Berta Sándor

Az Amazon és az Alibaba felé nyitna az IKEA

A társaság más platformokon is szeretne megjelenni a termékeivel.

Az IKEA vizsgálja annak a lehetőségét, hogy az Amazon, az Alibaba vagy éppen más internetes kereskedőcégek rendszerében is elérhetővé tegye a termékeit. Felmerült egy saját ágazati platform létrehozásának ötlete is - minderről Torbjörn Lööf, az Inter Ikea luxemburgi székhelyű holdingtársaság első embere beszélt a The Financial Times szerkesztőinek. A menedzser hozzátette, hogy a tervezési folyamat a tervezettnél sokkal hosszabb ideig tartott, de hamarosan sor kerülhet az első tesztekre, amelyek keretében azt próbálják majd ki, hogy miként működne a gyakorlatban az IKEA termékeinek megvásárlása más online portálokon keresztül.

Lööf hozzátette, hogy emellett szóba került egy ágazati internetes platform létrehozásának ötlete, de ebben az ügyben még nem egyeztettek a vetélytársaikkal. Kiemelte, ha egy társaság szeretné maga meghatározni a sorsát, s ha ehhez megfelelő méretű és a kellő lehetőségek is rendelkezésre állnak, akkor az ötlet működhet a gyakorlatban. Az üzletember pozitív példaként említette a Zalando nevű online divatkereskedelmi céget. Az IKEA-t egyébként jelenleg is átszervezik: a vállalat bútorlízingelési koncepciókat tesztel és kisebb belvárosi üzletek kialakítását is tervezi. Ezzel párhuzamosan a cég az online stratégiáján dolgozik és javítana a honlapján is.

Az IKEA 2017 májusában inkubátorprogramot indított startupoknak és már 2017 októberében úgy döntött, hogy erősíteni akarja a webes szerepvállalását. Lööf már akkor elmondta, hogy az elsődleges céljuk az lesz, hogy a teljes termékpalettájuk a világhálón is elérhető legyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Egyszeruen az van, hogy az online boltok kiszoritjak az Ikea-t. Egyreszt megprobaljak atpozicionalni magukat az Apple-hoz hasonlo 'exkluziv' cegge, masreszt megprobalnak online megjelenni, mint ahogy azt az Amazon csinalja. Igazabol egyikben sem voltak idaig tul jok, mivel foleg az olcso, raktarrol megveheto butoraikrol hiresek.
  • Sippie #1
    Stop Ikea! #szarvasi