Berta Sándor

Music néven új zenei stream-szolgáltatást indít a YouTube

Az ajánlat május végétől lesz elérhető.

A Google Play Music eddig nem igazán tudta meggyőzni a felhasználókat, így a társaság most lépett és bejelentette, hogy május 22-n új szolgáltatást indít, amelynek neve YouTube Music lesz. A lépéssel a Google egyértelművé tette, hogy nem engedi át harc nélkül a zenei stream-piacot az Apple-Spotify duónak. A platform kínálatában zeneszámok és zenei videók egyaránt megtalálhatók lesznek.


A YouTube Music eleinte csak az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Mexikóban és Dél-Koreában lesz elérhető. Az európai államokban csupán ezután fogják bevezetni. A reklámokból finanszírozott ingyenes változat mellett választhatnak majd a felhasználók egy előfizetéses konstrukciót is, amelynél nem lesznek hirdetések és amelynél a letöltéseket is engedélyezik majd. Ez utóbbi változat havidíja 9,99 dollár lesz. 11,99 dollárért pedig bárki választhatja a YouTube Premium szolgáltatást, amelynek keretében hozzáférhet az összes videóhoz és az exkluzív produkciókhoz.

Az eddigi stream-ajánlat, a Google Play Music továbbra is elérhető marad, míg annak előfizetői automatikusan megkapják a YouTube Music prémium verzióját. A mostani bejelentés megerősítette azt a tavaly decemberi hírt, miszerint fizetős zenei szolgáltatást tervez a YouTube. Igaz, akkor arról volt szó, hogy az új ajánlat várhatóan márciustól lesz elérhető. A YouTube vezetőinek már akkor sikerült megállapodást kötniük a Warner Music Group vezetőivel, a Sony Music Entertainment és a Universal Music Group képviselőivel pedig zajlottak a tárgyalások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #1
    Mecsoda elmés elnevezés...Sokat gondolkodtak ezen a mítingen?