Ötvös Tibor

Izgalmas nyomozást kínál a The Invisible Hours

Tavaly jelent meg a The Invisible Hours VR-változata, de most már elérhető a "sima" módot alkalmazó verzió is.

A VR-eszközök továbbra sem olyan elterjedtek, mint azt a játékok mennyiségéből gondolnánk és ezért fordulhat elő, hogy izgalmas és érdekes játékok maradnak ki az életünkből, ha nem rendelkezünk mondjuk egy Oculus Rifttel vagy HTC Vive-val. A Tequila Works krimije, a The Invisible Hours is egy ilyen programnak számít. Az első változat, mely nem indult el valamely eszköz nélkül, még tavaly jelent meg és bár nem bukott, de viszonylag kevesen hallottak róla. A kiadó most úgy döntött, hogy ideje a klasszikus irányítási módszerrel rendelkezőknek is adni egy esélyt és így már jóval szélesebb közönséget érhet el a kaland. És remélem, hogy így is lesz, hiszen a The Invisible Hours egy igen érdekes játék.

Az alaphelyzet szerint ugyanis egy baráti összejövetelen valaki végez a híres Nikola Teslával, méghozzá a saját birtokának medencéje mellett és természetesen rajtunk a sor, hogy felgöngyölítsük az ügyet. Azonban mi nem egy embert személyestünk meg, hanem egy amolyan lelket, aki szabadon repked oda, ahova akar és mint ilyen, észrevétlenül követhetjük a vendégeket és hallgathatjuk ki a beszélgetéseiket is. És ez is a feladatunk: figyelni, figyelni és figyelni. A gyilkos(ok) ugyanis végül csak elszólják magukat vagy tesznek olyasmit, amivel lelepleződnek.


Így azonban az sem mindegy, hogy mikor merre tartunk és éppen kit követünk. Ugyanis hiába mondja el a gyilkos, hogy ő tette vagy dobja ki a szemétbe a gyilkos fegyvert, ha mi nem vagyunk jelen. Persze ilyen esetben visszatekerhetjük vagy megfagyaszthatjuk az időt és lesz lehetőségünk átmenni egyik helyről a másikra. A lehetséges tettesek is érdekes személyek, hiszen ott van mindjárt az állandóan kanos Thomas Edison, de szintén elkövethette a vak hentes vagy az állandóan aggódó énekesnő is. A hét ember között egyébként akadnak annyira érdekesek is, hogy az már a nyomozás kárára megy, hiszen a személyes sorsa jobban érdekli a játékost, mint annak kiderítése, ki és miért végzett Teslával.

Grafikailag szintén akadnak gondok a The Invisible Hours világában. A szájmozgás elég alapvető módon működik és sajnos bár a házban található tárgyak mindegyikét megvizsgálhatjuk, 95 százalékuk semmilyen hasznos információt nem tartalmaz. Ennek ellenére érdemes adni egy esélyt a játéknak, már persze ha valaki szereti a lassan csordogáló krimi-kalandot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #1
    "..95 százalékuk semmilyen hasznos információt nem tartalmaz. "
    Kb mint igazabol.
    Erdekes a far cry 5-nel a 0 storyline es az elbaszott drogos onismetlo elrablos faszsag nem szurta a tesztelo szemet 60 euroer.
    Szajmozgas meg nem olyan veszes mivel toon-os a cucc.