Berta Sándor

Egyre több alkalmazást vonnak ki az Apple okosórájáról

A programok kikerülnek az Apple Watch szoftverkínálatából.

Az Instagram a jövőben nem lesz elérhető a kaliforniai konszern készülékén, így a felhasználók nem nézhetik majd meg a platformon megjelentett fotókat az eszköz kijelzőjén. A módosítás az operációs rendszer következő frissítése után lép életbe.

A lépés mögött két dolog áll. Az egyik, hogy az okosóra képernyője nagyon kicsi, ezáltal azon meglehetősen körülményes megtekinteni a digitális képeket, és az Instagram úgy véli, ha nem tudják biztosítani a megfelelő élményt, akkor nem is foglalkoznak szoftverük frissítésével. A másik pedig, hogy az Apple tavaly novemberben bejelentette, hogy idén április elsejétől már csak a natív alkalmazások futtatását fogja lehetővé tenni az okosóráján. Mindez azt jelenti, hogy az adott programoknak nem csupán az iPhone készülékkel együtt, hanem önállóan is működniük kell az eszközön.

Az Instagram Apple Watch-kompatibilis verzióját eredetileg úgy programozták, hogy teljes mértékben függjön az okostelefon változattól. Bár az Apple Watch operációs rendszere eddig már számos frissítést kapott, de az Instagram kliensprogramjának esetében elmaradtak az aktualizálások. Most pedig már nem igazán éri meg a szoftver frissítése.

Az Instagram nem az első alkalmazás, amely kikerül az Apple Watch programkínálatából. Korábban az eBay, az Amazon és a Google Térkép, majd a Whole Foods és a Slack kliensszoftvere vált elérhetetlenné az okosórán. A közelgő rendszerfrissítések után valószínűleg még több alkalmazásra vár majd ez a sors.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • M2 #17
  Mesélj nekem, tudatlannak! Mit tudnak, amit az Apple órája nem tud?
 • Macropus Rufus #16
  csak figyeld. kb. pont az lesz mint a teló lassítás alma módra. Vedd meg az új cuccost. A régieket lassan de biztosan kiherélik. Az új meg láss csodát, tartalmazni fogja. Sztem.

 • Macropus Rufus #15
  sztem te még nem hordál órát csak ilyen okos vackokat.
 • M2 #14
  "ha lebutítják egy alap órára"

  Ki butítja le "alap órára"? Ekkora butaságokat ne írjál már!
 • M2 #13
  "Egyébként meg a iWatch órának rossz"

  Miért? Nem mutatja az időt? Pontatlan? Ugye, hogy mekkora sznob vagy!?
 • Macropus Rufus #12
  igen. Ezért írtam le. Meg azért, hogy irigykedjél, hogy nekem van, neked meg nincs és soha nem is lesz. :p
  Gondokodsz néha mielött írsz valamit? Ha azt írtam volna, hogy az órám jobb mint az Apple cucca, akkor kb. a második hozzá szólás azt fírtatta volna, hogy milyen órám van. Most, hogy leírtam ez a gond.

  Egyébként meg a iWatch órának rossz, mobil kütyünek értelmetlen, soroljam?
 • Macropus Rufus #11
  olvasd el mit írtam. Azt írtam, hogy ha lebutítják egy alap órára, akkor ott már nincs esélye másokkal szemben.
  pl. az anyag használatban, a minőségben, a megjelenésében. stb..
 • gforce9 #10
  Applefanoktól hallani, hogy sznob a másik fél, nagyon bájos :D De folytassátok :)
 • M2 #9
  Nem az számít! Az a lényeg, hogy leírhatta ide, hogy neki milyen órája van. Minden órabuzi sznob ebben éli ki magát. Ez ad nekik identitást.
 • Tikal #8
  És milyen téren eszi meg az Apple Watch-t? ... teljesen más célt szolgálnak