Berta Sándor

Egymilliárd eszközön fut Windows 10

A Microsoft a korábban megadott három helyett hat esztendő alatt érte el a célkitűzését.

Yusuf Mehdi, az óriáscég modern életért, keresőért és eszközökért felelős alelnöke jelentette be, hogy világszerte több mint egymilliárd ember számítógépén és laptopján fut a Windows 10. Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszerek csoportjának akkori vezetője ambíciózus célt vázolt fel 2015 májusában: úgy vélte, hogy 2-3 évvel a megjelenése után már egymilliárd készüléken lesz jelen a Windows 10. Nos, 2017 májusában még csupán 500 millió eszközön használták az operációs rendszert.

Most Yusuf Mehdi azt írta a blogbejegyzésében, hogy a bolygón minden hetedik ember használ havonta aktívan Windows 10-et. A szoftver bemutatása óta arra összpontosítottak, hogy az emberek átváltsanak az új programra. A Windows 10 minden új verzió megjelenésével javult és további új lehetőségeket kínált, valamint a tapasztalatok hozzáadásával folyamatosan javult az ügyfélelégedettség is. A vállalat számára soha nem volt fontosabb egy biztonságos és megbízható platform létrehozása, amely felhatalmazza a felhasználókat arra embereket, hogy bárhol létrehozhassanak új dolgokat, oktathassanak és kommunikálhassanak. Az operációs rendszer ugyanakkor nem csupán új funkciókat kínál, hanem rugalmasságot is - a fejlesztőktől kezdve az üzletembereken át a hallgatóknak, mert mindegyik réteg igényeit képes kielégíteni.

A Microsoft a Windows 10 segítségével a vásárlókat állíthatja a középpontba, meghallgatja a visszajelzéseket és az utóbbiak alakítják a fejlesztési folyamatot. Ennek az ügyfélközpontúságnak az egyik legeredményesebb példája a Windows Insider Program, amelyben már több mint 17,8 millióan vesznek részt. A cél az, hogy a Windows egy nyitott, inkluzív és elérhető platformmá váljon, amely ráadásul számos eszközön fut, legyen szó asztali számítógépekről, laptopokról vagy Surface modellekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KoLaMan #4
    A Windows 10 most nyáron lesz csak 5 éves (és nem hat), de sebaj. A Windows 10-el kapcsolatban annyi hülyeséget írtak már, hogy eggyel több már igazán nem számít.
  • end3 #3
    Bravó.., tegnap én is hozzájárultam eggyel a növekedéshez. - Nem éppen láma windows-múlttal a hátam mögött majd 3 órán keresztül "kínoztam" egy régebbi Lenovo gépet, hogy hajlandó legyen végre "bebutulni" a telepítője. (Ezt esetleg kivetítve még szebb a teljesítmény. :) (Végül is a kvázi: ingyenes telepítésekből biztosan sok lehet. Az időt rászánva, kb. már unalomból is megy sokaknak.)
  • ugh #2
    Na meg van a cel.
    Akkor most mar beindulhat a mindehova reklamot rakunk koncepcio.
    Jonnek majd jatekok/programok alatt alul a sarokban, meg a startmenuben.
    A bejelentkezesi kepernyo reklammmal fog indulni.
    Stb.
  • csigafi #1
    A Microsoft a korábban megadott három helyett hat esztendő alatt érte el a célkitűzését.

    Igen mert kierőszakolták az emberekből az áttérést.