Berta Sándor

15 százalékos tulajdonrészt szerzett a HERE-ben az Intel

A konszern és a digitális térképszolgáltató olyan rendszert fejlesztenek ki, amely támogatja a nagy felbontású térképek valós idejű frissítését.

Az Intel közölte, hogy 15 százalékos tulajdonrészt szerzett a HERE-ben. Brian Krzanich, a társaság vezérigazgatója kijelentette, hogy örülnek annak, hogy együtt dolgozhatnak a vállalattal, s fontos technológiai alapokat hozhatnak létre az intelligens és hálózatba kötött autók számára. Az utóbbiakhoz használható térképekhez nagyon erős számítástechnikai platformokra van szükség. Az Intel támogatja a HERE ilyen jellegű ambícióit, s felgyorsíthatja egy olyan univerzális és állandóan aktuális digitális platform fejlesztését, amely túlmutat a gépkocsikon, a felhőkörnyezeten és minden más, azokkal összekötött dolgon. Az új fejlesztések optimalizálhatják a teljesen automatizált közlekedést.

Az egyik cél az, hogy az autonóm közlekedést annyira biztonságossá tegyék, amennyire csak lehetséges. Miközben a napjainkban használt navigációs technológia méteres pontossággal tudja megállapítani egy jármű helyzetét, addig a nagy felbontású térképekkel már centiméteres pontosságú helyzetmeghatározás is lehetséges. Mindez abban segíthet az önállóan működő autóknak, hogy az utcai közlekedésben biztonságosabban haladjanak.

Az Intel különösen a HERE HD Live Map felhőszolgáltatás fejlesztésében akarja segíteni a vállalkozást. Ez a térkép az önállóan közlekedő gépkocsiknak megmutatja a közvetlen látómezejükön kívül lévő akadályokat, útviszonyokat és más tényezőket is. A konszern a megoldást az Audi, a BMW és a Daimler szakembereivel való együttműködés keretében teszteli. A kész technológia a teljes autóipar rendelkezésére áll majd.

A chipgyártó átfogó és hosszú távon kooperációban gondolkodik, így a HERE-vel közösen a felhőszolgáltatások, a dolgok internete, a gépi tanulás és a kiterjesztett valóság területén is meghatározó lenne. A mostani üzletet az első negyedévben zárnák le, de ehhez szükséges a szövetségi kartellügyi hivatal engedélye is. Az Intel Doug Davist, az automata vezetési csoportja vezetőjét akarja jelölni a HERE igazgatótanácsába. Az egyelőre nem derült ki, hogy a társaság mennyit fizetett a 15 százalékos részesedésért.

Nemrég kínai vállalatok, a NavInfo Co. Ltd., a Tencent Holdings Limited és a GIC nevű befektetési cég szereztek 10 százalékos részesedést a HERE-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Ennél már csak az volt jobb, amikor a Sword Art Onlineban Silica sárkánya (pina) meghalt, azon is csak a magyarok röhögtek. https://www.youtube.com/watch?v=l-Zfjmhe09w
  • duke #1
    "15 százalékos tulajdonrészt szerzett a HERE-ben az Intel"

    Dicseretes teljesitmeny, ha tudnanak magyarul ok is jot rohognenek.
    Utoljára szerkesztette: duke, 2017.01.06. 19:53:28