Ötvös Tibor

Lezajlott az EA Play

Az Electronic Arts rendezvénye idén is lezajlott és valahogy teljesen vérszegénynek tűnt az egész show. Az Unravel Two mentette amit, lehetett.

A kezdés nem tűnt túl érdekesnek. Láthattuk a Battlefield V multis részét, de sokat nem foglalkoztak vele, holnap saját prezentációt kap a Battle Royale mód is. Bemutatkozott, szokás szerint a Fifa 19, melyből megtudhattuk, hogy a Bajnokok Ligája Alex Hunter életében is megjelenik és a mai naptól kipróbálhatjuk a Fifa 18 World Cup frissítését is. A megjelenés a megszokott szeptemberi dátumra esik majd (28-ra). Ezután a DiCE svéd vezére lépett a színpadra, hogy bemutassa a Battlefront II idei frissítéseit. Az Ewokos update sikere miatt érkezik a Klónok háborúja korszakába elkalauzoló csomag is és ezzel Obi-wan Kenobi, Anakin Skywalker, Grievious és Dooku gróf is elérhető lesz a programban.



A Respawn Entertainment vezetője ülve, minden látványterv vagy bármi más nélkül árulta el, hogy a Star Wars játékuk gőzerővel készül, 2019 végén jelenik meg és a Jedi: Fallen Order címet viseli. A harmadik és negyedik fejezet közötti időben játszódik, egy jedi-t alakítunk és menekülni kell az üldözőink elől. Az EA Originals már érdekesebb dolgokkal jelentkezett. Azonnal személyes kedvenccel kezdtek a színpadon, hiszen bemutatkozott az Unravel Two, amire nem is kell sokat várni: már meg is vásárolható a program! És a ko-op újításnak köszönhetően kötelező vételnek is tűnik. Ezután egy új szerzeményt ismerhettünk meg, a Sea of Solitude, ami szintén érdekes alapkoncepcióval bír. A világban a magányos emberek szörnyekké változnak és nekünk a főszereplő lányt kell visszaterelni emberi útjára.

A következő pár pillanat az NBA és a Madden NFL 19-ről szólt. Mindkettő esetében visszatérnek a karrier-módok és jó hír, hogy utóbbi PC-re is elérhető lesz. Mivel a mobil-játékok piaca nagyon fejlődik, így nem meglepő, hogy saját időt kapott a Command & Conquer új fejezete, a Rivals. A program nem aratott nagy sikert, nyoma sincs a stratégiai vonalnak, egyszerűen egy újabb érdektelen bejegyzést kapott a sírjában még egyet forduló franchise.



Egy kisebb, jótékonysági felvezetés után az Anthem zárta a sort, ami grandiózusnak és a BioWare korábbi munkáihoz abszolút méltónak tűnik. A játék egy alapvetően TPS akció, de válthatunk majd belső nézetbe is, ami leginkább a Destiny és a Halo világait idézi meg. De a harcokat tekintve egyébként úgy fest, mint egy újabb Mass Effect rész. A választható négy hős közül a számunkra legszimpatikusabbat kiválasztva ugorhatunk be a nyitott világba (és persze mind más képességekkel bír) és bármikor, amikor szeretnénk, átveheti az irányítást egy ismerősünk a maradék harcosok bármelyike felett.


A multis módba is bármikor beléphetünk és ha végeztünk a küldetéssel, visszatérhetünk a kampányba. Nem külön menüpontként jelenik meg a többjátékos mód, magában a programban választhatunk ilyen jellegű küldetéseket. Ami még érdekes lehet a programmal kapcsolatban, hogy jövő februárban, egészen pontosan 22-én jelenik meg, de persze előtte az Access előfizetők kipróbálhatják.

És ezzel le is zárult a Play. Sajnos kimondottan vérszegényre sikerült, az Unravel 2-t leszámítva semmi érdemleges bejelentés, leleplezés nem történt. A pletykált Skate 4-ről semmi hír, ahogy egyébként a Star Wars programokkal kapcsolatban sem lettünk sokkal okosabbak. Az Anthem kérdőjeles, elsőre semmi új nincs benne, a sportjátékok pedig a szokásos formájukban érkeznek. Várjuk a többi kiadó, mivel próbálja ezt felülmúlni - nem lesz nehéz dolguk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    Kiddy marketbe teljes gázzal belebikázva , bf5-be homokozókanál a wunderwaffe :D