Berta Sándor

Xbox One-kihívó lehet a Nintendo NX

Optikai meghajtó nélküli konzolt készítene a japán társaság, mely a Nintendo bejelentése szerint jövő márciusban jelenik meg a piacon. Most néhány részlet kiszivárgott a japán konszern NX nevű játékkonzoljáról.



Emilie Rogers, a Nintendo ügyeiben jól tájékozottnak számító bennfentes blogbejegyzése szerint az NX konzol nem a PC-kben, illetve a PlayStation 4 és az Xbox One konzolokban használt x86-os architektúrára, hanem saját fejlesztésű chipre és összességében egy nagyon korszerű hardverre fog épülni. Rogers ezzel cáfolta azokat a híreket, hogy az NX hasonlít majd a konkurens modellekre. Közölte, hogy miután hét különböző szakemberrel is beszélt ezzel kapcsolatban, így biztonsággal mondhatja, hogy a korábbi információk tévesek.

A bennfentes hozzátette, hogy a chipek nagyon korszerűek lesznek, de ez nem jelenti azt, hogy a Nintendo a piac legerősebb hardverét akarja gyártani. A számítási teljesítménnyel kapcsolatban több forrás is azt nyilatkozta neki, hogy az NX sokkal közelebb van az Xbox One konzolhoz, mint a PlayStation 4-hez, ugyanakkor az új termék nem lesz erősebb a PlayStation 4 Neo modellnél. Rogers szerint bőven lesznek viták az NX specifikációjáról, mert nem lehet majd közvetlenül összehasonlítani az x86-os architektúrákkal, de minden, amit hallott, arra mutat, hogy az NX egyik jelenlegi konzolt sem fogja "eltakarítani" a piacról, kivéve a Wii U-t.

A Nintendo nem kommentálta a blogbejegyzést, de Tatsumi Kimishima, a konszern első embere azt mondta, hogy az NX egy új játékkoncepciót valósít meg. Valami teljesen új dolog lesz a hardvert és a szoftvert tekintve is. Éppen ez az oka annak is, hogy az új modell nem a Wii U vagy a 3DS utódjának fog számítani. Az NX segítségével új módon lehet majd játszani és sokkal nagyobb benyomást fog gyakorolni az emberekre, mint a Wii U.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #7
    Nekem is Wii-m van, meg DS-em, és ok, hogy 5 évente jön új, de azért 1 játékért folyamat konzolokat cserélgetni... szerintem rég multiplatformossá lehetett volna tenni a játékaik egy részét. Lehet bevétel kiesés... de pont azért, mert maga a gép már kevés, míg a játékok továbbra is húzóerőnek számítanak.
  • zola2000 #6
    Nem, az én szemszögömből mivel wiim volt, a pcsek szemszögéből. (aztán lehet hogy butaság volt hogy elhittem... )
  • Major #5
    "...elavultnak számítottak" - Mármint a te szemszögedből? :)
  • zola2000 #4
    Folyamatosan? 1983: Famicom, 1989 super famicom, 1996 n64, 2001 gamecube, 2006 wii, 2012 wiiu, ezt meg 2017re mondják tehát 5 év átlagos generációnak számít más konzoloknál is (kivétel ps3 x360, de azok is 2010 után elavultnak számítottak)

    Akkor lenne esélye az nxnek hogy a külsős fejlesztők támogassák, ha hasonlítana a többi gépre, ha megint különcködik akkor nem sok, Illetve ha igaz a pletyka hogy lesz handheld része is akkor lehet esélye hogy a japán külsős kiadók rákapnak lásd a ps vita az is nyugaton mekkora bukás, mégis az összes japán kiadó támogatja (igaz euba a legtöbb játék csak digitálisan jön vitára)
  • Etinger #3
    Tehát a szokásos -2 éves géppel jönnek ki. Mondjuk úgyis a játék adja el az egészet, csak kicsit gáz, hogy folyamatosan új gépet kell vennie annak, aki az aktuális Super Mariot akarja nyomni... (például)
  • NEOreg3 #2
    biztos vagyok benne, hogy nagyon jó Mario- és Zelda-station lesz, de hogy a nagy kiadók nem igen akarnak majd rá fejleszteni, arra mérget vennék
  • NEXUS6 #1
    Vajon Iwata san fotójával (Isten nyugosztalja) a cikkíró azt akarta jelezni, hogy a Nintendo új gépe szerinte is gyak halva születettnek tűnik?