Berta Sándor

A kezet használná fizetésre az Amazon

Az óriáscég termékei között most is megtalálható az Amazon Pay digitális pénztárca, amellyel az emberek fizethetnek a vállalat platformjához nem tartozó online kereskedőknél, de a kereskedelmi cég egy új rendszeren dolgozik.

Az elképzelések alapján az Amazon összekapcsolná a tenyeret és a hitelkártyát, ezáltal lehetővé válna kizárólag a kézzel való fizetés a különböző pénztáraknál és termináloknál. Így nem lenne szükség sem a bank- és a hitelkártyák, sem az okostelefon használatára. A tervet szabadalmaztatta a társaság és egyeztetéseket kezdeményezett a hitelkártya-kibocsátó vállalatokkal, hogy felmérje az új rendszer támogatottságát.

A The Wall Street Journal az elképzeléseket ismerő bennfentesekre hivatkozva írta meg, hogy az új rendszert elsősorban a gyorséttermekben és a kávézókban alkalmazná az Amazon, de a Go nevű önkiszolgáló üzleteiben nem. Az aktiváláshoz a felhasználóknak be kellene helyezniük a hitelkártyájukat a helyszíni terminálba, majd a tenyerüket is be kellene szkenneltetniük. Később a fizetéshez már elegendő lenne csak a kéz használata.

A megoldással a vállalat nem csupán az Android Pay és az Apple Pay vetélytársává válhatna, hanem önmagát is erősebben integrálhatná az ügyfelei mindennapi életébe, egyúttal pedig további információkat gyűjthetne a vásárlási szokásaikról. Ezeket az adatokat utána a felhőszolgáltatásában tárolná el és összekötné az egyes személyek Amazon-fiókjával. Emellett az információk felhasználhatók lennének marketing célokra is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #4
    Király, csak le kell vágni egy gazdag ember kezét és máris lehet mindenhol fizetni vele :-)
  • nlght #3
    Már látom előre az alvó férj kezével vásároló és chathistoryt leső feleségeket :)
  • kvp #2
    Ez a venaszkenneres megoldas Magyarorszagon. Csakhogy a biometrikus adatok maximum felhasznaloi nevnek jok, mert nagyon konnyu lemasolni oket, ellenben nem lehet lecserelni oket. Ezert bizontsagi szempontbol annyit ernek, mint egy mindenki altal ismert email cim.
  • barret #1
    Ez jó ötlet,mert a mai világban mindenki szájjal fizet!