Berta Sándor

290 kalózoldal ellen léptek fel Olaszországban

Az olasz hatóságok komoly kampányt indítottak az illegális tartalmakat terjesztő portálok ellen.

A jelenlegi olasz kormány egyébként napjainkra a kalózoldalak elleni küzdelem egyik élharcosává vált Európában, ezt bizonyítják az elmúlt időszakban indított összehangolt akciók. Fulvia Sarzana, a Sarzana és Partnerei Ügyvédi Iroda jogásza elmondta, hogy az elmúlt négy hónapban az olasz hivatalok összesen 290 honlap ellen léptek fel, míg ezen a héten 41 platformot támadtak. Ezek az ajánlatok általában illegálisan másolt filmekkel, televíziós műsorokkal és élő sportközvetítésekkel voltak kapcsolatosak.

Az olasz gazdasági és pénzügyminiszter alárendeltségébe tartozó, s a pénzügyi bűnözés elleni harcoló Guardia di Finanza (GdF) nevű különleges kommandóegység a római bíróság ítéletének szerzett érvényt, amikor fellépett a 41 portál doménjei ellen. Ezek a honlapok olyan alkotások illegális másolatait terjesztették, mint A hét mesterlövész, a Suicide Squad - Öngyilkos osztag és a Tarzan legendája. Számos olyan platform is volt, amelyek a The Premier League, a La Ligue 1, a Bundesliga, a La Liga és a Bajnokok Ligája mérkőzései, továbbá a Formula 1 és a Moto GP futamai kapcsán biztosítottak illegális élő streameket. Az internetszolgáltatók blokkolták a hozzáféréseket az érintett doménekhez.

A hatóságok kétféle stratégiát követtek: az első a "kövesd a pénzt" volt, aminek a keretében az üzemeltetőket a hirdetőktől és az üzleti partnereiktől beérkezett átutalások segítségével azonosították; míg a második a "kövesd a hosztot". Korábban volt olyan akció is, amelynek keretében olyan oldalak ellen léptek fel az olasz hatóságok, amelyek különböző újságokhoz és magazinokhoz (Cosmopolitan, Vanity Fair) biztosítottak hozzáférést.

Tavaly májusban is streaming-portálok ellen indított akciót a GdF. Az akció célpontja egy olyan hálózat volt, amely illegálisan internetes élő sportközvetítéseket, filmeket, koncerteket és tévéadásokat tett elérhetővé. A Guardia di Finanza akkor 50 streaming-honlapot vizsgált, amelyek 3 kontinensen elhelyezett 41 szerveren üzemeltek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #10
  Igen, irónia akart lenni. :)
 • bdzsana #9
  jajaja mert az, hogy miért erre költenek, miért nem a terroristákkal foglalkoznak az aztán nem demagógia.

  Ha sok lenne a gyilkosság Magyarországon és ellopnák a kocsidat, azt mondanád a rendőröknek, hogy ne foglalkozzatok velem menjetek a gyilkosok után, mert azzal életet menthettek. Inkább arra költsetek.
  Vagy akkor már vegyetek belőle egyből lélegeztetőgépeket a kórházaknak...
 • ugh #8
  Szerintem a leghulyebb agyhalott, a demagogia kifejezest agyatlanul hasznalok versenyet mar ki se irjuk.
  Nyertel.

  1x-es havas henrik dijjas lettel...
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2017.02.25. 15:10:34
 • jkedzs #7
  el kell terelni az emberek figyelmét valahogy a valós problémákról.
 • bdzsana #6
  Szerintem írjunk ki egy versenyt ki tud demagógabb hozzászólást írni. Eddig te vagy a legesélyesebb.
 • esztyopa #5
  " illegálisan másolt filmekkel, televíziós műsorokkal és élő sportközvetítésekkel voltak kapcsolatosak. "
  A terolistákkal foglalkozzatok inkább !/Igaz,hogy az nem hoz ennyi pénzt/
  De hát a pénzt fontosabb,mint az emberélet...
  Vajjon átszámolva a PLUSZ pénzt a merényletben meghaltak számára,
  mennyi jön ki egy halottra?
 • gforce9 #4
  Elég szarban vannak anyagilag és a jogvédők kiszámolták, hogy az illegális letöltéseknek 24567 tircsillió euro az értéke. Nyilván ha beszüntetik ezt az emberek ki fogják fizetni és ennyivel hozzájárulnak a költségvetéshez.

  irónia off
 • scagnetti #3
  Mintha nem lenne ezeknek más problémájuk is jelenleg, mint a kalózoldalak lekapcsolása.
 • Malakai #2
  Mármint, http, meg ilyenek? :)
 • wraithLord #1
  Az a baj, hogy ez mindig szélmalomharc marad, amíg valaki úgy nem dönt, hogy blokkolnak mindenféle protokolt, amivel kalózkodni lehet. Remélem, ez azért nem következik be.
  Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2017.02.24. 17:44:56