Szekeres Viktor

Laza korhatár besorolást kapott a Warcraft-mozifilm

Amerikában a korhatár bizottság már látta a Warcraft-mozifilmet.

Itthon a Korhatár Bizottság tagjai szokták elsőként látni a mozis premiereket, Amerikában az MPAA egyik alszervezete foglalkozik a korhatár-besorolásokkal. Ennek a szervezeti egységnek a tagjai a héten eléggé leterheltek voltak, hiszen három vagy négy premier előtt álló filmet kellett végignézniük munkaidőben, hogy megmondják, kik nézhetik meg azt, s emellé egy hat szavas indoklást is írjanak.

Az egyik ilyen film az itthon Warcraft: A kezdetek címre hallgató fantasy játékadaptáció, a Warcraft volt, ami több, mint fél évvel a mozis bemutatója előtt elkészült és dobozba került. A filmet az MPAA-tagok a papírformának megfelelően a "se nem túl gyerekes, se nem durva"-besorolást jelentő PG-13-as korhatár-kategóriába sorolták, ami azt jelenti, hogy 13 éves kor alatt nagykorú felügyelete mellett lehet csak megnézni. A június 10-i premierdátummal rendelkező film korhatár-besorolását alátámasztandó a következő indoklás született: "terjedelmes és intenzív fantasy erőszakot tartalmazó jelenetek".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lacee83 #1
    Az előzetes alapján egy nagyon sok CGI-t tartalmazó film lesz, abból a gyengébb. Sajnos. A játék hangulatát visszahozni úgysem tudja.