Berta Sándor

USB 3.1- és WLAN-funkciót kínálnának az Intel chipsetjei

A gyártó azt tervezi, hogy a következő generációs chipsetjei kibővített támogatást kapnak.

Az Intel új, 300-as sorozatú alaplapi chipsetjei 2017 végén jelenhetnek majd meg, s tartalmazni fogják az USB 3.1 és a WLAN szabvány támogatását - erről tájékoztatták a DigiTimes tajvani hírportált az alaplapgyártóknál lévő források. A társaság egyelőre nem kommentálta a hírt, arra hivatkozva, hogy ez csupán piaci spekuláció.

Amennyiben a fejlesztés valóban megvalósul, úgy az a felhasználók számára előnyös lehet, ugyanakkor a WLAN- és USB 3.1-es chipek gyártói komoly problémával szembesülhetnek. Az új helyzet egyaránt érintené például az egyik legnagyobb notebook WLAN-chipszállítónak számító Broadcomot, az egyik legfontosabb asztali WLAN-chipgyártónak minősülő Realtek Semiconductort és az USB 3.1-piac meghatározó szereplőjét, az ASMedia Technology céget.

Az új funkciókat integrálnák a chipsetek mellett az új System-on-Chipekbe is. A lépéssel zökkenőmentesebb működés valósulhatna meg és elvileg a beszállítók sem járnának nagyon rosszul. Az ASMedia mondjuk kevesebb USB 3.1-chipet szállíthatna ki, de az új szabvány elterjedésével nőne a kereslet a kompatibilis kiegészítők iránt, amiből végső soron profitálna a vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!