Berta Sándor

Kiadja a gyűlöletkeltő felhasználók adatait a Facebook

A társaság a világon elsőként Franciaországban működik együtt a hatóságokkal.

Cédric O digitális ügyekért felelős miniszter bejelentette, hogy a jövőben Franciaországban a Facebook meg fogja osztani azon felhasználók személyes adatait a bíróságokkal, a rendőrséggel és a többi hatósággal, akik gyűlöletkeltő bejegyzéseket hoztak nyilvánosságra a közösségi platformon. A politikus hozzátette, hogy ez az első alkalom, hogy a társaság ilyen együttműködésben vesz részt. O éppen ezért rámutatott, hogy ezek a dolgok nagy újdonságot jelentenek és azt jelzik, hogy a jövőben a jogi eljárásokat normális módon lehet majd lefolytatni.

A döntés azután született meg, hogy több alkalommal találkozott egymással Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője és Emmanuel Macron francia elnök. Az államfő a szívügyének tekinti az online gyűlöletbeszéd és az álhírek elleni harcot.

A közösségi oldal korábban a terroristák elleni vizsgálatokban már együttműködött a francia igazságszolgáltatással, többek között IP-címeket és a gyanúsítottak személyes adatait adta át a hatóságoknak, de ilyen jellegű kooperációra eddig nem került sor. Ez utóbbi oka az volt, hogy a Facebook - a Franciaország és az Amerikai Egyesült Államok között hatályos egyezményekre hivatkozva - elzárkózott a gyűlöletkeltő bejegyzéseket írók személyes információinak a továbbadásától. A megállapodások ugyanis kimondják, hogy az adatok továbbítása nem kötelező. Emellett a vállalat azzal érvelt, hogy a független igazságszolgáltatással nem rendelkező államok visszaélhetnének egy ilyen kooperációval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • defiant9 #38
  "Ignorálod a világnézetedbe, mondandódba nem illő dolgokat. "
  A helyzet nem ez hanem az hogy te már 8 hsz-al korábban kiszálltál a szólásszabadság vs liberalizmus topic-ból. Feladtad az álláspontod, megszegted a vita keretrendszer szabályát, így elvesztetted a vitát. Mondhatjuk úgy is hogy ignoráltad az érveket/tényeket amikre nem tudtál reagálni. Ezután próbáltál témát váltani a kisebbségek bűneinek firtatásával, majd az igazságszolgáltatás állapotával. Én viszont többször határozottan kijelentettem hogy nem ezek a témák és nem fogok a parttalan csapongásodhoz asszisztálni, vagy visszatérsz az alapkérdéshez vagy vége.
 • mrzed001 #37
  Bocsáss meg, de kiszálltam.
  Értelmetlennek tartom a vitát.
  Sőt, vitának sem nevezném, mert lényegében csak arról szól, hogy mindenbe rasszizmust próbálsz belemagyarázni.
  Mit magyarázni, SULYKOLNI, döngetni, hogy MÁRPEDIG AZ IS AZ !
  Érdekes mód, Martin Luther King szavait, illetve mondandóját, meg bármit ami logikus rögtön el is felejted (igen durván fel is sülnél vele).
  Ignorálod a világnézetedbe, mondandódba nem illő dolgokat.
  Semmi gond, csináld ... de egyedül. Menj és játssz magadban/magaddal.
 • defiant9 #36
  "Ha hagynák a médiának, hogy szabadon beszéljenek a bevándorlók tetteiről,"
  Tehát megállapítod hogy liberális terror van amit azzal támasztasz alá hogy németben a kereszténydemokrata párt nem beszél nyíltan. Nem látod a logikai bakidat?

  "A többinél sajnos azt kell mondanom, hogy elkezdtél 100%-ban félrebeszélni."
  Te terelődtél el a liberális véleményterror-ról, és nem is nagyon lehet visszaterelni a szólásszabadság témára. Tehát megállapítottam hogy az eredeti állításod megdőlt, a rasszistáskodásodhoz viszont én nem leszek vitapartner, ezt nélkülem is nyugodtan gyakorolhatod a megfelelő fórumon.

  "A menekültek "mosdatása" alatt értelmes ember nem arra gondol, hogy a pápa menekültek lábát mossa .... "
  A pápa migrációs hozzáállása a keresztény ideológiára volt példa, ugye a katolikus egyházat nem sorolod liberálisnak? A CDU viszont a nevében mindenképp keresztény, tehát logikailag ismét csak hiba várnod a "bűnbánatot". Abból az egyszeri perspektívából indulsz ki hogy ami szerinted rossz az másnak is az. Tipikus intoleráns konzervatív mentalitás.
 • mrzed001 #35
  "A kereszténydemokrata unió. Hogyan is támasztja is ez alá a a liberális terror állításod?"
  Ha hagynák a médiának, hogy szabadon beszéljenek a bevándorlók tetteiről, akkor annyit zuhanna a népszerűségük hogy elvesztenék a választást.
  Ez szerintem pofon egyszerű és egyértelmű, nem kell hozzá Einsteini IQ.
  Így is sokat vesztettek népszerűségükből (egy nagy részt pont a kiszivárgott esetek miatt)

  A többinél sajnos azt kell mondanom, hogy elkezdtél 100%-ban félrebeszélni.
  ??? Mi köze a menekült státusznak a bűnözéshez és bűnbocsánathoz ???
  A menekültek "mosdatása" alatt értelmes ember nem arra gondol, hogy a pápa menekültek lábát mossa ....

  Sajnálom. Előző hozzászólásod meg tudtam dicsérni, mert tényszerű, érvelés menti volt.
  Ez viszont ... hát mondjuk mintha egy 4-es tanuló 1 alá dolgozatot adna be.
  Nagy csalódás.
 • defiant9 #34
  "Szóval de. Most próbálják menteni ami menthető."
  A kereszténydemokrata unió. Hogyan is támasztja is ez alá a a liberális terror állításod?

  "bűn beismerésével és bűnbánattal kezdődik."
  A keresztény értékrendben ez nem bűn:
  Ferenc pápa a Castelnuovo di Portó-i menekülttáborban mutatott be szentmisét, amelynek keretében megmosta tizenegy menekült és egy önkéntes munkatárs lábát.
  Tehát? Mi köze ennek a liberális terrorhoz?

  "Több példát is fogsz találni amikor kisebbségi tolvaj földhöz verte magát,"
  Mi köze ennek a liberális terrorhoz?

  "Van egy álmom ma ... "
  Mi köze ennek a liberális terrorhoz?

  Az eredeti állításod alátámasztás nélkül maradt. Az öncélú destruktív cigányozásban én nem látok értelmes perspektívát, ebben magadra maradsz.
 • mrzed001 #33
  "Ennyire azért nem dramatikus a helyzet, a lényeg az hogy a kormányok kerülni akarják a népszerűtlen témákat, ez független magától a témától,"
  Valójában ez elég régi hír: https://www.portfolio.hu/gazdasag/rovidesen-tavozik-merkel.322503.html

  "A CDU Hessenben ugyan az első helyen végzett és megőrizte kormányzati pozícióját, de jelentősen gyengült, és Angela Merkel, a CDU akkori elnöke a választás másnapján bejelentette, hogy nem pályázik többé a tisztségre."

  Szóval de. Most próbálják menteni ami menthető.
  És itt jön az érdekesség:
  A nagyvezérünk a V4-ek élén "valamiért" ugyebár pont most kezdte el Merkel 1. számú segédjét és hadügyminiszterét Ursula von der Leyen-t nyomni az Európai Bizottság élére.
  Nem tudhatjuk, hogy milyen háttéralku áll mögötte (mert liberálisabb és migránsbarátabb, mint a korábbi jelölt Timmermans, tehát éppen hogy ellensége kellene legyen a nagyvezérnek)


  "Speciel a kereszténységben érték a bevándorlók mosdatása"
  Lehet, hogy más keresztény tanokat ismerünk, de tudtommal a bűnbocsánathoz vezető út a bűn beismerésével és bűnbánattal kezdődik.


  Bocs, most nincs nálam excel, azt nem tudom megnézni. Majd talán holnap.


  "alszeg előbb engednék futni egy az ismerettségeit lobogtató NER sleppet mint egy roma tolvajt"
  Valójában mindkettőt. Több példát is fogsz találni amikor kisebbségi tolvaj földhöz verte magát, majd 3 tanú (közelbe se volt) társaságában feljelentette rendőrt, hogy megverte. A rendőrt ilyenkor fegyelmivel elbocsájtják (és ugrott a korkedvezményes nyugdíj).


  "amiben biztos sok igazságot és szomorú esetet tudsz mondani közben burkolva/burkolatlanul cigányozhatsz(amit nyilván kedvenc téma)"
  Legkevésbé sem kedvenc. Piszkosul nagyon örülnék ha semennyire se kellene foglalkozni vele.

  Sőt, ha megengeded akkor a nagy szabadságjogi aktivista szavait egy kissé aktualizálva körülbelül ezt tudnám mondani :

  I Have a Dream - Van egy álmom (Martin Luther King után), hogy egy nap szabadon, félelem nélkül élhetünk, sétálhatunk utcáinkon, utazhatunk tömegközlekedési eszközeinken.
  Ama félelem nélkül, hogy kisebbségiek, huligánok, muszlimok, vagy bármely rosszakaratú embercsoport támadásának és inzultusának lennénk kitéve, csupán azért mert fehérek vagyunk, keresztények, gyengébbek vagy éppen csak egyedül.
  Van egy álmom ma ...

 • defiant9 #32
  "Mert a tények feltárása jelentős felháborodást keltene, ami az utolsó szög lehetne a párt koporsójában."
  Ennyire azért nem dramatikus a helyzet, a lényeg az hogy a kormányok kerülni akarják a népszerűtlen témákat, ez független magától a témától, egy korrupciós ürügyről ugyanúgy hallgatnak legszívesebben, nincs ebben semmiféle liberális terror, emögött politikai motiváció van nem ideológia.

  "Ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit teszek"
  Speciel a kereszténységben érték a bevándorlók mosdatása, tehát éppen azt teszik amit mondanak amikor magukat konzervatív kereszténydemokrata néppártnak nevezik.

  "Soha sehol se független."
  Így van, ezért nem szabad azon meglepődni ha azt látjuk hogy a politika befolyásolja, ennek sincs köze ahhoz hogy balos, jobbos vagy közép kormány van.

  "pedig a jog szerint ugyebár kellene"
  Betű szerint sok mindent lehetne beleértve a jobbos portálok közönségét is, de értelmetlen lenne a fél országot kriminalizálni.

  "Ezt így az alföldet ismerve annyira biztosan nem merném kijelenteni."
  Számok? Én nem látom hogy az lenne:
  IX. Az emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni bűncselekmények összesen

  "Aztán lesből körbeveszik, "felfegyverkezve", "megfélemlítik" a kiérkezett párost"
  Ilyet a maffia is csinál, ez egy bűnözői taktika, szelektíven vizsgálod az eseteket és valami rasszhoz próbálod kötni.
  Valóban voltak ilyen esetek:
  XVI. A hivatalos személy elleni bűncselekmények összesen 594
  jóval több mint
  közösség tagja elleni erőszak 20

  "A céljuk kb a korkedvezményes nyugdíj"
  Ha opportunista rendőr lennék akkor valszeg előbb engednék futni egy az ismerettségeit lobogtató NER sleppet mint egy roma tolvajt.

  Egyébként szépen elkanyarodtál az eredeti "szólásszabadság" témáról a bűnözés irányába, amiben biztos sok igazságot és szomorú esetet tudsz mondani közben burkolva/burkolatlanul cigányozhatsz(amit nyilván kedvenc téma), de ettől még az alapkérdésben tévedsz.
 • Sequoyah #31
  Mármint a konzervatívok voltak az elsők akik

  Nem, a konzervativok (vagy valakik aki a konzervativok eloretoreset szeretnek elerni) voltak azok akik uttoro szerepet jatszottak abban, hogy kitalalt hireket terjesszenek "igazsag"-kent...

  Nezd meg az origo.hu-t. Liberalis oldal? Nem. Tele van hazugsaggal? Tele.
  Nezd meg az amerikai valasztasi kampanyt befolyasolo fobb hireket. Pl hogy HIllary bergyilkossal oletett meg valakit. Azt sem a baloldali sajto terjesztette. Breibart, Infowars stb... Mind szelsojobbos oldal.

 • Sequoyah #30
  Magyarorszagon a demokracia haldoklik, es az allam elnyomo hatalomkent lep fel. De meg itt sem csuktak le senkit sem mert nagy volt a szaja, es a kormanyt kritizalta volna...

  Szoval de, lehet velemenye az embereknek. Hol nem lehet?
 • mrzed001 #29
  Sajnos már azt kell mondanom, hogy köszönöm az intelligens, elemző hozzászólásodat (annyira ritka)

  "Ami te látsz németben az leginkább az hogy egy párt úgy védi a seggét(népszerűségét) hogy a hozzá köthető döntés(CDU/Merkel) kapcsán felmerülő negatív cselekményt próbál marginalizálni az általa kontrollált állami médiában."
  Pontosabban a cselekedetük következtében fellépett negatív hatások elhallgatásával akarják a népszerűségük még meglévő maradékát megőrizni. Mert a tények feltárása jelentős felháborodást keltene, ami az utolsó szög lehetne a párt koporsójában.

  "Itt két dolgot is leszögezhetnünk, a CDU(Kereszténydemokrata Unió) eleve nem liberális párt,"
  Háááááááát hagy idézzem a nagy "mágust" : "Ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit teszek".


  "az állami média pedig nem tud kellően független/objektív lenni, hajalmos szolgálni a regnáló hatalmat (ugyanezt látjuk nálunk is)."
  Az állami média ... nos ahogy a neve is mondja az államé, az állam érdekei és értékei szerint szolgáltat. Soha sehol se független.


  "Ameddig nem lépnek át egy határt és csak a szájuk jár addig a joggyakorlat alapján nem büntetik."
  Hát, pedig a jog szerint ugyebár kellene ....

  "A valós esetek alacsony száma azt mutatja hogy ez egy ritka bűncselekmény típus."
  Ezt így az alföldet ismerve annyira biztosan nem merném kijelenteni.

  "Ha a társadalomra valós veszélyt jelentenének ezen cselekmények akkor vélhetően/reméhetőleg a bűnüldöző szerveknél is nagyobb fókuszt kapna."
  Mármint a 2 hét alatt rendet teszünk Pintér féle sündőrségnél? Akik fő feladata a trafipax és az államilag előírt büntetési milliárdok kiszabása ?
  Te hallottál már olyanról, hogy hamis bejelentéssel kihívják a rendőrséget a kisebbségi sorra? Mert rendszeres.
  Aztán lesből körbeveszik, "felfegyverkezve", "megfélemlítik" a kiérkezett párost, hogy később se merjenek fellépni ellenük.
  A rendőröknek term. csak minimális fenyítőeszköz bevetése engedélyezett ilyen esetekre. Lőfegyvert elővenniük is tilos.
  A múltkor a kiérkező rendőrpáros egyik tagja egy kis hölgy volt ... ha jól hallottam másnap leszerelt.
  És ez is olyan hír amiről nem fogok linket tenni, mert NINCS. Hivatalosan ilyen sosem történt meg.

  Amúgy vicces. Láttam már olyan rendőrségi jegyzőkönyvet, hogy a lopott járművet sikeresen üldöztük a XXX utcáig, ahol nyomát vesztettük.
  A vicc az benne, hogy az az utca kisebbségi telep, és ZSÁKUTCA :D

  A rendőrt egyébként nem érdemes szidni. Sok közöttük (meglepő mód még ma is, pedig nem ez a miniszterük preferáltja) a tisztességes. A bérük alacsony, a legkisebb dologért is repülhetnek (be vannak fenyítve). A céljuk kb a korkedvezményes nyugdíj, hogy utána mellette el tudjanak menni melózni (sokan állományban is már)
  @Sequoyah
  "A szep azzal, hogy az egesz fake-news es propaganda az a jobb oldalon kezdodott"
  Mármint a konzervatívok voltak az elsők akik ki merték állítani, hogy amit a liberális szemét állít az hazugság, tehát FAKE NEWS.
  OK, ezt elfogadom.


  "Magyarorszagon jelenleg JOBBOLDALI kormanyzas van"
  Gratulálok, hogy felfogtad, hogy a FiDeSz az SzDSz ifjúsági tagozata, és az MSZP-ben nem ül annyi vén komcsi, mint a Fidesz-ben ....  @morguldae
  "Franciaországban egyre több az olyan hely ahova francia ember már jobb ha be sem lép!"
  Inkább fehér embert mondanék. NoGo zóna. Rendőr se megy ki, hiába hívod.
  Illetve amikor már tényleg nagy a baj és fél órája lövöldöznek az utcán AK-kkal, akkor igen.
  A minimum behatoló erő 2 furgonnyi kommandós. Az alatt el se indulnak.
  1x áthajtottunk (érintettünk) egy ilyen helyet.
  Hááát, inkább Harlem :D

  Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2019.07.03. 21:47:51