Szekeres Viktor

A vártnál is brutálisabb siker a Star Wars: Az utolsó jedik

Azért nem gondoltuk volna, hogy ekkorát tarol Az utolsó jedik.

Előzetesen 200 és 210 millió dollár körüli amerikai nyitóhétvégére számíthattunk a Star Wars: Az utolsó jedik kapcsán, majd az elővetítések során az elvárások már 215 milliót jeleztek előre, de végül a film a becslések szerint 220 millió dollár bevételt termelt hazájában premierjének első három napja során, ami kiváló start, minden idők második legjobbja a 248 milliós Az ébredő Erő mögött.

Megnézve a nézők eloszlását, megállapíthatjuk, hogy a nézők 58%-a volt férfi, a 63%-uk pedig 25 éves vagy azon fölüli - mi lett volna, ha még jobban mobilizálja a film a fiatalokat? Ha a korábbi filmek teljesítményét vesszük, akkor ez a start Amerikában 750-830 millió dolláros végeredményt fog jelenteni bevétel szempontjából, de persze minden azon fog múlni, hogy az elkövetkező két hétben hogy tartja magát a film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #38
    Ez a resz is egy vicc....mint az osszes disney szar...
    elottem mar leirtak paran mi a baj.
  • wraithLord #37
    Vagyis abban a jelenetben a látomásban Ben-t akarta kinyírni, lehet, hogy csak belevetítettem, és nincs köze Rey-hez.
    De a probléma attól még ugyanúgy áll.
  • wraithLord #36
    Tényleg, Snoke-nak sikerült még Kylo-t is szénné égetnie, aztán nem sokkal utána kiderült, hogy ő maga még nagyobb balfék...

    Luke-nál az is érdekes volt pl., hogy ki akarta nyírni Rey-t, mert Sötét Oldalt látott benne. Hiányzott Yoda iskolájából, amikor azt tanította neki, hogy mindenkiben ott van mindkét oldal, és az egyéntől függ, hogy melyikből merít e(E)rőt? Yoda maga is bevallotta, hogy benne is van Dark Side.
    Másrészt még az apját sem akarta kinyírni anno, pedig kis túlzással a 2 trilógiában a főbb karakterek közül talán benne volt Palpatine után a legtöbb Sötét Oldal (Palpatine valószínűleg közel full Dark Side volt). Még Dooku is csak azért kezdett el Dark Side-ozni, mert elege volt már a Köztársaság töketlenkedéséből, és nem azért, mert hűdejó hókuszpókosat játszani.
    És amikor az apja volt terítéken, akkor még tapasztalatlan is volt, tehát valószínűleg kicsit ijesztőbb lehetett a szitu, mégsem vesztette el a fejét. Itt csak egy szerencsétlen zavarodott kiscsajt kellett volna rendbe raknia...
    Az meg nem jó ok a begolyózására, hogy Ben Solo-ból és a Jedi iskolájából mi lett... Yoda hány kudarcba futott vajon bele a többszáz év alatt? (Ok, végülis Yoda (is) looserként végezte, de legalább nem hülyült meg.) Luke pedig állítólag a valaha élt legerősebb Jedi. (Ez is nagy kár, hogy kimaradt az új trilógiából, és csak egy "utánozzuk Kenobit, és váljuk légneművé" trükkre tellett neki... Persze elmagyarázták, hogy elfáradt... :D)
  • NEXUS6 #35
    Áááá, annyira prosztó módon ráadásul logikátlanul nyirják ki a főgonoszok terkintélyét, hogy ezáltal tök súlytalanná válik az egész sztori. 20 perc után nálam szétpukkant még az a varázs is, amit az űrben kúszó betűk okoznak.

    Poe Huxot egy ócska telefonos viccel szopatja hosszú kínos percekig az elején (a felkelők taktikája kb. csak erre épül, hmmm hát kb többet vártam volna azért), aztán Snoke távolsági telekinézissel megforgatja a hídon a porban mindenki szemeláttára, ja és úgy hogy végül is nem is hibázott, mert pont csapdába csalta a felkelőket. Fasza, ennyit a tekintéylről.
    Snoke aztán Kyllot is simán szénné égeti, ami megint csak nem emeli, hogy a nézőben bármelyikük felé valami kis tisztelet, ne adj isten félelem kialakuljon. Azzal nem lehet vitatkozni, hogy jó a film zenéje, mert a mester azért megint nem tévedett, azzal sem, hogy milyen látványosan van fényképezve, a vágás sem szar, csak épp ezeket a jeleneteket pont bele sem kellett volna írni a forgatókönyvbe, mert szétbassza a klasszikus felállást.
    A sötét tehát nem félelmetes, a jó nem fenséges (Luke tejivása mindent visz), ez lenne a mondanivaló? Következő részben mi lesz? Poe, Kylo, Finn meg Rey nosztalgiázva együtt iszogatnak Mos Eisley kocsmájában és ők lesznek azok a lerobban, besavanyodott sötét krapekok a háttérben, akiktől a fiatal Luke-, meg az öreg Kenobi-félék tartanak?
  • wraithLord #34
    Ja, amúgy a helyszínre gondoltam csak, hogy az ST-s, a lények valóban Guillermo Del Toro stílusúak. Vagy akár Luc Besson... (Ötödik Elem, Valerián), de semmiképpen sem Star Wars.
    Pedig Bith zenészek, Tw'ilek táncosok, Ithorianok, Rodianok stb. nagyon fel tudták volna dobni a jelenetet. Meg persze az is, ha nem ilyen helyszínen játszódott volna... Az se egy utolsó szempont.
  • wraithLord #33
    Snoke-ot elpoénkodták, pedig úgy indult, mint egy még durvább Palpatine... Legalábbis neki már bazinagy hologram kellett... :D A Return of the Jedi paródia jelenetben aztán megpurcant, és feltette magának az ember a kérdést, hogy egyáltalán mi a fenének volt benne a filmben? Hux pedig egy Tarkin paródia. Az is úgy indult, mintha Tarkint akarnák másolni, aztán a végén már Kylo osztotta neki a Force taslikat, és repkedett, mint a Bud Spencer filmekben a meggondolatlan jónép. A pilóta még ki is nevette a Hoth bolygói csatában. Vagyis nem Hoth, mert az só volt ottan és nem hó... :D Kylo meg Anakin és Vader turmixként indult (tudom, hogy ugyanaz a személy), csak éppen nem tudom, mi fog belőle kisülni. Mondjuk már nem is érdekel...

    Jó oldalon meg mindenki vagy jellegtelen vagy egy idióta volt. Luke úgy viselkedett, mintha megbuttyant volna, Leia meg mintha szétfüvezte volna az agyát. Jó, mondjuk én is meghülyültem volna, ha azon a szigeten kell élnem... Leia pedig megöregedett, lenyugodott, oké... :D

    A mondanivalója a filmnek nem tudom, mi. Talán hogy hogyan kell egy New Hope copyt megfejelni egy Birodalom visszavág paródiával.
  • NEXUS6 #32
    Szerintem még csak nem is ST jellegűek voltak a szörnyek, sokkal inkább valami Guillermo del Toro filmre hajazott az egész, Pokolfajzat, vagy Faun labirintusa.

    Valami tökös gonosz karakter meg iszonyatosan hiányzott, már az ep IV-ben is azért nem akárkire bízták. James Earl Johnes akkoriban második afro-amerikaiként kapott Oscar jelölést. Szal abban a filmben talán a legerősebb színész volt. De a Tarkint játszó Peter Cushing is kapott már Frankenstein szerepet előtte, meg erősen nyomult horror vonalon 1-2 évtizedet. A Palpatinet játszó Ian McDiarmid igazi főnyeremény volt a frencsájznak.
    Hozzájuk képest Mark Hamil, vagy Harrison Ford épp a fiatalos naivitásuk miatt volt szerethető.

    Az a film a hidegháború közepén erős aktuálpolitikai töltést hordozott, ami tudatalatt is beorientálta a nézőt, közel érezte magához a szitut. Ez a mostani film szerinten semmi ilyen tartalommal nem bír. A lázadók max az ISIS szétvert maradékaként azonosíthatók be, ami azért nem egy olyan csoport, amivel az emberek nagyrésze tudna azonosulni.
  • wraithLord #31
    A kaszinós jelenet hogy nézett ki? Tiszta Star Wars-os volt. Mintha az Enterprise holofedélzetén ökörködnének Picardék. És egyetlen egy Star Wars-os faj nem volt benne. Pedig esetleg nem ártott volna ahhoz, hogy leessen, mit is nézel... :D

    De úgy általában az egész filmben alig volt Star Wars univerzumra jellemző faj. Csak Ackbar, amíg élt... és néha Chewie azokkal az izékkel a Falconon. Meg állítólag volt egy Gamorrean is a végén, arra nem emlékszem. De ennyi.
  • wraithLord #30
    Igen, ez már eleve az előzménytrilógiára épít... Bár így utólag, az új trilógia fényében már nem is olyan rossz az... :D
  • Kelta #29
    Ez már annyira elfajzott az eredeti trilógiától...hogy igen messze áll tőlem..