Berta Sándor

Újabb európai produkciókat készít a Netflix

A stream-szolgáltató a Frankfurti Könyvvásáron jelentette be, hogy három kiadványból is filmet forgat.

Kelly Luegenbiehl, a Netflix nemzetközi művekért felelős alelnöke közölte, hogy a három kiválasztott mű Daniel Kehlmann német író Tyll című regénye, a svéd Frederik Bachmann Folk med angest című kötete és Elif Shafak török-brit írónő A szerelem negyven titka című (Magyarországon Szerelem címen megjelent) alkotása. A társaság új európai, közel-keleti és afrikai sorozatainak fejlesztéséért és gyártásáért felelős menedzsere kiemelte azt is, hogy nagyon meglepte őket az, hogy milyen sok nézőt érdekeltek nemzetközi viszonylatban a regionális tartalmak.

Luegenbiehl igyekezett eloszlatni a könyvkiadók aggályait és hangsúlyozta, hogy a cégekre nem vetélytársakként, hanem partnerekként tekintenek. Hozzátette, hogy már csak azért is szükség van a könyvkiadókra, mert nem tudnak minden egyes történetet felfedezni. A menedzser emellett kifejtette, hogy mindenki számára készítenek történeteket és a céljuk az, hogy mindenki minden időpontban találjon olyan a számára megfelelő filmet a Netflixen, amelyet meg akar nézni.

A társaság 2017 májusában jelentette be, hogy sorozat készül a The Witcherből, vagyis Andrzej Sapkowski Vaják című regénysorozatából. Az óriáscég emellett spanyol produkciókra, például a La casa de papelre épít és francia produkciókba fektet be, többek között Párizsban építi fel az új stúdióját. A lépéssel a Netflix arra reagált, hogy meredeken nő a francia előfizetői száma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alexease #1
    Ez egy kicsit rizsa, hasonloan ahhoz, amit a HBO is vetitett multkor (europai, regionalis stb. tartalmak).

    Ha jol halottam, ismet az EU kavar, mert szeretnek, hogy a filmek x%-a helyi gyartasu legyen. Azert cumi lenne, a a Netflix-rol levennek egy rakas dolgot es felraknanak egy csomo magyar es egyeb hulladekot, hogy meglegyen az arany.

    A f*sz*m EU csak lehuzni tud...