Gyurkity Péter

Olcsóbb iOS-telefont akarnak az Androidról váltók

Az új vásárlók nagyjából egyötöde jön a rivális táborból, ők a nagyobb méretet preferálják.

A Consumer Intelligence Research Partners a napokban készítette el az év első három hónapjára vonatkozó felmését, ezúttal is az Apple készülékeire, vagyis az iOS-táborra koncentrálva. Ennek eredménye alapján kijelenthető, hogy az Androidról váltók a nagyobb méretet és a kedvezőbb árat részesítik előnyben.

A cég korábbi és jelenlegi adatai azt mutatják, hogy a rivális operációs rendszerről migráló felhasználók egy adott negyedévben az új vásárlók nagyjából 15-20 százalékát teszik ki, legalábbis az iOS-szegmensben. Az év elején ez nem változott jelentős mértékben, de azt is megvizsgálták, hogy ezen vásárlók mely típusokat részesítették előnyben, illetve hogy ez mennyiben tért el attól, amit az Apple korábbi készülékeiről váltók szokásai és preferenciái mutattak. Kiderült, hogy a jelenlegi generáció, azon belül is az iPhone 8 és 8 Plus párosa volt a legnépszerűbb, ezt nagyjából az új vásárlók 40-42 százaléka választotta, az iPhone X viszont sokkal inkább érdekelte azokat, akik korábban is ezen platformot választották.


A régebbi és egyben olcsóbb típusoknál már jól megfigyelhető az ex-androidos felhasználók erősebb jelenléte. Az iPhone 7 és 7 Plus esetében egyértelmű az Androidról jövő vásárlók élénkebb érdeklődése, hiszen ők nagyobb arányban voksoltak ezen telefonokra. Az iPhone 6 Plus és 6s Plus sokkal kevésbé számít már népszerű választásnak, de itt is nagyobb jelenlétet mutattak ki a volt androidos vásárlók esetében, míg az iPhone SE terén már kétszeres a különbség, ez ugyanis sokkal inkább vonzotta a rivális tábor egykori tagjait, mint az Apple hűséges követőit.

Legalább ilyen fontos, hogy az Androidról érkezők jóval gyakrabban választják a „Plus” típusokat, ami arra utal, hogy ők a megszokott nagyobb méreteket szeretnék látni és használni az iOS táborán belül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #4
    A piackutatás az egy dolog, a valóság meg egy másik. Néha köszönő viszonyban sincsenek egymással.
    A piaci rés adott, előbb-utóbb majd lesz egy gyártó, akinek ez leesik és utólag meg ő lesz a zseni.
  • Cat #3
    Higyjétek el, hogy a gyártók rengeteg piackutatást végeznek, és azt gyártják, amire igény van. És nem fórumos véleményeket néznek, hanem főként eladási adatokból dolgoznak.
  • bunny #2
    Ezt sokan gondoljuk, kivéve a gyártókat, akiknél már lassan az 5.5" is mini-nek számít :(
  • M2 #1
    Szerintem az iPhone SE teljesítménye is mutatja, hogy Androidos vonalon is lenne kereslet egy kissebb méretű (4"), de korszerű telefonra.