Szekeres Viktor

A Marvel kapitány pár nap alatt a 10. legsikeresebb MCU-film lett

Nem 700, hanem végül 760 millió dollárral zárta a hétvégét a Captain Marvel.

A Disney minden bizonnyal igen elégedett lehet a Marvel kapitány szereplésével mind kritikai, mind pedig anyagi szempontból. A film 10 nap alatt 760 millió dollár bevételt ért el globálisan, amivel már most minden idők 10. legsikeresebb MCU-filmje, és a 10. helyezett A galaxis őrzői mindössze 13 millió dollárral áll előtte, így azt is nemsokára maga mögött fogja tudni. (Pedig az a film annak idején ritka nagy sikernek számított.)

A film amellett, hogy ennyien megnézik, még elég jó kritikákat is kapott, ls azt a nem mindennapi bravúrt valósította meg például az IMDb-n, hogy a premierje óta egyre csak nő az ottani pontszáma. A premier előtti, 5-ös alatti értékelés, a premier napján 6,5/10-re kúszott fel, az első hétvégét már 7/10-zel zárta a film, és most már 7,1/10-en áll. Ez sokat mondó és példa nélküli, ugyanis a filmek átlagértékelése minden esetben csökkenni szokott az első napos pontszámokhoz képest. Visszanézve a korábbi MCU-filmeket, azoknál is elég látványos, hogy a premiernapi átlagpontszámok az első 2 hétben folyamatosan csökkennek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zombee #18
  Egy színésznő akármilyen nyilatkozata mennyiben befolyásolja a Disney vagy a Marvel megítélését? Én még mindig nem tudom, mit nyilatkozott, mert az ilyeneket lehozó sajtóorgánumokat eleve kerülöm.
 • zetortraktor #17
  előreveszem a konklúziót, ami pont a te két alapfeltevésedből adódik: ha van x millió ember, akire (valami rejtélyes okból kifolyólag) hat egy színész véleménye, akkor azok zöme nem fogja megnézni a filmet, így a potenciális negatív megítéléseik nem fognak terepet kapni. ennyi. sokan besérültek, köpködnek, meg sem nézik a filmet, mert ha megnéznék, tudnék, hogy utálnák. lehet, hogy pont ezért nincs negatív fogadtatás. logikusabb indok, mint a világméretű konteó (mert gondolom nálunk is azért bombasiker, mert itt is összeesküdtek). a durva pedig az, hogy ha ők is megnézték volna, akkor még nagyobb siker lenne.

  "Ez nyilván megérte a disney-nek, hogy ne legyen negatív a fogadtatás, ha már ms Larson a földbe állította a cég megítélését és a marvel franchise-t. "

  az okoskodásban ott a legnagyobb hiba, hogy sokan azt hiszik, hogy azt, amit ők tudnak, azt mindenki tudja, és azt, amit ők gondolnak, azt mindenki gondolja.

  1. fel sem merül benned, hogy a filmnek egyébként sem lenne negatív fogadtatása, hanem elképzeled magad egy olyan világba, ahol negatív lenne a fogadtatás, sőt, meg vagy győződve arról. ez mind csak a képzeletben él, és mivel nem valósult meg, ezért elkezdesz okokat keresni arra, hogy nem valósult meg. nem hiszel a sok nemnegatív véleménynek, nem hiszel az itteni kommentelőknek, akiknek tetszett-

  2. te azt gondolod, hogy Larson bármit is a földbe állított. én meg még mindig nem tudom, hogy mi a francról van szó. és ezzel más is így van. azzal tisztában vagyok, hogy van egy hangos, valamiért érzékeny, bulvárfogyasztó netes réteg, aki nagyon besérült valami miatt, amit látott vagy olvasott (ők azok, akiket nagyon jól lehet irányítani YouTube-videókkal, ők azok, akik mindent, de mindent elhisznek, amit látnak), és ez érzelmi reakciót váltott ki belőlük. gőzöm nincs, hogy miről van szó, de ha tudnám, akkor sem hiszem, hogy bármi érzelmet pazarolnék a dolog minősítésére. mi a rákért? egy idegen emberről van szó, egy külföldi multiról és egy termékről. miért stresszeljek emiatt, vagy miért örüljek a sikerének?
 • zetortraktor #16
  "A film amerikában a nyitóhétvége után 72%-ot esett. Ez is tény."

  Erről az amerikai elnök kommunikációja jut eszembe, amikor nyilvánvaló hazugságot állít, de mivel hangosan mondja és azt is hozzáteszi, hogy tény, aki nem akar utánanézni, neki fog hinni.

  Szerintem nem direkt akarsz hazudni, csak rossz adatot nézel, vagy nem pontosan fogalmazol, de a film nem 72%-ot, esett, hanem 55% körül, ami egy tipikus Marvel-képregényes csökkenés.

  1 N Captain Marvel BV $153,433,423 - 4,310 - $35,599 $153,433,423 - 1
  1 1 Captain Marvel BV $67,988,130 -55.7% 4,310 - $15,775 $264,884,063 - 2

  Én azzal tisztában vagyok, hogy létezik a jelenség, miszerint valaki egy multi cég terméke sikeréért szurkol, vagy épp ellen (bár rohadtul nem értem egyiket sem, az, hogy januárról februárra csökkent-e vagy nőtt a McDonalds sajtburger-eladása tipikusan a "ki nem szarja le"-kategória), de ha valamit csak és kizárólag egy adat fest le, akkor azt az adatot lehet csak használni érvelésre. Még akkor is, ha az ember kételkedik a független mérésben, ami máskor egyébként pont bukóra hozta ki a cég termékeit.

  Az sajnos nem megoldás, hogy neked sejtéseid vannak. Nyilván minden abszurd összeesküvés-elméletre lesz vevő, még akkor is, ha a többség csak röhög, és mindezt még csak nem is a "mégis ezzel mit lehet nyerni?" érvvel kell kezelni, hanem azzal, hogy ha létezne ilyen, akkor nem most fordulna elő, akkor mindenki mindig csinálná, ergó olyan, mintha senki nem csinálná, hiszen az arányok vele és nélküle is azonosak lennének. (Tudod, kábé, mint a dopping. Ha mindenki csinálja, mindenki száma torzul. Nyilván, akinek sok pénze van, hatékonyabban tudja csinálni, de ilyenkor érdemes belegondolni, hogy mennyi logisztikai költség kellene ahhoz, hogy ilyesmit végre hajtson bárki is. Semmi haszna nem lenne, hiszen olyan számok lennének manipulálva, amikkel eleve nincs tisztában sok ember.)

  Ami sok emberhez eljut, az a kritika. Azt érdemes lenne manipulálni. De itt megint előjön az, hogy az is marhaság, hiszen oly sokszor bebizonyosodott, hogy az embereket nem érdeklik a kritikák. Lehúzhatták mostanság a Bohém rapszódiát vagy a Kölcsönlakást vagy a Sebezhetetlen folytatását, ugyanúgy megnézték.

  "És vajon hogyan lehet hogy ennyire sikeres lett a hétvégéje?"

  Nem kell hozzá sok ész kitalálni. Úgy, hogy sokan megnézték. És ha valami nagyon sok pénzt hoz a nyitásával, az a folytatásával még 80%-os esésnél is iszonyat sok pénzt fog hozni.
 • Griphons #15
  "Bevételt nem tudnak kozmetikázni, az nem náluk képződik, hanem a mozikban. És nagyrészt konkrét készpénz. Szóval az (ahogy a vele egyenes arányban lévő nézőszám is) objektív, egy tény. "
  Ó dehogynem. A film amerikában a nyitóhétvége után 72%-ot esett. Ez is tény. És vajon hogyan lehet hogy ennyire sikeres lett a hétvégéje? Ezek nyilván csak elméletek, de nagyon sok helyen azt gyanítják, hogy a disney pénzt tolt bele (kb 80 misit dollárban) a hétvégébe, és felvásárolta a szabad jegyeket, hogy meglódítsa a szekeret.
  És most nem névtelen blogokról beszélünk hanem pl a Forbes-ról.

  Ez nyilván megérte a disney-nek, hogy ne legyen negatív a fogadtatás, ha már ms Larson a földbe állította a cég megítélését és a marvel franchise-t.
 • zetortraktor #14
  Bevételt nem tudnak kozmetikázni, az nem náluk képződik, hanem a mozikban. És nagyrészt konkrét készpénz. Szóval az (ahogy a vele egyenes arányban lévő nézőszám is) objektív, egy tény.

  Szerintem a profitra célzol, az már a stúdió dolga, de az is igazából akkor érdekes, hogy van-e profit vagy nincs, a kifizetések miatt. A Marvel-filmek esetében nem merül fel, hogy ne lennének profitábilisak, az meg nekünk teljesen mindegy, hogy 100 vagy 300 vagy 500 milliót nyernek velük.

  A mondandómnak az volt a lényege, és ezt szerintem te sem vitatod, hogy ha egy film pár nap alatt lealázza bevételben a Marvel-filmek felét, akkor az eléggé sikeres. Ez NYILVÁN nem a film érdemes, nem jelez minőséget, csakis a Marvel-márkát dicséri. Ha más Marvel-film jött volna az Avengers 4 előtt, akkor jó eséllyel ugyanilyen sikeres lett volna, de az gondolom azért segített, hogy női főszereplős.

  (A kritikákról mondjuk nem írtam, ennek kapcsán irreleváns, de azok az oldalak nem készítenek kritikákat, csak linkelnek és fogadnak nézői véleményeket - és pont a nézők befolyásolják őket, a trollok, akik nézés nélkül próbálnak Disney-nek keresztbe tenni azzal, hogy lepontozzák a filmjeiket. Elég sokáig álltak ellen ezek az oldalak a külső nyomásnak, de akit a befolyásolás zavar, az most már örülhet, hogy elkezdték szűrni a trollokat.)
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.03.20. 11:03:15
 • Griphons #13
  "Valójában a bevétel az egyetlen objektív megítélés."
  Amióta a Disney kozmetikázza a bevételeit, és befolyásolja a kritikákat készítő oldalakat (imdb, rottentomatoes) azóta az sem.

  "Ki az a hülye, aki yt-bot lapozgat?"
  Mondjuk az, aki trailereket néz, vagy egy film fogadtatásáról vagy rajongói véleményekre kíváncsi. De te nyilván nem internetezel, és messze elkerülöd az ilyen rangodon aluli oldalakat. Ja nem... hisz itt is trollkodsz.
 • wraithLord #12
  Látom szeretsz mindenbe belekötni, tökéletesen mindegy, miről van szó, legyen az akármi vagy annak az akárminek a tökéletes ellentéte.
  Nyájhatás? Ha akarod, nyájhatás gondolkodás nélkül megnézni minden vackot, ha akarod, nyájhatás gondolkodás nélkül nem megnézni minden vackot. Vannak egyáltalán bármiféle elveid vita terén, vagy csak szimplán valami mindenáron kötözködni akaró, netes megmondómanó vagy?

  Gyűlölködésnek vélem? Miért, szerinted mi ez? A 21. század szeretetkampánya egy csoport kirekesztő megkülönböztetésére törekvés? Amivel gyakorlatilag ugyanazt csinálják, ami ellen aktivistáskodnak, csak visszájára fordítva az egészet? Az sem zavar, hogy az általad harsogott "kordivat"-ból pont az a csoport marad ki, akiknek a kárára bármikor és bárki visszájára fordíthatja az egészet? Meglehetősen értelmes észrevételeid vannak, már ne is haragudj.

  "Besértődtél", "kiakadtál" és hasonló troll szövegek... Szerintem ez nem az óvoda. Ha valaki besértődött, kiakadt, az legfeljebb te vagy. Ugyanis te személyeskedsz. Én egy véleményt írtam. Vagy legalábbis utaltam rá.
 • zetortraktor #11
  Ez a hópihe hozzáállás tudom, hogy kordivat, a ma terméke, de nagyon ciki, hogy mindenki mindenen besértődik, gyűlölködésnek vél - a legviccesebb, hogy pont azok akadnak ki, akik máskor mások kiakadásán akadnak ki. Idővel kikeményedsz, nem fogsz mindenen besértődni, és nem akarsz majd mindent félrelérteni a nyájhatásnak köszönhetően.
 • Ender Wiggin #10
  A bevétel meg a minőség nincs feltétlen összefüggésben. Ez a film is bármelyik pontozást nézzük az MCU rangsor végén van...
 • wraithLord #9
  Mégis miért vessen magára? Csak mert ez egy jó szófordulat? Több értelme van nem megnézni BL miatt, mint akármi miatt megnézni. Senki nem marad le semmiről, ha nem megy el rá.

  Gunnt kirúgták az évekkel ezelőtti beteg állatságai miatt (most visszavették), Larson viszont nyugodtan gyűlölködhet... khmmm... ...Oké.

  Én sem tudom már hol olvastam ezt, de csak tök véletlenül, ahogy az ilyesmiket általában. És nem ezért nem néztem meg, hanem csak szimplán nem mentem el rá...