Berta Sándor

Android - felmérné a felhasználók igényeit a Google

A webes konszern arra lesz kíváncsi, hogy az emberek melyik böngészőt akarják használni.

Az Európai Bizottság júliusban szabott ki 4,34 milliárd eurós bírságot az óriáscégre az európai uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt. Az EU szerint a Google 2011 óta jogellenes korlátozásokat vezetett be az Android eszközgyártók és mobilhálózat-üzemeltetők számára annak érdekében, hogy bebetonozza erőfölényét az általános internetes keresés területén. A döntés ellen fellebbezett a társaság.

A Google elkerülné a további büntetéseket, ezért Európában a következő hónapokban fel akarja mérni, hogy melyek az új és a meglévő androidos készülékeken az internetezők kedvenc böngészői, s melyik keresőalkalmazásokat használják - minderről Kent Walker, a vállalat globális ügyekért felelős alelnöke írt a blogbejegyzésében. A menedzser azt ugyanakkor nem közölte, hogy a felmérés miként néz majd ki a gyakorlatban.

Walker közölte, hogy mindig igyekeztek az emberek számára a legjobb és leggyorsabb válaszokat biztosítani, származzanak azok akár közvetlenül tőlük, akár a szakemberektől. A legújabb változásokkal is azt akarják bemutatni, hogy továbbra is elkötelezettek amellett, hogy nyíltan és bizonyos elvek mentén működjenek. Az üzletember rámutatott, hogy az Android alatt mindig is lehetőségük volt a felhasználóknak arra, hogy az előre feltelepített szoftverektől függetlenül tetszőleges böngészőket és keresőket telepítsenek a készülékeikre. Ezt támasztja alá az is, hogy egy tipikus Android-használó általában 50 további alkalmazást telepített az okostelefonjára. Azt ugyanakkor Walker nem árulta el, hogy ezek közül mennyi volt az alternatív böngésző és kereső.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #8
    Igaz, csak nem akartam ennyire drámai lenni. :D
  • end3 #7
    "a Google pedig a reklámokból él meg... De én nem. :D" --- helyesen: én attól pusztulok...
  • end3 #6
    Lehet hogy kulcsszó "syzkaller"? - Ó..., csak kizárólag a sebezhetőségek kernelszintű keresésére... - (De azt lassan minden fejlesztett oprendszerre kiterjeszve.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2019.03.25. 09:51:37
  • hypno #5
    Ez ott marhaság, hogy attól, hogy ma mondjuk a chrome böngésző és motor a legjobb és leggyorsabb, ez nem volt mindíg így és nem is lesz így örökké.
  • leeloodallas #4
    Vicces.
    A gugli már azt is tudja, kinek milyen volt a reggeli széklete. Erre jönnek ezzel a piackutatás maszlaggal...
    Utoljára szerkesztette: leeloodallas, 2019.03.25. 06:55:22
  • zola2000 #3
    Androidon a legjobb reklám blokkoló a noroot firewall: a telefon vpnt hoz létre, saját magába kapcsolódik, aztán apponként lehet tiltani a netet, így az ingyenes játékok-emulátorok videólejátszó reklámmentes vagy nem tud kémkedni.
    Az androidra külön van brave/adblock böngésző, ami blokkol, youtubera: youtube vanced és tubemate (ezek nincsenek Google playen, apkból telepítettem)

    Gmail helyett protonmail, google kereső helyett duckduckgo, aztán ennyit a Googleről.
  • kvp #2
    Nos egy tartalomblokkolot fel lehet rakni poxy-kent is. Igy egy komplett http/https protokoll szintu tuzfalat fel lehet pakolni. (a facebook nemreg letiltott forgalom figyelo szoftvere is igy mukodott, kvazi man in the middle tamadast nyomva) A chrome egyebkent elerheto komponenskent is, tehat sok android-os alternativ bongeszo valojaban chromium motort futtat, csak sajat menurendszerrel es extra feature-okkel.
  • wraithLord #1
    Azért nem használok Androidon Chrome-ot, mert nem lehet rá extensionöket rakni. Ami mondjuk érthető, mert az első extension, amit az ember felrak, az egy tartalomblokkoló, ami a reklámokat is blokkolja, a Google pedig a reklámokból él meg... De én nem. :D