amerika kicsinálta... Caradine vagy 20 évig csinálta a Kungfu sorozatot, harcművészethez köze nem volt, szégyenek szégyene volt... (még Bruce Lee kifúrása nélkül is)