Berta Sándor

Már az idén megbüntethetik a Google-t?

Bennfentesek úgy vélték, hogy az első büntetésre már az év végéig sor kerülhet.

Az Európai Bizottság tavaly április óta tanulmányozza a Google Android kapcsán tanúsított magatartását, 2015 novemberében pedig az EU a reklámpartnerekkel kötött szerződések és a vetélytársak tartalmainak átvétele miatt is eljárást indított a konszern ellen. A Google akár több milliárd eurós büntetést is kaphat.

Most többek között kiszivárgott, hogy valószínűtlennek tűnik, hogy Margrethe Vestager, az Európai Unió versenypolitikáért felelős biztosa olyan egyezséget kössön a tengerentúli társasággal, amely nem annak bűnösségéről vagy nem egy komoly pénzbüntetés kifizetéséről szól. Thomas Vinje jogász, aki számos Google-vetélytárs tanácsadójaként dolgozik, kijelentette, hogy tisztán profitorientált szempontból jobb a versenypiaci eljárást addig húzni, amíg a kiszabott büntetések már sokkal kisebbek, mint a tevékenységből befolyó bevételek.

Ioannis Kokkoris, a Queen Mary Egyetem jogi professzora ugyanakkor rámutatott, hogy mennyire kockázatos lehet az Európai Bizottsággal való konfrontáció. A szakember utalt az EU kontra Microsoft vitára, amely nem végződött jól az amerikai óriáscég szempontjából. Hozzátette, hogy egy ilyen vita a Google részéről hosszú és drága ütközet lehet, ráadásul más országok szabályozó testületei is vérszemet kaphatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #3
    bipoláris elmezavarosknál mint az eu-soké , gyors átmenet van imádott és áldozat szerep közt, ez külön jó mert folyamatosan tudnak zsarolni, csak gondolom amikor a saját zsebüket tömetik az nem nyilvános
  • Skylake #2
    A Google-t már régen fel kellett volna ültetni az antitröszt feliratú szopórollerre! Ahogy az MS-t is tették!
  • jkedzs #1
    és valami hasznosra is költik majd azt a több milliárd dollárt?
    vagy tovább fújják majd a vízfejet vele? vagy esetleg az önkényes bevándorlókat támogatják majd?