Berta Sándor

Elérhető a Netflix offline módja

A streamszolgáltató alaposan meglepte az ügyfeleit.

Még 2014 decemberében Cliff Edwards, a Netflix kommunikációs és technológiai igazgatója arra a felvetésre, hogy vajon a társaság valaha kínál-e majd olyan felvételeket, amelyek internethozzáférés nélkül is elérhetők lesznek, azt válaszolta, hogy ez soha nem fog megtörténni. Tavaly szeptemberben Neil Hunt, a cég termékekért felelős vezetője megerősítette, hogy nem változtatnak a bevált koncepciójukon. Idén júniusban viszont már úgy tűnt, hogy a szolgáltató meggondolta magát és ezt alátámasztották a november elején megjelent információk is.

A Netflix nevében Eddy Wu termékinnovációs igazgató most rövid blogbejegyzésben bejelentette, hogy a jövőben a kínálatukban elérhető filmeket és sorozatokat offline módban is elérhetővé teszik a felhasználók számára. A hír önmagában talán nem is volt meglepő, de az időzítés igen, hiszen arra aligha számíthattak sokan, hogy a bejelentésre még az idén sor kerülhet.


A megoldás rendkívül egyszerűen működik: a cég egy letöltési gombot helyezett el a Netflix-alkalmazásban, amelynek a segítségével minden ügyfél ingyenesen letöltheti a kiválasztott filmeket és sorozatokat - akár az okostelefonjára és a táblagépére is. Összesen egyébként több tízezer felvételről van szó. Az új funkció egyelőre csak az iOS-t és az Androidot futtató készülékeken érhető el, a böngészőkben, a Fire TV-n és az Apple TV-n, valamint az okostévéken nem. A funkcióhoz a legfrissebb Netflix-alkalmazásra van szükség, amely az Apple App Store és a Google Play Store kínálatában egyaránt megtalálható.

Az gyorsan kiderült, hogy még közel sem minden tartalom tölthető le, például a Daredevil nem, de a Stranger Things, az Orange is the New Black, a Better Call Saul és a Narcos igen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #15
  (meg 30 giga is le tud menni gyorsan, ha valaki sorozatokat néz, hiába na, a technológia korlátozott nem lehet mit tenni az 5G-ig, de akkor sem lenne szerencsés ha mindenki otthon is azt akarná használni a 4-8K tartalmakhoz)
 • Dobronski #14
  Fasza "katalogus", instant lejátszás. Amint több tartalom lesz (igerik) szuleimnek elofizetek.
 • Tetsuo #13
  Még ha 100% lenne is, torrentet használnék, mert nem látom előnyét a Netflixnek semmiben. ;-)
 • Tetsuo #12
  30 GB net, 15 fontért... És használható is? Ángliában több az átverés, mint otthon.
  Ilyen csomag természetesen nincs.
 • Tetsuo #11
  Amikor korlátlan mobilnet-csomagom volt (itt Ángliában), akkor a sebesség csúcsidőben visszaesett, míg néhány GB havi korlátnál kiemelt sebességű végig -sajnos így játszanak vele. Ráadásul egy csomó helyen nincs rendes lefedettség.
  Magyarországon sokkal jobb a helyzet.
 • kalapos01 #10
  Nem hiszem, hogy akkora gond lenne mobilnetezni. Én szinte csak kint, tömegközlekedésben, kocsiban, edzésen, szülőin használom a Netflixet.
 • kalapos01 #9
  És akkor 2000 cucc lenne, amit nem láttál, most meg 200 van, egyiket sem fogod tudni soha megnézni. De az egész lényegét félreérted. Ez nem váltja ki a torrentet. Nemcsak azért, mert nem ingyenes, hanem mert torrent akkor is megmarad, ha minden elérhető lenne. A Netflix a sorozatévadokat csak akkor teszi ki, ha lemegy a tévében a 13 vagy 22 rész. 99%-ban csak a sajátgyártások világpremierek, azok pedig itthon és kint is rögtön el lehet érni.
 • pixx #8
  Én előfizettem rá, de 4 hónap után feladtam, alig jöttek új filmek. A legtöbb 5-10 vagy annál idősebb film volt.
 • Dobronski #7
  Amugy marad a torrent amíg a filmek 11%, sorozatok pedig 14% erheto el Mo-n amcsihoz mérten.
 • Dobronski #6
  itt*kint