Berta Sándor

Adakozni fog Jeff Bezos volt felesége

A nő legalább a vagyona felét jótékony célokra ajánlja majd fel.

Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója, vezérigazgatója és a felesége, MacKenzie Bezos januárban jelentették be, hogy válnak. Jeff Bezos jelenleg a világ leggazdagabb embere, míg MacKenzie Bezos író. A házaspárnak négy gyermeke van. A válásnak köszönhetően a nő megtartotta a kereskedelmi konszern részvényeinek 4 százalékát, valamint a megállapodás szerint kapott 35,6 milliárd dollárt. A részvények ugyanakkor önmagukban is a világ 3. leggazdagabb asszonyává tették.

A Bill és Melinda Gates, valamint Warren Buffet által 2010 elindított The Giving Pledge nevű kezdeményezés most nyilvánosságra hozta, hogy az elmúlt időszakban 19 új adományozó lépett be a támogatók sorába. Ezzel a csatlakozó milliárdosok száma 204 lett, ők 23 országot képviselnek.

MacKenzie Bezos többek között azt közölte, hogy mindannyiunknak rengeteg erőforrásunk van, amelyeket megoszthatunk másokkal - ide sorolható az idő, a figyelem, a tudás, a türelem, a kreativitás, a tehetség, az erőfeszítés, a humor, az együttérzés. Emellett neki aránytalanul sok pénze van, amelyből a jövőben is szeretne jótékonykodni és azt úgy teszi majd, mint eddig is: átgondoltan. Mindez időt, erőfeszítést és gondoskodást igénylő feladat, de nem vár és addig fogja a tevékenységét végezni, amíg a széfje üres nem lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • defiant9 #25
    "Attól, hogy valaki nem ért veled egyet még nincsen 'múltba révedő dekadens mentalitása' köszönöm szépen."
    Nem emiatt, hanem a korábbi számtalan mélymagyarkodó, konzervatív, tradicionalista jobbos (talán keresztény is) megnyilvánulásdtól.
    Ellenben én nem tettem a fasiszta ideológiával szimpatizáló kijelentéseket. Így a te állításod ami megalapozottan, Ha azt mondtad volna hogy individualista toleráns globalista balos libsi vagyok, az jóval megalapozottabb lenne.

    "NEM CSAK A TŐKÉS PÉNZÉBŐL VAN FEJLŐDÉS:
    vannak közösségi projektek. Vannak állami projektek."
    Igen, kb. vázoltad a szocialista és a szabadpiaci kapitalista rendszer egyik fő különbségét. Azt ugye nem kell bemutatni hogy melyik módszer mennyire is hatékony.

    "Hazugság, hogy a tőkés nélkülözhetetlen. A mérnök viszont az."
    A tulajdonosi érdek ami nyomás alatt tartja a rendszert, enélkül vegetáló szocialista nagyvállalat lenne amiből a mérnök is csak hazalopja ami mozdítható(az állam rossz gazda). A mérnök értelemszerűen mindkét rendszernek része, ahogy a HR-es kisasszony is, meg a fogyasztó is. A mérnök motivációjában/lehetőségeiben van különbség. Egy mutinacionális nagyvállalat(mondjuk intel, samsung) mérnökeként teljesen más értéket vagy képes létrehozni mint mondjuk manufakturális szinten, más juttatást is fog kapni a mérnök a teljesítményéért.
  • ostoros #24
    "Hülyeségeket beszélsz :) Az hogy valaki nem anarchista nem jelenti azt hogy náci."
    PONTOSAN.
    Attól, hogy valaki nem ért veled egyet még nincsen 'múltba révedő dekadens mentalitása' köszönöm szépen.

    Ha pedig az a baj, hogy az "érveire" nem válaszoltam:
    Az érvei pedig ordenáré csúsztatások. NEM CSAK A TŐKÉS PÉNZÉBŐL VAN FEJLŐDÉS:
    Vannak közösségi projektek. Vannak állami projektek. Vannak nemzetközi projektek. Hazugság, hogy a tőkés nélkülözhetetlen. A mérnök viszont az.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.06.03. 23:00:07
  • defiant9 #23
    "Ja, értem, büdös náci vagy."
    Hülyeségeket beszélsz :) Az hogy valaki nem anarchista nem jelenti azt hogy náci.
    Akkor is primitív vitakultúrától tesz tanúvallomást azzal nyitni hogy hülyeség. Esetleg ha tényleg nagyon látható blődség amit ír, de láthatóan nem volt az mert az érvekre már nem tudtál reagálni, leragadtál a személyeskedés szintjén.
  • ostoros #22
    És még valami, simán le is hülyézhettem volna, de nem tettem, ugyebár. Okos emberek is beszélnek néha hülyeséget. Nem kell ezen megsértődni.
  • ostoros #21
    Ja, értem, büdös náci vagy. Fasiszta söpredék.

    U.I.:
    Ha valaki hülyeséget beszél, ne én sajnálkozzak már, mert a nevén neveztem a szamárságát!
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.06.03. 19:23:37
  • defiant9 #20
    "Ndeked nem osztottak lapot, anarchista uram."
    Ki osztja lapot, netalán te? Szólásszabadság van, akkor is ha nem tetszik az uraságnak. Mellesleg távol áll tőlem az anarchia. Majdnem annyira mint a te múltba révedő dekadens mentalitásod.
    Mellesleg tarts szerintem önvizsgálatot, aki úgy nyit a másik irányába hogy az hülyeségeket beszél az a falusi tahó színvonaal. Nem mondom hogy nem lehet eljutni a hülye jelzőig relatíve gyorsan, de ezzel nyitni az parajság.
  • ostoros #19
    Ndeked nem osztottak lapot, anarchista uram.
  • ostoros #18
    Indokolatlanul kötözködtél? Hogy hívják az ilyet? Ordenáré tahónak.
    Az vagy, ismerd el!
  • defiant9 #17
    Ne légy ilyen szigorú, néha az alsó tagozat elején is kicsúszik még:)
  • Sydra #16
    Az ovis kisgyerekek szoktak így érvelni, hogy "az te vagy". Legalább ahhoz lenne gerinced, hogy vállald önmagad!