Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők az X-Men: Sötét főnix vetítéseiről

Elég nagy elvándorlást láthattunk az új X-Men-film kapcsán.

Amerikában elég nagyot zuhant az X-Men: Dark Phoenix iránti érdeklődés a második hétvégére: a 9,3 millió dolláros bevétel 71,5%-kal volt kevesebb, mint a film nyitánya. Az persze igaz, hogy a képregény-filmek esetében a vártnál nagyobb csökkenést szoktak regisztrálni a második hétvégére, az új mutánsos film azonban még ezt is simán felülmúlta. Összehasonlításképp az ugyancsak nem túl jól fogadott Apokalipszis 65%-ot esett, míg az Eljövendő múlt napjai 64%-ot. Ezek az adatok egyértelműen jelzik, hogy az X-M: DP kevésbé jött be a nézőknek, mint az előző epizód.

Itthon sem fog sokáig moziban maradni a film, hiszen a második hétvégéjére 60%-nál is nagyobb mértékben csökkent az érdeklődés iránta. Ez azt jelenti, hogy már csak 10 138 jegyet adtak el a filmre, ami így a vasárnapot 49 641 nézővel zárta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #4
    Ez a kb. n+1-dik "menekülnek" cikk az SG-n. Kb. ennyi energiát fektetnek bele.
  • Dynamic #3
    A szóhasználat nem tetszik neki. Valóban hülyén hangzik ez a "menekülnek". Olyan mintha a film nézése közben a nézők kimenekülnének a teremből, miközben arról van szó, hogy megzuhant a nézettség.
  • zetortraktor #2
    Miért ne mennének be? Az ilyen filmekre mindig be szoktak menni, nem? Ahogy nézem az adatok, nemsokára ott lehetne az év 10 legsikeresebb filmje között, lehet, hogy a John Wick 3-at is megelőzi világbevételben.
  • Cefet #1
    Nem hinném, hogy menekülnek. Inkább be sem mennek.
    Ne vegyétek már át ti is ezeket a szarságokat...