Szekeres Viktor

Az Avatar után minden idők második legjobban nyitó élőszerepős eredeti filmje a Mi

A Mi hihetetlen bevétellel nyitott.

Már a csütörtöki elővetítésekből látszott, hogy a Mi számára meglehet a 70 milliós hétvége, és a vasárnapi becslések alapján meg is lett. Ugyan hétfő estére a végleges adatok lehet, hogy alacsonyabbak lesznek, de a mostaniak alapján Jordan Peele filmje 70,25 millió dolláros bevételt szakított hétvégén, ami minden idők második legerősebb nyitánya az eredeti, élőszereplős filmek között Amerikában.

Ennek kapcsán egy szóra azért érdemes megállni. Szuper nyitány ide vagy oda, az all time hétvégi nyitóbevételi listán a Mi még így is "csak" 115., az Avatar pedig 95., amiből nagyon jól látszik, hogy mennyire nehéz dolga van az élőszereplős eredeti filmeknek az erős kezdésre, és bizony idén fog eljönni az, hogy minden idők 100 legjobb mozis nyitánya között csak olyan élőszereplős filmek fognak szerepelni, amelyek valamilyen előzménnyel rendelkeztek (folytatás, feldolgozások, rebootok vagy mozis univerzumban játszódó filmek tartoznak közéjük). Az élőszereplős kitételt pedig azért tesszük, mert azért eredeti animációs filmeknek sikerült korábban ilyen magasságba érniük, bár az Inside Out (90.4M), a Zootopia (75M), a The Incredibles (70.5M) és a Finding Nemo (70.3M) mind élvezhette a Walt Disney brand előnyeit, sőt a filmek közül 3 a Pixar címkét is viselte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #3
    zagyva szar az egesz film...
  • kalapos01 #2
    Nagy, nem nagy, rengeteg embert érdekelt. És valamiért sokan szeretik. Én lehet, hogy nem látok annyira mögé. Nem volt rossz, emlékezni fogok rá, de ennyi.
  • sárkánylovag #1
    Ööö pedig ez nem egy nagy film.
    Afroamerikaiakról szóló film afroamerikaiaknak...
    Az anya magyar szinkronja pedig botrányosan rossz a gonosz részeknél...