SG.hu

Ezek a monitorok lesznek a karácsony sztárjai

Az IFA alatt új monitorokat jelentett be szinte minden nagyobb gyártó. Van, aki hordozhatósággal, van, aki webkamera védelemmel reklámoz.

A Philips stand sztárja egy 40 collos 4K felbontású ívelt képernyő, de elhoztak egy keret nélküli, 21:9-es képaránnyal rendelkező, 34 hüvelykes kijelzőt is. Ez az állítható magassággal, Quad HD felbontással, valamint beépített hangszórókkal szerelt megjelenítő várhatóan csak év végefelé lesz kapható. A cég marketingszava az UltraColor-technológia, ami a hagyományos 72%-os színskálához képest - modelltől függően - egy szélesebb, 85-95%-os NTSC-színskálát biztosít, "gazdagabb és sokkal természetesebbnek ható zöld, vörös és kék színben pompázó élethű képeket teremt".


Három ívelt kijelzőből összerakott installáció

A Philips márkájú kijelzőket gyártó MMD másik újdonsága a kamera-hackerek életét megnehezítő kiemelkedő webkamera. Ugyan a célra elég lenne egy egyszerű szigetelőszalag vagy szebb megoldásként egy elforgatható takarólemez, de a társaság bonyolultabb és jóval drágább megoldást választott: újonnan bemutatott 27 hüvelykes kijelzőjükbe olyan webkamera került beépítésre, amely kizárólag akkor emelkedik ki, amikor szükség van rá, egyébként rejtve marad a kijelző keretében.


ASUS ZenScreen MB16AC

A legvékonyabb és legkönnyebben hordozhatóként hirdeti új 15,6 hüvelykes Full HD monitorát az ASUS. A ZenScreen MB16AC tömege alig 800 gramm, 8 mm vastag. Kapott egy 1 mm vastagságú hajtogatható borítást is, mely nem csak védelmet nyújt a készülék számára, de vízszintes vagy függőleges támasztékként is használható. De akinek nincs ilyen borítója, annak sem kell zavarba jönnie: elég egy tollat bedugni a képernyő jobb alsó sarkában kialakított lyukba, és az máris állva marad. Hibrid USB Type-C (USB-C) csatlakozóval szerelik, mely az áramellátáson túl a video-jelátvitelt is képes biztosítani. Bármilyen USB-C vagy USB Type-A csatlakozós noteszgéppel használható.


Acer Predator Z271T

Az Acer több, játékosoknak szánt termékkel jelentkezett, különlegességük a Tobii szemkövető technológia. Ez az infravörös szenzorokkal dolgozó kiegészítő a játékos szemét követve új interakciókat kínál, mint például a célzás, ellenségek beazonosítása, fedezékbe bújás, vagy egyszerűen a tereptárgyak felfedezése. A cég szerint fokozza az élményt akkor is, ha például bonyolultabb helyszíneken kell helyt állnunk a játékban, mint például makacs ösvények, nehezen belátható utak. Mindegyik új monitor nVidia G-SYNC technológiával érkezik:
  • Predator Z271T: 27”, ívelt kijelző (1800R), FHD 1920 x 1080 (144 Hz)
  • Predator XB251HQT: 24.5”, sík ZeroFrame kijelző, FHD 1920 x 1080 (240 Hz)
  • Predator XB271HUT: 27”, sík ZeroFrame kijelző, WQHD 2560 x 1440 (165 Hz)


    LG 38UC99

    A tajvaniak mellett természetesen a dél-koreaiak is számos most debütáló típust vittek ki Berlinbe. Az LG legnagyobbja a 38 hüvelykes 38UC99-es modell, mely egy 21:9 arányú UltraWide monitor. QHD+ (3840 x 1600) felbontás, egy milliszekundumos válaszidő és az RGB skála 99 százalékát lefedő színtartomány jellemzi. USB Type-C portot használ, amivel okostelefonunk vagy laptopunk akkumulátora is feltölthető. A monitor USB 3.0 Quick Charge funkcióval is rendelkezik, két 10 wattos beépített Bluetooth-képes hangszóróval szerelik. Grafikai tervezéshez és végeláthatatlan Excel táblák áttekintéséhez ajánlják.


    Samsung CF791

    A Samsungnál a kvantumpont az aktuális marketinges találmány, színgazdagságban pedig az egymilliárdig jutottak. Kadmiummentes gyártási eljárást használnak, és a kijelző anyaga olyannyira stabil és megbízható, hogy az ilyen SUHD-tévékre 10 éves garanciát vállalnak. A monitor-újdonságok természetesen ívelt kivitelben érkeznek: az új CF791 Ultra Wide QHD képernyő 34 hüvelykes, míg a CFG70-nél az 1 ms-os válaszidőt és a 144 Hz-es képfrissítési frekvenciát emelik ki.


    Samsung CFG70

    Ordító a japánok hiánya, a Sony, a Sharp, a Panasonic nem jelentkeztek új monitorokkal, már csak a tévéknél, audió-rendszereknél tartják a frontot. A berlini hiradástechnikai kiállításon bemutatott termékek az év utolsó negyedévében, az ünnepi szezonra időzítve jelennek meg a boltokban.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • Jawarider #9
      És még az időzónájuk is más, stb stb.
      Utoljára szerkesztette: Jawarider, 2016.09.05. 09:59:28
    • overseer-7 #8
      a hülye barmok.. britek meg az usa.. puszta nyakasságból, flegmaságból nem igazodnak a világ standardhoz.
      Ez miatt elvesztettek egy mars orbitert is.. meg is érdemlik.
      Ez ugyan olyan, hogy egész europában jobb kezes a forgalom.. de a britek .. ők mások, ők különbek, ők balkezes forgalmi szabályokat használnak.. nehogy már kényelmesen át tudj autózni angliába és a normális oldalon tudj vezetni.
      Át kell ülnöd egy másik autóba a jobb oldalra és bal oldalon vezetned.. hátha a berögzült szokások miatt belemész frontálisan egy másik autóba.

      ilyenekben mérnek, hogy csomó, font, könyök, láb, hüvelyk .. miért nem vezetik be a kisujj, meg a lábhüvelykujj mértéket? Végülis azzal is lehet mérni.
    • halgatyó #7
      Az angolszász mértékegységeket szinte mindenki utálja, mégis valahogy kipusztíthatatlanok.
      Egy kis történelmi érdekesség a témához: http://index.hu/tudomany/til/2016/07/06/miert_nem_vettek_at_az_angolszaszok_a_metrikus_rendszert/
    • Kaeblo #6
      Ez szerintem is zavaró. Annak a maradványa valószínűleg, hogy Amerikából indult ki az egész IT ipar. Ezen kívül pedig még jelenleg is elég jelentős az a piac. Habár arányaiban jelentősen kisebb, mint minden más.
      (Egy másik hasonló dolog a qwerty billentyűzet, de azt legalább tényleg nem triviális lecserelni, mert néhány hét tanulást igényelne az átszokás. Ugye más kiosztásokkal kevesebb ujj mozgással lehet írni.)



    • Szefmester #5
      És melyiket könnyebb átváltani? A tizedesjegyet ide oda tologathatós metrikust, vagy a "számolj paraszt mert nincs egész szám" imperialt?

      Még azok is gondban vannak a mértékegység átváltásoknál akik napi szinten használják azt... a metrikust max a gyerekek (akik még tanulják), meg a totál szerencsétlenek nem tudják átváltani...
    • mig39 #4
      Nézzétek meg a legújabb "billentyűzetet"!:
      https://munkahet.hu/hirek/magazin/lenovo-yoga-book-szenzacios-billentyuzettel
    • MerlinW #3
      Egy hüvelyk 2,54cm Nem olyan nehéz számolni vele:) Egyébként az imperial mértékegységek majdnem 100 korábbiak, mi is azt használtuk a 1900-as évek közepéig. Sőt bal oldali közlekedésünk is volt egészen 1941-ig. Kb ugyanannyian használják az imperial-t, mint a metric (SI) rendszert.
      Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.03. 16:47:35
    • Cat #2
      Teljesen egyetértek. És legalább lenne valami következetesség, de nem, az átmérőn kivüli minden egyéb adat SI-ben van (8 mm vastag, stb.) Azért is érthetetlen, mert évtizedek óta a távol-kelet jár élen a szórakoztató elektronikában (Japán után Tajvan, majd most Dél-Korea).

      Vigasztaljon a tudat, hogy a lóerő ugyanilyen kipusztíthatatlan.
    • globint #1
      Már 45 éve, hogy a metrikus mértékegység az uralkodó a világon.
      Utálom ezt az anglomániás berögzültséget, hogy hüvelykben vannak a méretek.