Berta Sándor

Idősebb dolgozókat diszkriminált az Amazon és a Facebook?

Egy amerikai szakszervezet több vállalatot is beperelt, mert az állásajánlataikban kizárólag fiatal munkavállalókat kerestek.

A Facebook, az Amazon és további amerikai társaságok azért számíthatnak jogi eljárásra, mert a Facebookon feladott álláshirdetéseikben csak fiatal dolgozókat kerestek - erről számolt be a The Washington Post. Az érintett vállalatok a közösségi oldalon megjelentetett állásajánlataikban kifejezetten kizárták az idősebb korosztály tagjait. Mindez ellentétes az amerikai joggal, amelyben a kor alapján végrehajtott diszkrimináció tilos nem csupán az egyes szakmákban, hanem már az új alkalmazottak toborzásakor is.

A keresetet benyújtók rámutattak, hogy a T-Mobile álláshirdetését például a platformon kifejezetten a 18 és 38 év közöttieknek mutatták meg. A Facebook szintén a vádlottak között lehet, mert a saját honlapján 21 és 55 év közöttieknek jelenített meg állásajánlatokat. A felperesek egyébként a Communication Workers of America nevű szakszervezet és három amerikai munkás: Linda Bradley, Maurice Anscombe és Lura Callahan, akiknek a kora 45 és 67 év között van.

Rob Goldman, a Facebook hirdetésekért felelős alelnöke megvédte az alkalmazott gyakorlatot. Összehasonlította az online reklámokat a magazinokban és a televíziókban megjelenő klasszikus ajánlatokkal, amelyek szintén az adott korosztály tagjait szólították meg, s úgy vélte, hogy egyetlen álláshirdetés sem lehet diszkriminatív csak azért, mert a Facebook vagy a Google oldalain bizonyos korosztályoknak szólnak. A T-Mobile elutasította a megjelent információk kommentálását, míg az Amazon egyáltalán nem válaszolt a felvetésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #7
    nem irigyellek, hogy rád mivár idősebb korodra, ha most is csak eddig jutottál :D
  • mrzed001 #6
    Két dolgot tudok elképzelni:
    1, annyira alacsony bért akartak adni, amit tényleg csak egy kezdőnek elég, egy családos "felnőtt" embernek nem (annyiért nem vállalja ... de akkor miért nem írnak pénzt is az ajánlatba ?)
    2, ostobák. Ez már az a korosztály, ahol az 50 éves is géppel nőtt fel. Na meg neki tényleg van a sokszor irreálisan elvárt 20-30 év tapasztalata. Láttunk ugye olyan álláshirdetést is már, hogy max 25 évest kerestek 15 év fejlesztői tapasztalattal. Aham, és az hol tanulta ki, az oviban ?!
    És hogy miért szidjuk állandóan a folyton lefagyó progikat? Mert sok ostoba cég pont úgy gondolkodik, hogy felveszünk 30 frissen végzett egyetemistát (vagy indiait), majd azok összeütik valahogy. Aham, hát, láttam már igen sok ilyen becsődölt projectet (írtam is újra nulláról).
    Nem ritkán 2-3 tényleg senior, ill. vezető fejlesztő szintű programozó felér 30-40 friss diplomással. Minőségileg, fenntarthatóságilag meg össze nem lehet hasonlítani a kettőt. És nem kerül annyiba, mint 30 csibe.
    Szóval, ostobák (és a saját pénztárcájuk ellenségei).
  • Super Mario #5
    Meg jó eséllyel már nem lesz sokáig ott munkaerő, hiszen pár év múlva nyugdíjba megy. Gondolom az is közrejátszik, hogy hosszútávú munkaerőt keresnek.
  • Sydra #4
    Baloldaliak nem értik, hogy a magánvállalat az nem közmű!
  • Tetsuo #3
    Ugyanígy lehetne diszkriminálni minden kisebbségi csoportot valami oknál fogva.
    Ők, vagyis az álliberális, cionista világcégek majmolják a polkorrekt viselkedést, akkor legyenek legalább konzekvensek.
  • dyra #2
    csak ahogy olvasni jönnek a robotok plusz 650 év lesz a nyugdíjkorhatár. Valahova csak be kell őket nyomni, persze lehet a kormányoknak a temető a célja.
  • Elemir #1
    Hát sajnos pedig egy idősebb ember sokszor nem képes betölteni ugyanazt az állást, mert lassabb, nehezebben tanul. Ez nem mindenhol gond, de vannak helyek ahol ez valós hátrányt jelent!