Berta Sándor

Szoftverhiba miatt töltött több időt karanténban 7230 brit

A kényelmetlenséget a téves adatok okozták.

A Sky News és a BBC számolt be arról, hogy Nagy-Britanniában 7230 pozitív koronavírus-mintát produkált vagy fertőzött egyénekkel kapcsolatba került lakos volt kénytelen az előírtnál hosszabb ideig karanténban maradni a brit egészségügyi szolgálat (NHS) által kontaktkutatásra alkalmazott program hiányossága miatt.

A hatóság elismerte, hogy az érintett személyeknek a szükségesnél 1-2 nappal több időt kellett hatósági házi karanténban tölteniük. Ugyan minden érintett értesítettek, közel 2500-an addigra már elhagyták a karantént, hiszen abban a tudatban voltak, hogy a rájuk vonatkozó elkülönítési idő lejárt. A hatályos rendelkezések alapján egyébként a szigetországban 10 napig kell házi karanténban maradniuk a pozitív koronavírus-mintát produkált egyéneknek, míg a fertőzött polgárokkal szoros kapcsolatba kerültek esetében ez az idő 14 nap.

Ez már rövid időn belül a harmadik olyan eset, amikor komoly hiányosságokra derült fény. Október elején ismertté vált, hogy Excel kezelési hiba miatt közel 16 000 brit koronavírusos személy tűnt el az adatbázisból. Majd november elején kiszivárgott, hogy a használt koronavírus-szoftverben az önkéntes házi karantén elrendeléséhez szükséges kockázati értékeket véletlenül túl alacsonyra állították be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #3
    Nem cáfolni akarom a véleményed,de az emberek hiányos adatok alapján is képesek jó döntéseket hozni./Ha az alapból hülyéket kizárjuk,és a szabályok merev követőit/
    A szoftverek,és a szgépek pedig csak a kijelölt szabályrendszert követik.Ebből adódnak a mindennapi életben bekövetkező elképesztő,dühítő ostobaságok.
    A bankomban ötödik ! nekifutásra sikerült egy szoftverhibát kiküszöbölni,amit végül egy személyes megjelenéssel sikerült beazonosítani.
  • AcsMarci #2
    Hidd el, még mindig jobban jársz, mintha emberekre bíznád.
    A cikkben említett 3 esetből 2-nek semmi köze a szoftverekhez, sokkal inkább a digitális analfabetizmushoz (excel méret/túl alacsony értékek). A 3. esetről nincs infó, de könnyen lehet, hogy az is inkább ilyen jellegű hiba.
  • esztyopa #1
    ...és akkor bízzam a pénzemet /bankok/ ,az életemet meg önvezető /autó.metró.repülő/ szoftvereire.