Gyurkity Péter

Bemutatkozott a OnePlus X

A kínai cég bemutatta harmadik okostelefonját, amely Európában november elején jelenik meg.

Az elmúlt hetekben többször írtunk a soron következő OnePlus okostelefon várható megjelenéséről, ezzel kapcsolatban a hardveres és szoftveres részletek, valamint néhány kép is napvilágot látott. Most végre sor került a hivatalos bejelentésre, amelyet néhány napon belül követ a megjelenés, némi csavarral.

A OnePlus X a hivatalos oldal szerint egy 5 hüvelykes aktív mátrix OLED-kijelzőt kapott, amely az 1080p felbontást támogatja, 441 ppi pixelsűrűséggel. Ehhez érdekes módon egy 32 bites, négymagos Snapdragon 801 chip, 3 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os belső tároló, a microSD bővítés lehetősége, dual-SIM opció (nanoSIM-kártyákkal), valamint egy 2525 mAh-s LiPo-akkumulátor társul. A hátoldalon itt is egy 13 megapixeles kamera kapott helyet, ezt az előlapon egy 8 megapixeles példány egészíti ki.


A cég jól látható módon a kialakításra helyezte a hangsúlyt, a fém kerethez ugyanis két eltérő burkolat társul. Ezek egyike üvegből készült, ez lesz az alap változat, míg a másik esetében kerámia hátlapot alkalmaznak, amely nagyobb tartósságot és egyben magasabb árat is jelent (már csak azért is, mert korlátozott számban lesz csak elérhető). A szoftveres oldalon az Android 5.1.1 fut, ez az Oxygen kezelőfelülettel egészül ki. A készülék pontos mérete 140 x 69 x 6.,9 mm, súlya 138 gramm.


A megjelenés Európában november 5-én esedékes, ára 269 euró lesz. Az első hónapban kizárólag meghívásos rendszerben juthatunk majd hozzá egy-egy példányhoz, Párizsban, Berlinben, Rómában, illetve Londonban azonban az erre a célra felállított boltokban azonnal beszerezhetjük majd a megoldást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!