MTI

Drónokkal védené a naptól a golfozókat egy japán cég

Drónhajtású napernyőt fejlesztett ki egy japán cég, amely szerint a speciális ernyő a fej felett lebegve óvja meg használóját a napsugaraktól.

Az Asahi Power Service vállalat már jövőre szeretné piacra dobni a fejlesztést, amelyet első körben olyanoknak szán, akiknek a hagyományos fejfedőknél nagyobb kiterjedésű, de kéz nélkül működő árnyékolóra van szükségük: egyszóval a golfozóknak. A cég szerint a drónnal való esetleges ütközések okozta fejsérülések és az önműködő repülőgépekre vonatkozó szabályozások miatt a speciális ernyőt eleinte csak elzárt magánterületeken - például golfpályákon - lehetne használni. "Azért döntöttem a fejlesztés mellett, mert magam sem szeretek esernyőt tartani" - mondta a vállalat elnöke, Szuzuki Kendzsi.


A 150 centiméter átmérőjű és öt kilogrammot nyomó prototípus jelenleg még csak 5 percet tud a levegőben tölteni egyetlen töltéssel. A cég reményei szerint azonban viszonylag rövid időn belül sikerül legkevesebb 20 percre növelniük a repülési időt, részben a szerkezet súlyának csökkentésével. Az első prototípus még csak egy hagyományos esernyőre szerelt drón volt" - mondta Szuzuki. Hozzátette: "most azonban már a prototípus harmadik generációját teszteljük és igyekszünk megfelelni az olyan technológiai kihívásoknak, hogy a szerkezet képes legyen egy helyben hosszú ideig lebegni, majd követni használóját".


A drónra szerelt kamerák felelősek azért, hogy a szerkezet követni tudja a használóját és a megfelelő fej felett maradjon. A cég nagyjából 30 ezer jenért (74 ezer forint) akarja piacra dobni a terméket, ami meglehetősen magas összeg egy ernyőért, amely az eső ellen egyelőre nem nyújt védelmet. "Végső soron az eső ellen is védő ernyővé akarjuk alakítani" - jegyezte meg Szuzuki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #10
  Öregedő társadalom miatti munkaerőhiány problémájának megoldása:

  Németország - bevándorlók meghívása
  Magyarország - nyugdíjkorhatár emelése 72 évre
  Japán - robotok
 • morguldae #9
  Lehet fikázni, de amikor majd esőben mindenki ilyenekkel jár mert utálja tartani a szaros esernyőt, akkor majd lesz meglepi a fikázóknak. Szerintem tuti nyerő lesz!
 • duke #8
  Eleg zajos lehet, meg a legaramlat is zavaro lehet.
 • Palinko #7
  Nagyon jó lehet a rohadt hangos szar az ember feje felett.
 • SanMaster #6
  Ez mehet is a szanalmas.hu-ra
 • Tetsuo #5


  Ráadásul átlátszó felülettel akarják "eltakarni" a napot! Troll szamurájok. LOL

  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.06.07. 01:18:25
 • gforce9 #4
  Japánban már annyi a robot, az elöregedő társadalom miatt, hogy már a robotok között is nő a munkanélküliség. Valami elfoglaltságot ki kellett találni nekik, nehogy fellázadjanak...... szerintem.
 • dzsagon #3
  idióták
 • Zoliz #2
  Tehát az esőcseppeket még nem birja el az ernyő. SmartUmbrella a kutyáknak.
 • Fefy #1
  Tehát japán barátaink feltalálták ennek a drágább és jelenleg egyáltalán nem hatékonyabb verzióját: https://www.eredetiajandekok.hu/sub/uzasnedarceky.sk/shop/product/dazdnik-na-hlavu-2407.jpg
  (taps)(taps)
  Utoljára szerkesztette: Fefy, 2018.06.06. 15:40:09