Franczy

A TDK új hordozható MP3/CD lejátszója

A TDK most jelentette be, hogy hamarosan piacra kívánják dobni a világ első olyan hordozható MP3/CD lejátszó készülékét, mely teljes mértékben támogatja a dalok előadójának, címének, és egyéb adatainak kijelzését, valamint ezenkívül egyszerűen összeállítható playlist funkcióval is rendelkezik. Az új, lényegében egy normál CD lejátszóra épülő TDK termék a keresztségben a MOJO nevet kapta.

A TDK szerint a MOJO továbbfejlesztett funkcionalitása nagymértékben a TDK által szabadalmaztatott Navitrack navigációs technológiának köszönhető, melynek segítségével a TDK MOJO nagyon gyorsan képes a belehelyezett CD-n található MP3 fájlok ID információit kezelni, vagy azok alapján nagyon gyorsan képes különböző sorrendekbe állítani a zenefájlokat. Amint beadunk valamilyen keresési szekvenciát a készüléknek, az másodperceken belül képes az egész lemez átkutatására, és hamarosan felcsendülhet a keresett zene.

A készüléken egy könnyen olvasható, négysoros LCD kijelző kapott helyet, melyen az összes fontosabb információ megjeleníthető, míg a navigációs gombok segítségével nagyon egyszerűen kezelhető a TDK új MP3 lejátszója. Nagy újdonságnak számít még a felhasználók által teljesen szabadon összeállítható playlist, melyből a lejátszó öt CD-nyit képes automatikusan eltárolni.

Az energiazabáló merevlemezes MP3 lejátszóktól eltérően a TDK hordozható CD lejátszó alapú MP3 lejátszója a fejlesztők szerint nagyon takarékosan bánik a rendelkezésére álló energiával. A készülékhez mellékelt két darab újratölthető nikkel-metálhibrid AA elemmel a TDK MOJO tíz órán át képes a folyamatos zenelejátszásra. A készülék nagyon kis fogyasztása leginkább az újfajta MP3 beolvasási-lejátszási technológiának köszönhető, mely úgy működik, hogy a készülékbe helyezett MP3-as CD-ről egyszerre mindig 8 MB információ kerül beolvasásra, mely amint bekerült a pufferbe, a CD-t meghajtó motor azonnal leáll.

Az új TDK CD/MP3 lejátszóhoz gyárilag csomagolnak majd egy MusicMatch Jukebox 6.0 szoftvert, melynek segítségével még a kezdő felhasználók is könnyedén rippelhetnek majd audio CD-ket MP3 formátumba, ezenkívül pedig a program még számtalan olyan hasznos funkcióval rendelkezik, melyeknek nagy hasznát lehet venni a különböző MP3-as munkálatokban. A TDK MOJO magyarországi megjelenésének időpontja és várható ára egyelőre még kérdéses, mindenesetre a fenti információk alapján várhatóan világszerte nagy sikert fog majd aratni a TDK újdonsága.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BadKarmaBoy #3
    money good,
    napster bad :)))))
    metallica: stinks
  • Szepi #2
    Legalább 20.000. De dollárban :((((
  • Andris #1
    ára?