Szekeres Viktor

Megvan az Apple nagyszabású sorozatának főszereplője

Charlie Hunnam lesz a Sántárám főszereplője.

A Variety értesülései szerint Charlie Hunnamet választották ki az AppleTv+ új sorozatának, a Shantaram főszereplőjének. Arról még tavaly nyáron számoltunk be, hogy az Apple szerezte meg a Sántárám című Gregory David Roberts regényből tervezett tévésorozat fejlesztésének lehetőségét, miután az Anonymous Content és a Paramount TV megvásárolta annak adaptációs jogait.

Az Ausztráliában és Indiában játszódó történet szerelemről, megbocsátásról, bátorságról és megváltásról szól. A hőse egy íróból lett bankrabló, aki megszökik a börtönből és Ausztrália legkeresettebb emberévé válik. Hogy eltűnjön szem elől, Bombay-be utazik, ahol új életre lel, egy gettóban lesz gyógyítója mindenféle kétes alakoknak és bevándorlóknak.

A könyv hivatalos magyar fülszövege a következő: "Ausztrália legkeresettebb börtönszökevénye Indiában köt ki, hogy a hatóságok elől elrejtőzzön. Bombay varázslatos világa, egzotikuma és legfőképp az érzelmek kavalkádja elkápráztatja Lint, miközben kedves-bolondos útikalauza, Prabaker végigvezeti a hatalmas városon. A kalandok úgy hozzák, hogy Lin az európai betelepültek bohém és fanyar társaságából egyszeriben egy nyomortelepen találja magát. Elszakítva szerelmétől, akaratlanul a kalyibaváros nagy tiszteletben álló gyógyítója lesz, de sorsa továbbsodorja: börtönbe kerül, majd bosszútól hajtva az alvilági élet szereplőjévé válik. A viszontagságok során megtanulja észrevenni a nyomorban a nagyságot, a korrupcióban a tisztességet, a gazdagságban a megnyomorított lélek végtelen útkeresését. Egy csapásra lett az olvasók kedvence az ausztrál származású, immár Indiában élő szerző fordulatokban és humorban gazdag regénye. A rengeteg szereplőt mozgató, kalandot kalandra halmozó történet olyan magával ragadó részletességgel ír le egy egészen más világot, gettót, szerelmet, maffiát, hogy akár önéletrajzként, akár úti regényként vagy egzotikus fejlődésregényként tekintünk is rá rendkívül élvezetes olvasmány."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cyberdog #2
  Érdekes a története... utánaolvastam a könyvnek. Tényleg bankrabló volt az írója és a börtönből is megszökött kétszer. Másodszor visszament, mert nem akart tovább menekülni és letöltötte a büntetését.

  A történetbe keverednek a valós és a fiktív történések. Az író maga mondta, egy interjújában, hogy könyv nem önéletrajzi regény (bár a műfaját tekintve az). A regény férfi karaktere, hasonló életutat jár be, mint a szerző. Természetesen számos valós elemet beleépített a karakterbe, legyen szó a hátteréről vagy a jelleméről.

  Ja egy kis érdekesség. Mikor a szerző szabadult, visszatért Indiába, ahol feleségül vett egy francia, de a román királyi családból származó hercegnőt.

  Létrehozott egy alapítványt is, ami a szegények egészségügyi ellátásához való jutását segíti Indiában.

  Azt hiszem, elolvasom a könyvet. Nem a kedvencem a dráma regény műfaj, de ez érdekes. Ráadásul egyben egy utazás és életútregény.

  Szerintem a sorozatot is meg fogom nézni.
 • M2 #1
  A Sons of Anarchy sorozatban bírtam, remélem most is kap egy jó szerepet!