MTI

63 magyar település létesíthet ingyenes wifi-pontokat az EU-nak köszönhetően

Újabb 3400 európai, köztük 63 magyarországi település létesíthet ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat a WiFi4EU elnevezésű uniós finanszírozási program keretében - jelentette be az Európai Bizottság.

A brüsszeli testület kihirdette a második - idén áprilisi - pályázati felhívás eredményét, ebben a körben a több mint 10 ezer pályázó település közül 3400-at választottak ki. A kiválasztott települések önkormányzatai wifi-pontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, például múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken.

Magyarországon Alsónémeditől Veresegyházig 63 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (körülbelül ötmillió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat. A települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, amelyek a közterületeken telepíteni fogják a wifi-pontot, majd beválthatják a kapott utalványt. Minden wifi-pontnak legalább 3 éven át kell üzemelnie, ingyenesen és reklámmentesen. Az Európai Bizottság 2020 végéig további két felhívást fog közzétenni azon településeknek, amelyek az első két körben nem nyertek. A következő pályázat meghirdetésére még idén sor kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ostoros #3
  Ócska propaganda húzás... Minimális befektetés, maximális reklám.
 • bPatrik0521 #2
  már mindenkinek mobilnete van. kár elkezdeni most ilyeneket kiépíteni
 • leeloodallas #1
  A rohadékok! Aztán meg migránsokat töltenek le a gennyes vifijükön! B.sszák meg!
  Legalább abban lehetnék biztos, hogy a Mészáros Lölőé lesz ez is, hogy a 3 év ingyenes (hogyrohaggyanakszitává...) időszak után magyar embernek fizethessünk az ingyenes vifijér'.
  De majd megölnek a kétségek...