Berta Sándor

30 millió Chromecastot adott el a Google

A webes konszern számára a készülék igazi sikertörténetté vált.

A Google 2013 júliusában mutatta be tévébe dugható kütyüjét, amely már 2014-re veszélyeztette a tengerentúlon a stream-szolgáltatók pozícióját. Ez részben a mindössze 35 dolláros árának volt köszönhető. A legújabb adatok alapján a társaság 2013-tól napjainkig összesen 30 millió Chromecastot értékesített. A Google 2013-tól 2015-ig kereken 17 millió eszköz eladását jelentette, míg idén májusra sikerült már 25 millió darabot értékesítenie.

Elemzők a héten Sundar Pichai vezérigazgatót a Google stratégiájáról kérdezték, különösen a hardverekkel kapcsolatban. A menedzser a sikeres hardverajánlataik között említette az eredeti Chromecast készüléket, a 2015-ös változatot és a Chromecast Audio nevű modellt. Pichai hozzátette, hogy a Google pontosan tudja, hogy egyre fontosabbá válnak a hardverek és a szoftverek közötti interfészek, s ezáltal annak szükségessége is, hogy ezek a megoldások egyre jobban egymásra legyenek optimalizálva.

Az óriáscég bemutatta a hardverrészlege új vezetőjét, aki Rick Osterloh, a Motorola egykori első embere. Ő alelnökként közvetlenül Sunfar Pichai vezérigazgatónak jelent és hozzá tartoznak a Nexus készülékek mellett, a Chromescast, a Chromebookok, az OnHub router, az ATAP kutatási részleg, a Project Aura és a Google Home beszédasszisztens. Az utóbbi várhatóan ugyanazt a hardvert fogja használni, mint a Chromecast, vagyis egy Marvell kétmagos chipet és 4 gigabájt RAM-ot. Az adatfeldolgozás pedig a felhőkörnyezetben történik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #9
    Azon az IQ-teszten te elbuknál. Nem az a konklúzió, hogy nem lennék képes kigooglezni, hogy mi a chromcast, hanem az, hogy leszarom a cikkel együtt, ahol a szerző baszik beleszőni a szövegbe, hogy mi a faszról is ír.

    E meg légy büszke arra, hogy tudsz googlezni! Idióta...
  • zola2000 #8
    Én is ilyen kb 10500 forintért rendeltem az aliexpresstől talán kb egy éve, és nem gagyi, teszi a dolgát rendesen ha videó streamről van szó, sőt bluetooth gamepaddal még konzol emulátorokra sem utolsó.

    Illetve miracastos sticket már valami 10 dollárért (ingyen postával) küldenek a kínaiak, így a chromecast számomra egy túlárazott valami mint a rasberri pi az aliexpresses árak mellett.
  • CairoJack #7
    Ugyan ennyi pénzért gyárthatnának egy chromestick-et is. Mármint egy komplett androidos stick-et. Amúgy lehet neten kapni, csak nem google gyártmány, hanem valami gagyi kínai.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2016.08.05. 23:34:13
  • Tinman #6
    Ott. A link. Ráadásul SG-s. Jeeez ^^
  • morguldae #5
    Ja minimum ki kellene derülnie egy cikkből, hogy mi is az amiről ír.... Aki nem tudja mi a Chromecast, az hiába érdeklődne, ezen cikkből fogalma sem lesz róla. Rossz cikk az ilyen szerintem! Nem egy közismert dologról van szó, hogy mondjuk tv, rádió, hanem valami egyéb bigyó amiről az ország 3/4-e semmit sem hallott soha.
  • Cat #4
    Felokosítja a tévét, a mobiloddal távirányíthatod, és nézhetsz rajta online filmeket (hulu, netflix, youtube, stb.)
  • Tinman #3
    Regisztrációkor egy IQ teszt elkelne. Tele a cikk linkekkel, amiből 10mp alatt kiderül miről van szó... bár aki nem tudja mi az a Chromecast az fogalmam sincs mit keres egy IT portálon, meg úgy eddig egy barlangban élt? ^^
  • randomly #2
    Hát kb. nekem sincs róla fogalmam. :-)
  • VolJin #1
    Legalább kiderülne a cikkből, hogy mi az a chromecast...