SG.hu

Mentőautó-szimulátort kapott a Szegedi Tudományegyetem

A helyszínre vonuló mentőautók pontos másával megegyező szimulátort adtak át a Szegedi Tudományegyetemen.

A szimulátor a graduális és posztgraduális egészségügyi képzések széles skálájában, a mentőtisztképzésben és a laikus oktatásban, az egyéni tudás és felkészültség igazolására, vagy csapatmunkák gyakorlása során is alkalmazható. Az eszközzel gyakorolható az összes mentési helyzet, belgyógyászati, traumatológiai esetek, különféle közúti sérülések ellátása, alapvető sürgősségi kórképek ismertetése és gyakorlati oktatása.


Az ország egyik legmodernebb szimulációs körülményeit biztosító helyszínén hamarosan kezdődő valósághű gyakorlatok alatt, a zárt mentőautóban zajló eseményeket is nyomon lehet követni, s így a hallgatók tapasztalt instruktorok segítségével, biztonságos körülmények között szerezhetik meg az önálló munkavégzéshez szükséges szakmai rutint. A mentőautó-szimulátor az alapvető technikai tudás fejlesztése mellett lehetőséget biztosít a szokatlan, vagy váratlan helyzetek oktatására is. A feladatok elvégzését a társak és a külső megfigyelői csoportok is figyelemmel kísérhetik, így lehetőség nyílik a teljesítmény objektív értékelésére és a tapasztalatok közös kiértékelésére is.

A Skills Központ bejárata mellett elhelyezett mentőautó-szimulátor a helyszínre vonuló mentőautók pontos mása. A Mercedes-vázra épített 48,8 millió forint értékű oktatási rendszer eszköztára teljesen megegyezik a jelenleg használt és az utakon futó autókéval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #2
    Pontosan.
  • bundasjezus #1
    Nem rosszindulatból, mert az ötlet nagyon tetszik, de itt megint el lett lopva egy rakás pénz. Eleve egy kiszuperált, de jól felszerelt, igazi mentőautó ugyanígy alkalmas szimulációs feladatok elvégzésére. Ez a szétvágott és felbakolt (valószínűleg közúti baleset miatt leselejtezett) Mercedes Sprinter még felszereléssel együtt sem kerül 48,8 millió forintba. A mutyi iskolapéldája és még büszkék is rá.