Szekeres Viktor

Az új King Kong-film főszereplő lénye az eddigi leghatalmasabb lesz

Még soha akkora King Kong nem volt a mozivásznon, mint a 2017-es filmben lesz.

Két éve, a nyári Comic Conon jelentették be, hogy King Kong-előzményfilmet készítenek Hollywoodban, melynek premierje 2017. március 10-én lesz. A Kong: Skull Island első előzetesét minden bizonnyal a kockák által igen kedvelt rendezvényre fogják időzíteni, amit talán az is előrejelez, hogy az Entertainment Weekly egy új képet hozott le a filmről, valamint egy interjút is megjelentetett a rendezővel, aki elmondta azt, ami talán a képről is következik, hogy a filmbéli szigeten minden sokkal nagyobb lesz, mint az, amit megszokhattunk a King Kong-filmekben.

A Peter Jackson-féle 2005-ös King Kongban a lény 7,5 méteres volt, míg az 1933-as 8-15 méter között váltakozott, sőt, Jordan Vogt-Roberts, a Skull Island rendezője szerint az Empire State Buildingen mászva még ennél is nagyobb volt, míg a 70-es évekbeli valahol a kettő között helyezkedett el méretben.

Mint ismeretes, a Kong: Skull Island főszereplője Tom Hiddleston lesz, mellette pedig olyan színészeket fogunk látni, mint Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman, Jing Tian, Corey Hawkins, Jason Mitchell, John Ortiz, Shea Whigham, Toby Kebbell. A John Gatins és Max Borenstein által írt forgatókönyvet az a Jordan Vogt-Roberts fogja megrendezni, aki a jelenlegi trendet követve a függetlenebb filmek világából érkezett egy nagyköltségvetésű produkcióhoz, hiszen korábban A nyár királyait készítette el.

Az ígéretek szerint az eddigi King Kong-filmekben csak bemutatott és részben érintett Koponya-szigetet ezúttal teljesen egészében feltárják, s megismertetik velünk az óriásmajom rejtélyekkel teli és veszélyes világát. A filmről még annyi derült ki, hogy egy teljesen új idővonalat fog nyitni, tehát máskor játszódik, mint az eddigi alkotások.

Aki pedig jövőre repetázni szeretne a film megtekintése után, az is örülhet, hiszen a 2018-as Godzilla 2 után elkezdődik a Godzilla vs. Kong forgatása, mely 2020-ban kerülhet a mozikba. A koncepció természetesen még véletlenül sem eredeti, hiszen az 1962-ben bemutatott harmadik nagy Godzilla-filmben, a King Kong vs. Godzillában már találkozott egymással a két szörnyeteg. (A film érdekessége az volt, hogy King Kongot méretben hozzáigazították az egyébként sokkal hatalmasabb Godzillához.) Arról, hogy ki vesz részt az új King Kong vs Godzilla-film készítésében, még nem tudni, hiszen sem a forgatókönyvíró, sem az esetleges rendező neve nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #6
    A 70-es évekbeli Kong 56-60 láb hosszú/magas volt a forgítókönyv szerint (említették a filmben). Ami 17-18 méter. De a modelleket a helyszínhez átméretezték, így arányaiban volt, amikor csupán 5 méteres volt, volt, amikor meg 21. Szóval ez volt eddig a legnagyobb.

    Megint egy felesleges reboot. Már Jacksoné is az volt.
  • zetortraktor #5
    Gondolom 2017-ben játszdóik. De nem lesz elvileg semminek az előzménye, ha nincs köze a többi filmhez.
  • gombabácsi #4
    és ez mit eszik?
  • grebber #3
    "A filmről még annyi derült ki, hogy egy teljesen új idővonalat fog nyitni, tehát máskor játszódik, mint az eddigi alkotások. " Ennél többet szerintem senki sem tud.
  • Tikal #2
    Ez a mozi mikor játszódik? Nem úgy volt hogy valami előzmény film lesz?
  • grebber #1
    Nem csoda valamivel fel kell vezetni a King Kong vs Gondzillát nem harcolhat Gondzilla valami 5 méteres csoffadtság ellen.