Szekeres Viktor

Lehet, hogy a Star Wars 9 nem érdekel annyi embert, mint az előző két rész?

Az előrejelzések 200 milliónál alacsonyabb startot várnak az SWIX-től.

December 20-án kerül mozikba a Star Wars: The Rise of Skywalker, és az elvárás a filmtől egy nagyjából 200 millió dolláros nyitóhétvége Amerikában, ami nem csak vágyálom, hiszen tudjuk, hogy milyen iszonyatosan népszerű a franchise, és hogy mennyien látták és imádták az előző két epizódot a trilógiából. Azonban azt is meg kellett állapítani a visszajelzésekből és a negatív véleményekből, hogy egy maroknyi csoport lemorzsolódni látszik, aminek köszönhetően ez a film hozhatja a legalacsonyabb kezdést.

A legtöbb becslés egyébként elég széles skálán mozog, az SW9 nyitányát 175 és 205 millió dollár közé teszik, és ebből is látszik, hogy 10-20% lehet azok aránya, akik nem fogják ezúttal az első napokban megnézni a filmet. Ez már csak azért is csalódás a Disney-nek, mert általában a sorozatok zárását többen nézik meg, mint az előző epizódot, például a Sithek bosszúja startja is felülmúlta a Klónok támadásáét, azonban egyelőre nem látunk arra sok esélyt, hogy a The Last Jedi 220 milliója meglegyen a The Rise of Skywalkernek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #12
    A disney féle sw-ből szerintem még a solo a legjobb...
    Az a baj, hogy nekem az új sw-kből már színészek sem jönnek be....de a filmek is szarok....
  • wraithLord #11
    Hát ja, az Ep.8 gyakorlatilag az Ep.7-nek lecsapta a fejét, a 9-nek meg elvágta az értelmét. Nem is morciból nem nézem meg az Ep.9-et, hanem egyszerűen azért, mert nem érdekel a folytatás. Érdektelenné váltam az Ep.8 miatt, ami tényleg kb. egy Star Wars paródia. Már csak a TV-néző, mecsbokszozó gyerekvukik hiányoztak belőle.
    Hogy mit fognak ebből kihozni? :D Azt majd talán megtudom, ha kijön DVD-n/BD-n, és valaki felrakja torrentre, mert már haverok se tudnak elrángatni rá. :D

    Ébredő Erő nem volt rossz, leszámítva, hogy gyakorlatilag egy ismétlés volt, az újdonság meg annyi, hogy most 30 méter magas a gonosz bácsi hologramja, meg rendes bolygóméretű a Halálcsillag, amivel már egyszerre több bolygót is szét lehet lőni messziről. Ja, meg a First Order már nem csak úgy néz ki, mint a nácik, hanem még úgyabbul néznek ki, és úgy is csinálnak. :D Hux-ról a Force Awakensben az jött le kb., hogy ő egy ilyen űr-Hitler akar lenni, a The Last Jedi-ban meg kiderült róla, hogy ez csak Chaplin, ahogy Hitlert parodizál... :D
  • NEXUS6 #10
    A Hálidéj Szpesöl az tényleg dúrva anyag! XD
    Nem tudom hányszor álltam neki, de egyvégtében még soha nem tudtam megnézni.

    Az a gáz, hogy Az uccsó dzseccsik nálam kb ugyanaz a szint. Csak amíg a Hálidéj merő bénaságból romboló hatású, addig Rájen Dzsonzon minden tehetségét megfeszítve, egyfajta művészi küldetéstudatból trollkodott szét gyak egy egész trilógiát. Ha a nyitó részt kapja, akkor még van két epizód javítani. Ha a végét, akkor egy jól felépített sztorinak, már csak a tetejét veri le.
    De nem, alapok Ébredő erőben lerakva, ő meg szétmozsárágyúzza a féligkész házat.
    Erre szerintem, ha megfeszül se tud JJ, igazán zseniálisat rakni. Mire?
    (Tegyük hozzá, hogy az Ébredő erőt ő is elbliccelte egy laza nosztalgiázással).
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.11.29. 11:38:52
  • Zombee #9
    Elég egyszerű felfogás. Ha mondjuk gyerekkorod óta (>20 éve) nézed, játszod, akkor máshogy állsz hozzá. Nekem nagyjából 50%-os a mostani felhozatal, Az ébredő erőt elvitte a nosztalgia, jól szórakoztam rajta, a Rogue One egy jó akciófilm. Az utolsó Jedi sajnos nekem nagyon nem tetszett, tele volt fölösleges karakterekkel, cselekményszállal, de semmi se volt érdekes. Ez a Solo-t nálam nem befolyásolta, mivel majdnem párhuzamosan készítette két külön stáb, teljesen mások az alkotók. És az új filmnél megint ez lesz, részben más stáb, és ugye JJ Abrams sem hiszem hogy újra ráfekszik az olyan mértékű nosztalgiára. Bár vannak jelek is, amik ennek ellent mondanak. Viszont van pár dolog, amire kíváncsi vagyok, elvégre kiemelt főgonosz nélkül maradt a sorozat, és nem tudom, mit akarnak kezdeni a néhai(?) uralkodóval, és mi lesz Kylo Rennel. Kylo talán a legérdekesebb, legjobb új karakter, épp ezért bosszantó, hogy nem fejlődik sehova, még mindig hisztis kontrolálatlan hülyegyerek benyomását kelti, pedig nagyon adta volna egy mesterén túlnövő, kegyetlen, kiszámíthatatlan, zabolázhatatlan és erős gonosz karakter. Solo megölése azért elég bátor húzás volt, ráadásul a saját fia, ott megvolt a lehetőség, hogy legyen Kylo-ból valami. Attól azért félek, hogy ez a hajó elment, bár az új rész előzetesei elég semmitmondóak, merem remélni, nem a szokásos hatalmas űrcsata, az uralkodó meg a lezuhant második Halálcsillag roncsai lesznek a legnagyobb fordulatok.

    Szóval ha így nézem, nyilván nem igaz, hogy nem érdekel annyi embert az új film, legfeljebb csak nem rohan mindenki az első hétvégén. Biztos, hogy bevételben túlszárnyalja majd Az utolsó Jedit, de Az ébredő erő eredményeit nem fogja hozni.
  • wraithLord #8
    Ez egy olyan dolog, hogy a Star Wars nem csak a mozifilmekből áll, plusz attól, hogy a Disney csinált 4-ből 3 nekem nem tetsző filmet, attól még ott van egy egész univerzum, amit bírok.
    A mozis SW-t már a TLJ-nél elengedtem olyan szinten mindenképpen, hogy több SW filmet nem nézek meg moziban. Viszont ettől még benézek az SW-s hírekhez. Automatikusan nem fogom mindenhova beírni, hogy szar, csak kommentekre reagálni, ha éppen úgy gondolom.
  • zetortraktor #7
    De basszus, ez nem vagánykodás, vagy ilyesmi részemről, de akkor miért erőlteted? Az ember szíve szakad meg azt olvasva, hogy "sem". Megnézed az első filmet. Nem jó. A második bejön, oké. A trilógia második része nem tetszik. A Han Solo nem tetszik. Az ember ilyenkor már rég elengedné a dolgot, ha nem jó. Így azért már érthetőnek tűnik a nagy siker. Mármint, ha más is van, aki úgy nézi ezeket, hogy közben nem szórakozik fergetegesen.
  • zetortraktor #6
    " hm... akkor nekem hogyhogy dec 18-ra vagy jegyem? :D "

    Úgy, hogy 19-én kerül mozikba és van premier előtti vetítés.
  • wraithLord #5
    Nekem mondjuk a Solo sem tetszett, nagyon erőltetetten akart olyan lenni, mint az eredeti trilógia, és - részben emiatt - unalmas is volt. (Az volt az első SW film, amit nem moziban néztem meg először... az eredeti trilógiát és a Hálidély Szpesölt kivéve. Igaz utóbbit szerintem nem is adták moziban... :D)

    A Rogue One-on kívül egyik se tetszett, de különösen a The Last Jedi volt nagyon kuka számomra.
  • Voltan #4
    Pontosan.
  • takysoft #3
    Nexus hozzászólására nem tudok mit mondani, mert elég szubjektív... nekem mondjuk a Solo nem tetszett. Szerintem olyan semmilyen volt. A Rouge One évtizedekkel jobb.

    Ender: rád emlékszem, te vagy a káromkodós :D
    Hát Lucas második trilógiájától, Jar-Jar-tól meg a midikloriánoktól se dobta el az agyát mindenki, azért arra emlékszem :D
    Hayden Christensen alakítása meg talán rosszabb volt, mint Sisko a DS9-ban, pedig annál rosszabb színészt se nagyon tudok mondani :D

    Én elnézegetem ezeket :) Az új szériát. Vannak benne jó dolgok... na nem a hisztis Kyle Ren... de vannak :D


    PS: "December 20-án kerül mozikba a Star Wars: The Rise of Skywalker"
    hm... akkor nekem hogyhogy dec 18-ra vagy jegyem? :D