Gyurkity Péter

Alakul a Samsung hajlítható telefonja

Ez azonban nem lesz a táblákhoz hasonló méretű.

A napokban már írtunk arról, hogy a Huawei nagyon is komolyan gondolja a hajlítható okostelefon piacra dobását, ennek hivatalos bemutatására pedig akár már idén novemberben sort keríthetnek. A Samsung szorosan követné őket saját megoldásával, amely azonban kisebb mérettel jelenne meg.

Ezúttal dél-koreai forrás számolt be azon fejleményekről, amelyekre ugyan még korábban sor került, a gyártó azonban csak zárt körben, egy kisebb csoport előtt mutatta be a lehetséges változatokat, így erről akkor mi, a szélesebb közönség nem szerezhettünk tudomást. Eszerint a Samsung már a januári CES környékén lerántotta a leplet több különböző korai prototípusról, ezeket azonban csak a meghívottak vehették szemügyre. A listán szerepelt kifelé, illetve befelé hajtható megoldás is, a végleges változat azonban jó eséllyel egy befelé hajló példány lesz, mivel ez valamivel kevésbé tartós kivitelt is megengedhetővé tesz.

A minden bizonnyal a piacon, vagyis kereskedelmi forgalomban is megjelenő típus két 3,5 hüvelykes kijelzőt kínálna az egyik oldalon, amelyek együttesen nagyjából a Galaxy Note 8 érintőképernyőjének megfelelő felületet biztosítanának számunkra. A másik oldalon egy szintén 3,5 hüvelykes panelt helyeznének el, amely az értesítők megjelenítésére szolgálna becsukott állapotban, vagyis a jelek szerint a gyártó lemondott arról, hogy egyfajta átmenetet biztosítsanak az okostelefonok és a táblák között. Azt persze még nem tudjuk, hogy végül pontosan melyik változatra esik majd az illetékesek választása, de úgy tűnik, hogy egy 0,5 és 2 millió példány közötti sorozattal nyitnák meg a sort, vagyis óvatosan közelítenek az új terület felé.

A hivatalos megjelenésre a jövő év elejéig várnunk kell, addig valószínűleg további részletek szivárognak majd ki a jelenleg csak Galaxy X néven emlegetett telefonról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #12
  Nem mondtam, hogy nem az. :)
 • MerlinW #11
  Apple az "okos ember mások kárán tanul" elvet követi, ami... nos okos.
 • wraithLord #10
  Én inkább a vékonyságot adnám oda cserélhető akksiért (mondjuk nem 0,6-0,7 cm lenne, hanem 0,9 - óriási probléma). Azért nem rossz az az IP68 védelem.
  (Meg lehet oldani a vízállóságot cserélhető akksi mellett is, csak akkor nem lehet ennyire vékonyra csinálni, és talán kicsit drágább lenne.)
 • rajdi #9
  Én arra várok, hogy újra "feltalálja" valamelyik gyártó a cserélhető akksit. Odaadom érte a vízállóságot.
 • barret #8
  Az üveget nehéz lenne hajlítgatni :D Ráadásul műanyagból olcsóbban gyártható a kijelző.
  Mivel nem csak a külső védőfelület üveg,hanem az egész kijelző.
 • CairoJack #7
  Előre látom, hogy ismét ránk köszönt a karcolódó műanyag kijelzők kora. :(
  Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2018.04.25. 12:16:06
 • Venator #6
  Azért fontos a felhasználónak, mert akkor ő megmutathatja, hogy neki a legújabb van. Ezért alakult ki a bevágott kijelző és ezért lett függőleges néhány telefonon a két kamera elhelyezkedése (mert akkor telefonálás közben is látja más, hogy "nekem már az új van")
  Utoljára szerkesztette: Venator, 2018.04.25. 09:23:59
 • wraithLord #5
  De nem azt mondta, hogy nem presztízskérdés a cégeknek, hanem hogy a felhasználó szempontjából baromság.
  Persze az is lehet, hogy már az első ilyen készülék sem csak azért lesz, hogy legyen, de ez általában nem így szokott lenni. Valószínűleg majd ez is bebukik párszor, aztán az Apple addig elemezgeti, hogy miért nem kellett a felhasználóknak, amíg ki nem találja, hogy hogy tud belőle slágerterméket csinálni.
  Miért nem kellhet most a felhasználónak? Megbízhatatlan, sérülékeny (edzett üveget, zafírüveget ugye nem nagyon lehet hajlítgatni), nagyon drága (pláne, ha a sérülékenységet valami regenerálódó anyaggal akarják megoldani.)
  Az Apple pedig arra jöhet rá a Samsung példájából, hogy még nem jött el az ilyen telefonok ideje (technológiailag sem), és kivárja a legalkalmasabb évet, közben esetleg fejleszt is. És megint lehet szidni, hogy elcsórt valamit, nem is ő volt az első stb. Az Apple egyszerűen így működik. Késleltetéssel csinál mindent, mert más, kísérletezgető működésű cégek tevékenységét elemezve tervez és mondja meg, hogy mi kell az Apple fannak.
 • barret #4
  "Miért is annyira fontos? " Mert az lesz a menőbb cég,aki először megcsinálja!
  Az hogy neked mire van szükséged,az nem érdekli őket.Menő dolog,és kész!
  Ez el van könyvelve odafent:)
 • Skylake #3
  Miért is annyira fontos?