Szekeres Viktor

A Marvel-filmek és a nézők imádata

A Disney belefutott pár dudvába, de Marvel-téren nem tudnak hibázni.

Valamihez nagyon érthet a Marvel-filmekkel foglalkozó Disney-s részlet, ugyanis pont olyan filmeket tesznek le az asztalra, amiket szeretnek a nézők. A 2008-as év óta az MCU-film mindössze egyszer kaptak B, azaz a mi mércénk szerint 4-es osztályzatot a nézőktől a CinemaScore amerikai exit pollos felmérései alapján, melyet az első napos nézők körében bonyolítanak le jó pár moziban. A Vasember premierje óta az MCU-filmek az alábbi érdemjegyeket kapták a nézőktől: A, A-, A, B+ (Thor), A-, A+ (The Avengers), A, A-, A, A, A, A, A, A, A, A, A, A+ (Black Panther), A, A-, A, A+ (Avengers: Endgame), A - lehet elmélkedni azon, hogy mi a siker titka, de nem érdemes: ezek a filmek olyanok, amiket a nézők többsége nagyon szeret.

A Disney stúdió minden bizonnyal örülne, ha a többi filmjét is Kevin Feige-ék kalapálnák össze, hiszen bármennyire is a nézők kedvében akar járni a cég, mostanság többször is elmérték magukat, elég csak a Dumbo vagy a Diótörő-film elég komoly veszteségére gondolni, vagy éppen a Han Solo-filmére, hiszen míg az első Disney-s Star Wars-film 780 millió dolláros profittal zárt, addig az utolsó 80 milliót bukott konkrétan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #8
  Hát, nem tudom, azért egy Martin Scorsese - Al Pacino - Robert de Niro -triót nem hasonlítanék az MCU-hoz. :D

  Egy MCU filmet láttál, mindet láttad.
  Nem mondom rá hogy szar, mert nekem is tetszett pl. az Iron Man első része, vagy a Thor: Ragnarök. (Esetleg még a GotG részeket is ide lehet venni, de csak a stílusuk miatt, tartalmilag az se egy nagy eresztés; Ant-Man 2 is bejött a szuperhősös filmekhez képest kissé rendhagyó történetvezetés miatt.) De a többi középszerű vagy a középszerűnél rosszabb szokásos szuperhősös filmek.
  A Black Panthert különösen nem értem, hogy miért lett annyira kiemelkedően jó. Sok lövésem nincs a szuperhősökhöz, de szerintem a Black Panther nem tartozik a legismertebbek közé. A sztori gagyi, és sikerült a hozzáadott aktuálpolitikával még gagyibbá tenni...

  (Az "akkor minek néztem meg" kérdésre: eleinte nyilván érdekelt, utána már csak "művelődésből" és kíváncsiságból, hogy tényleg olyan jó/rossz-e, amit mondanak róla. Szigorúan torrentelve.)
 • kalapos01 #7
  Íme a mai PC-generáció jeles képviselője, aki megsértődik, mert valakinek van véleménye, és mer sarkosan fogalmazni, nem figyelve arra, hogy esetleg bizonyos mimózák lelkébe gázol.

  Ó, amit sokan megnéznek, az máris film? És jó? És értékes? Éljen a tömegízlés?

  Egyébként vicces, hogy pont Scorsese utolsó filmjét dobod be nézettség kapcsán, mert mérget vehetsz rá, hogy sokkal, de sokkal többen nézik meg, mint hiszed. Mert hype-os és mert INGYENES.

  És éppen ezért az, hogy "sokak szerint" unalmas a film nem mond sokat, mert 1000 ember is sok. Meg 100 ezer ember is sok (bár nem hiszem, hogy 10-nél több véleményt olvastál volna), de még ha 1 millióan is gondolnák így, a sok tíz milliós várható nézettség nem 10-ed annyi, mint a Marvel-filmeknél. Ugyanis a Netflixen még a gagyibb hype-os filmek is hoznak 20-30 millió első hónapos megtekintést, ami legalább 40-50 millió néző. És egy Irishman ennél több embert fog érdekelni. De ha csak 20 milliót érdekelne (mondom, 160 millió előfizetésről van szó, ami vagy 500 milliós közönséget ér el világszerte), akkor is ott van a Marvel-szinten.

  A mondandóm lényege: sokkal többen látták azt a filmet, mint hiszed.
 • t_robert #6
  pedig ezek a filmek nem is filmek, mint Scorsese megmondta. az emberek meg leszarják és 10-szer annyian nézik meg, mint az ő filmjét...
  az utolsó friss filmje sokak szerint unalmasan hosszú lett a 3,5 órájával. a színészgárda a idősek otthonából kiszököttek utolsó eltávján készült....
 • Ender Wiggin #5
  de ha nem exit pollt nézünk, hanem az összesített és átlagolt pontszámokat a különböző értékelő oldalakon, akkor azért elég sok középszerű film is van a "dudvában"...
 • Szefmester #4
  Biztos karakterre fizetik és épp a wc-n ült... úgy volt vele ennyit megér...
 • Zombee #3
  Nem hinném, azok ilyen béna szöveget nem adnának ki a kezükből. :)
 • Zoliz #2
  Fizettett reklám a Diznitől.
 • Zombee #1
  Most ez a cikk mit is akart mondani?