MTI

Magyar cégek is részt vesznek a barcelonai Mobil világkongresszuson

Magyar cégek is bemutatkoznak a hétfőn kezdődött és négy napig tartó idei barcelonai Mobil világkongresszuson; az évente megrendezett kiállítás a mobil iparág legjelentősebb eseménye, amelyen a legújabb fejlesztésű készülékeket és technológiákat mutatják be a vállalatok.

Az esemény évről évre egyre több kiállítót és látogatót vonz, tavaly például 2200 kiállító és rekord számú, több mint 94 ezer látogató vett részt a világ 200 országából, valamint 3800 újságíró regisztrált. A Mobil világkongresszus (Mobile World Congress - MWC) szervezője a mobil szolgáltatók nemzetközi szakmai szervezete, a GSMA (Groupe Speciale Mobile Association). Az idei kiállításon 2100 cég mutatkozik be 100 ezer négyzetméteren, köztük hét magyar vállalkozás, amelyeknek a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) biztosít kiállítási lehetőséget 42 négyzetméteres standján.

A magyar cégek közül több visszatérő résztvevője a barcelonai rendezvénynek. A vállalatok nemzetközileg elismert és versenyképes, minőségi technológiai megoldásokkal rendelkeznek, ezek külpiaci értékesítésében nyújt segítséget a Magyar Nemzeti Kereskedőház, egyebek közt a kiállításokon való részvétel támogatásával és a konkrét üzleti partnerek felkutatásával - közölte az MNKH. A barcelonai rendezvényen a szervezők több specializált kiállítási területet alakítottak ki, amelyek különböző témákra fókuszálnak, például a dolgok internetére (Internet of Things - IoT), a mobil felhőalapú szolgáltatásokra, a mobil fizetési megoldásokra, a hordható okoseszközökre, az applikációkra, vagy a zöld technológiákra.

Az eseményen részt vesznek a legnagyobb mobilkészülék-gyártók mellett a kiegészítőket, tartozékokat készítő cégek, kiállítanak a hálózati eszközöket, hardver komponenseket szállítók és a szoftverfejlesztők, megjelennek a nagy mobilszolgáltatók, valamint más szolgáltatásokat, például biztonsági megoldásokat nyújtó vállalatok is.

Dobó Mátyás, a Magyar Telekom innovációs vezetője szerint az idei kiállítás nem annyira az új telefonkészülékekről szól, sokkal inkább a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőkről. A legújabb slágertermék a 360 fokban rögzítő kamera, amellyel képeket és videókat is lehet készíteni, akár menet közben is - osztotta meg tapasztalatait magyar újságírókkal a szakember. A kis gömb alakú készüléket a legújabb technológiájú okostelefonnal szinkronizálva a felhasználó valós időben, már felvételrögzítés közben meg is tekintheti a tartalmat, illetve lementheti, vagy megoszthatja közösségi oldalakon, vagy akár újra élheti az élményt saját virtuális szemüvege segítségével.

A magyar kiállítók közt ott van a tizenöt éves tapasztalattal rendelkező telekommunikációs rendszerfejlesztő Deverto Zrt., amely hazai és külföldi távközlési szolgáltatók központi kommunikációs rendszereivel is foglalkozik. Bemutatkozik a MiniCRM, amely egy komplex ügyfélkezelési megoldás kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok számára is, az értékesítési folyamatok mellett marketing és ügyfélszolgálati támogatást nyújt, illetve biztosítja a számlázást.

A PolyNet Kft. a vezetékes és mobil távközlési szolgáltatók berendezéseinek összehangolt működését biztosító hálózatszinkronizáló eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Termékeivel és szolgáltatásaival Európa, Afrika és Ázsia 15 országának 20 szolgáltatójánál van jelen. A Koonsys Kft. rádiós és átviteltechnikai hálózatok tervezésével és optimalizálásával foglalkozik.

A FlexiTon Kft. olyan szoftver termékeket fejleszt és forgalmaz, illetve olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyek a távközlési vállalatok gazdaságosabb, hatékonyabb működését támogatják. A magyar standon kiállít még a SWIFT infrastruktúra-támogatással foglalkozó Simplexion Kft., továbbá a 2004-ben alakult Navayo cég, amelynek egyik világhírű szabadalma az MVCN, amely egy olyan virtuálisan zárt láncú, internet alapú technológia, amely lehetővé teszi a biztonságos kommunikációt két távoli eszköz között.

A barcelonai városi közlekedési dolgozók sztrájkot hirdettek - béremelést és a határozatlan idejű szerződések arányának növelését követelik -, amit a Mobil világkongresszus napjaira időzítettek, emiatt a tervek szerint a metrók hétfőn és szerdán, a buszok kedden és csütörtökön ritkábban járnak - tájékoztatott a GSMA. A kiállítás szervezője, hogy segítse a közlekedést, irányított buszokat állított forgalomba, amelyek a város 15 helyszínéről közvetlenül a kiállításra szállítják a látogatókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!