Spencer

Internetről letölthető filmek

[CNet] Az egyik nagy hollywoodi filmstúdió a következő héten indítja be kísérleti projektjét, melynek keretein belül több teljes mozifilm lesz letölthető az Internetről.

A projekt egészen pontosan január 22.-én indul. A Miramax elsőként 1999-es kiadású filmjét, (angol címén) a "Guinevere"-t teszi az Interneten keresztül is hozzáférhetővé. A film főbb szerepeiben Sarah Polley és Stephen Rea játszanak. A letöltés ára 3.49 dollár lesz, mely összegért 24 órás időtartamra kapjuk meg a film lejátszásának a jogát. Az 500 Megabájtos fájl körülbelül 30 perc alatt letölthető nagysebességű adatkapcsolaton keresztül.

A nagy filmstúdiók jelenleg egy olyan Internetes stratégia kidolgozásán törik a fejüket, mellyel csökkenthetnék a Napsterhez hasonló programok befolyását, azaz visszaszoríthatnák az Internetes kalózkodást. Addig, amíg megszületik a megfelelő megoldás, Hollywood igyekszik kemény kézzel fellépni minden fenyegető tényezővel szemben. Tavaly például a stúdióknak sikerült bezáratniuk a Scour.com kikötőt, melyen keresztül digitalizált filmeket lehetett letölteni.

A stúdiók korábban már végeztek hasonló kísérleteket, például direkt az Internet számára készítettek rövid- és animációs filmeket, de ezek a próbálkozások sorra megbuktak. A kérdés a stúdiók számára továbbra is megválaszolatlan: hogyan tudják kihasználni az új technológiában rejlő lehetőségeket, úgy, hogy közben megvédjék jogaikat?

A Miramax Films még 2000. áprilisában állapodott meg a SightSound.com kikötővel. A SightSound.com-on keresztül összesen 12 mozifilmet tölthetünk majd le a hálóról. Az összeállítás annak a kísérletnek a része, melynek célja, hogy kiderítse, hogyan reagálnak a vásárlók a hasonló megoldásokra.

A SightSound.com a filmek védelemmel való ellátásáért és betömörítéséért felel. A Microsoft technikai megoldásának köszönhetően a digitális filmek teljes képernyős formátumban kerülnek fel az Internetre, közel DVD minőségben. A 24 óra lejártával a letöltött filmet többször nem lehet megtekinteni, a másolatok szintén nem lesznek lejátszhatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Beunta1994 #15
  Hali. vki nem tudná nekem elküldeni a szerelmes hangjegyek 1-2-t? ha vkinek megvan akkor írjon már mert addig felvenném msn re hogy küldje el..lécci segítsetek.ha vkinek megvan akkor majd leírom az msn címem.
 • Maczkó Máté #14
  kurva anyátokat
 • Maczkó Máté #13
  csá tesók
 • Fekabandi #12
  na ki vagy rúgva bitefight-ról nem olvastad hogy fórumokan meg cheatokon ne használd.Elég kezdő lehet vagy nem vagy normális.........
 • vikike2004 #11
  http://s2.bitefight.hu/c.php?uid=22504

  Nézd meg ha nem félsz!
 • jonny161 #10
  gabigg
 • vikitor #9
  sfddss
 • CAD #1
  Ezek ezt komolyan gondoljak? - mert aki kifizet 1000 Ft szaros 24 oras szét tömörítet filmert amit raadasul "nagy sebbesegu kapcsolattal" le lehet 30 perc alatt tolteni (T1 - T3 ? ki a shitnek van olyan? (egyetem...)). Nevetseges ez az egesz...