Berta Sándor

Egyre biztosabb, hogy elektromos autón dolgozik az Apple

A Tesla Motors vezetője biztosra veszi, hogy a konszern saját gépkocsit fejleszt.

Az Apple sikeresen épít okostelefonokat, számítógépeket, internetezésre képes okosórákat és hamarosan megjelenhet az elektromos autó is. Elon Musk, a Tesla Motors alapítója és elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy nagyon nehéz valamit eltitkolni akkor, ha az adott cég egy projekt kapcsán több, mint ezer mérnököt állít munkába. Hozzátette, hogy ezen a területen is valami nagy dolgot vár a társaságtól, mert az olyan vállalatok, mint az Apple valószínűleg lenyűgöző elektromos autókat készítenek majd. Ugyanakkor egy gépkocsi nagyon összetett dolog és nem lehet összehasonlítani például egy karórával, ezért nem fél a kaliforniai cégtől, mint lehetséges jövőbeli vetélytárstól.

A MacRumors arról írt, hogy az Apple nemrég három domént (Apple.car, Apple.cars, Apple.auto) regisztrált be tavaly decemberben a MarkMonitornál. Bár a címek még nem élnek, de ez a lépés szintén azt jelzi, hogy a konszern saját járművet akar készíteni. A híroldal ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy a doménnevek lefoglalása nem az új autóhoz, hanem a CarPlay rendszerhez kapcsolódik.

Az Apple fejlesztési projektjének neve Titan. A programot több mint egy évvel ezelőtt Tim Cook, az Apple vezérigazgatója indította el és az a Steve Zadesky irányítja, aki részt vett az iPod és az iPhone létrehozásában, s a Ford autógyárnál is dolgozott. A vállalat már tavaly augusztusban tesztpályákat keresett a járművének, amelyet 2019-ben dobhat piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #8
    De csak miután levédették az autók ajtajának slide-olva nyitását, és a kocsi lekerekített formáit :D
    Sőt, ha tudják még a kormánykereket is
  • Balage74 #7
    Hát apple... biztos nem lesz olcsó. Pedig jó lenne ha már egy normális, megfizethető riválisa lenne a benzinzabálóknak... Elektromos trabant, na az lenne a király:D
  • ostoros #6
    Na. Jön az ICar. Mostantól számítva öt év múlva olvashatjuk, hogy az elektromos autókat is az Apple találta fel. :D
  • gombabácsi #5
    hetente kapunk hírt forradalmi aksikról XD
  • Tikal #4
    ööö, elektromos autoknál szintén nagy durranás lenne egy forradalmi akksi :)
  • gforce9 #3
    Akkor meg kartelleznének, ne aggódj :)
  • gombabácsi #2
    antitröszt törvény? darabolni kéne ezeket a gigavállalatokat
  • bigjoe #1
    Hát manapság az hogy egy elektromos autó annyira nem nagy durranás.. Forradalom inkább az áramforásból lehetne. Mondjuk egy hidrogén-üzemanyag cellás rendszer az már igencsak komoly eredmény lenne. (Ezzel szemben pl a mobiloknál az lenne a nagy durranás, ha egy gyártó előjönne egy forradalmi akkumulátorral).
    Utoljára szerkesztette: bigjoe, 2016.01.13. 05:41:51