Berta Sándor

Egy év haladékot kapott a Windows 7

Az indok az, hogy továbbra is nagy a kereslet az operációs rendszert futtató PC-k és notebookok iránt.

Ágazati források arról számoltak be, hogy hiába hirdetett korábban moratóriumot az OEM-gyártók közé ben a Microsoft az előre feltelepített Windows 7-est futtató konfigurációk ügyében, a konszern a nagy kereslet miatt most kénytelen volt visszakozni. Mindez azt jelenti, hogy az operációs rendszer Professional változata még 2017 októberéig haladékot kapott.

Elvileg az OEM-gyártók november eleje óta nem értékesíthetnének előre feltelepített Windows 7-est és Windows 8.1-est futtató asztali számítógépeket és notebookokat, mert a Microsoft így akarta elérni, hogy a Windows 10 minél gyorsabban elterjedjen. A társaság azonban alighanem rosszul mérte fel a felhasználói igényeket.

Az eladási moratórium módosítását sem a Microsoft, sem a partnerei nem erősítették meg hivatalosan és az óriáscég az operációs rendszerek hivatalos élettartamára vonatkozó dokumentumokat sem frissítette. Azonban név nélkül több OEM-gyártó is megerősítette a hírt.

Azt ugyanakkor nem lehet tudni, hogy végül az óriáscég hány partnere teszi majd elérhetővé a felhasználók számára a konstrukciót, illetve azt sem, hogy valójában mekkora a kereslet a Windows 7 Professionalt, illetve a Windows 8.1-ast futtató számítógépekre és notebookra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #27
    A hiba tipikusan D-Sub csatlakozással áll elő! Digitális jelnél nincs probléma, mivel -jobb esetben- felismeri a monitort. D-Sub-on viszont nem! Amivel csak az a gond, hogy még mai napig is rengeteg monitor D-sub-al csatlakozik, a Linux-ról meg ugye az a hit járja, hogy gyengébb hardvereken is sokkal jobban muzsikál. Csak a kettő itt valahogy nem jön össze, ha a gyengébb hardverrel (D-Sub), képtelen mit kezdeni.
  • Macropus Rufus #26
    nekem is volt ilyen bibi a linux-al. (felbontás) egyszer csak úgy döntött, hogy 768p és ennyi. Igen volt buherálás is, de nem volt kedvem ezt játszani. Nálam a gondot egy monitor átkapcsoló okozta. Amióta hdmi-n kapcsolódik a monitorra (kiiktatva az átkapcsolót) azóta nincs gond.
    Bár ez nem egy mai linux volt. Egy Open SuSE 11.2. Ez már jó pár éves cucc. A Lapotpomon szintén OpenSuse van csak 13.2. Nem volt semmi gond a felbontásával. Kiterjesztett desktopot használok, a laptop saját kijelzőjét, ami nem éri el a fullhd felbobontást (1366x mintudoménmennyi) és egy fullhd monitort. Nincs gond.
    viszont az tény, hogy ha a fejébe vesz valamit, akkor eléggé nehéz kiverni onnan :D


  • Macropus Rufus #25
    "mert a procikat is mondom nem ismeri, és 2 magosnak ismeri fel stb. Ráadásul az ssd kezelése is elavult, a 10 sokkal jobb mindenben."
    ez erősen sántikál. Nekem pl. van egy 2011-es HP Elite 8200 gépem. i5 procival és képzeld, látja mind a 4 magot. :)
  • TokraFan #24
    Én arra reagáltam, amit írtál, mivel az tényszerűen nem igaz!
    A Windows vs Linux flame meg sosem érdekelt, mindenki azt használ amit akar. 10éve hallgatom, hogy ez most a Linux éve, most aztán lever mindent, ehhez képest a szerver oldali eszközök kivételével, desktop-on évről-évre csökken a felhasználói bázis, ami bizonyára nem véletlen. Volt idő, amikor drukkoltam a Linuxnak mert az MS-t mindig is utáltam, de tény, hogy a felhasználók egy oprendszertől elsősorban stabilitást és egyszerű kezelhetőséget várnak el, és ha ezt egy oprendszer nem képes teljesíteni, akkor sajnos senkit nem fog érdekelni, hogy hozzáértőként mennyire űberszuper. Mivel a felhasználó dolgozni akar, nem oprendszert basztatni parancssorból. Ha nekem határidős munkám van mondjuik egy reklámgrafikára, akkor nem azt fogom nézni, hogy a grafikai szoftverem ikonnal indul (ami szakmai körökben ciki), vagy parancssorból, hanem csak azt, hogy az oprendszer tegye a dolgát, stabilan, megbízhatóan és kényelmesen, hogy a munkámat (amihez meg én értek), hatékonyan tudjam végezni és ne aból álljon a fél napom, hogy az oprendszer lelkivilágát tanulmányozom. Éppen elég nekem a grafikai szoftverek lelkivilágával, a végeláthatatlan formátumokkal, a nyomdák és megrendelők igényeivel foglalkoznom. Nos, vállalom, hogy nem vagyok coder guru Linuxhoz, viszont magas szinten képzett grafikusként azt sem érzem, hogy ha számomra a Win7 vagy az OSX hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé mint a Linux (márpedig ezerszer vernek rá ebben), akkor a te szavaiddal élve "windowsos csicska" lennék. Nagyjából ennyi a történet...


    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.11.12. 16:26:16
  • jkedzs #23
    komolyabb helyeken nem fognak random szoftvereket installálgatni neked.
    w7-et én is több monitorral használom. az egyik monitoron lévő tálcára tömörül minden program. vicc! szhar!

    nem mondtam azt, hogy a linux mindenkinek való, éppen fordítva! "aki ért hozzá, annak linux!" érzed...
    egy hozzáértőnek a konzol meg nem okoz problémát. sőt lehet rá építeni, szkriptelni, ami inkább előny. moduláris felépítés rulez! nem mintha sok embertől hallottam volna ehhez hasonló problémát.

    eleve a legtöbb linuxos még az egér használatot is próbálja minimalizálni, mert nem elég hatékony. tiling wm-ek terjednek, mint a tábortűz. win sehol nincs ehhez képest.
    https://youtu.be/j1I63wGcvU4?t=12m38s
  • TokraFan #22
    "win7-et többek közt egyébként a több desktop hiánya eleve komoly munkára alkalmatlanná teszi"

    Igen, nos, ha nem értesz hozzá akkor minek fröcsögsz ide ostobaságokat? a W7-hez VAN multi desktop (Parancsolj, ingyenes és tökéletes!), másrészt napi szinten dolgozunk 2D/3D grafikával multi-monitoros W7 x64 Enterprise rendszeren, tökéletesen működik, atom stabilan. Persze használunk iMac-et is, azzal sincs gond. Linuxot párszor már felraktam, szar az egész. Sima D-Sub-ra kötött monitort fel sem ismeri, amivel még nem lenne baj, de kivégezhetetlenül beállít neki egy kedves 1024x768-as felbontást, amit _NEM LEHET_ GUI-ról feljebb tornászni semmilyen módon, mivel standard monitort vizionál a gépre kötve, amit nem lehet átállítani. Pontosabban egyetlen módon lehet, a jó öreg parancssoros, command line-os baszakodással, megspékelve egy kis X-config barmolással. 2017-ben...Hagyjuk már a Linux fétist.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.11.12. 15:23:36
  • TokraFan #21
    Ekkora tömör baromságokat honnan szedsz?
  • jkedzs #20
    aki ért hozzá, annak linux!
    esetleg gámára xbox, vagy linux

    a többi meg le van szarva. szívjanak csak, mint a torkos borz, megérdemlik. így jár az, aki egy nagyvállalat által uralt, zárt rendszerre szavaz. mondjuk ki az igazságot, ami a problémákat okozza: a win felhasználók mindig is csak egy kiszolgáltatott csicskák voltak / lesznek a picipuha kezei közt. ennyi.


    egyébként titkárnő szinten bőven elég lenne mindenkinek egy alap linux.
    az, hogy a doksikat rosszul formázza meg a libreoffice, azt ki nem szarja le. eleve nem formázott dokumentumokban kellene szöveget tárolni. teljesen beteges ez a nem moduláris, mindent egybe, magas szintű szemléletmód (generált Markdown, LaTex?). ugyanez igaz az excelre is. eleve mi az, hogy üzleti adatokat adatbázisból excelbe importálva felhasználunk átalakítunk és visszatoljuk adatbázisba. mennyire beteg idiótának kell egy olyan vezetésnek lenni, aki ezt értelmesnek tartja. vicc!
    az ms pontosan az ilyen az oktatáson keresztül ms programokra kinevelt hülyéket használja ki.


    win7-et többek közt egyébként a több desktop hiánya eleve komoly munkára alkalmatlanná teszi. a win10 meg még több szempontból szar egyébként is.
  • frensys23 #19
    Üzenem a sok itteni kommentelőnek, a win 7 elavult, nagyon jó volt, de a win 10 sokkal gyorsabb, a 7-nek már se driver támogatottsága, se nem tudja kezelni kb. 6 éve amik azóta kijöttek procik, azaz nem használod ki a géped, ha 2008 utáni géped van, mert fel sem ismeri a rendszereszközöket normálisan és a géped is lassabb lesz, mert a procikat is mondom nem ismeri, és 2 magosnak ismeri fel stb. Ráadásul az ssd kezelése is elavult, a 10 sokkal jobb mindenben.
  • duke #18
    Ismerem, meg is van valamelyik verzioja. De azt sejted, hogy a program es driver tamogatottsaga a nullaval egyenlo. Talan meg directx 5 sincs hozza. :) Szoval keszen volt, siman lehetett volna, akar a mai napig is fejleszteni es azota egyetlen oprendszert sem kellett volna kiadniuk.
    Persze ha 20 evente adnanak ki oprendszert, akkor nem volna beveteluk, ezert 3 evenkent kiadnak valami szart, mindengy csak fizessenek erte.