Berta Sándor

Optikai meghajtó nélküli konzolt készítene a Nintendo

A japán konszern érdekes terméket dobhat piacra a közeljövőben - derült ki egy most nyilvánosságra hozott dokumentumból.

A Nintendo az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) nyújtotta be annak a játékkonzolnak a leírását, amely nem fog optikai meghajtót tartalmazni. A szabadalmi iratokból egy átlagos konzol képe bontakozik ki, amelynél az operációs rendszer a beépített merevlemezről működik, van processzor, vezeték nélkül kapcsolat a hálózatokhoz, memóriakártya-támogatás, míg a beviteli eszköz egy kijelzővel ellátott vezérlőegység, ami a Wii U-ra emlékeztet.

Természetesen azonnal felmerült a kérdés, hogy a szabadalomnak van-e bármi köze az NX-hez, illetve annak fejlesztéséhez. A Nintendo ugyanis így nevezi azt a rendszert, amelyen a cég már elég régóta dolgozik és amelyet elvileg 2016-ban mutathat be. Az NX-ről eddig semmilyen konkrét információ nem jelent meg és a gyártó korábban cáfolta azokat a híreket, hogy például Androidra épülő operációs rendszer futna rajta. Csak azzal kapcsolatban merültek fel utalások, hogy az NX teljesítményben felveheti majd a versenyt a PlayStation 4 konzollal és teljesen új koncepcióra fog épülni. Könnyen előfordulhat ugyanakkor, hogy a szabadalomnak semmi köze sincs az NX-hez és a Nintendo csupán megpróbál időben levédetni egy új rendszert.

Tavaly kiderült, hogy a Nintendo többek között olyan konzolokat akar kifejleszteni és piacra dobni, amelyek kifejezetten a fejlődő államok számára készülnének. Az új termékek teljesen új fejlesztésűek lesznek és nem egy meglévő készülék olcsóbb vagy lebutított változatai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #8
    Igen, és több 3DS van kinnt, mint ps4 és xbox1 együttvéve
    http://www.vgchartz.com/

    (magyoroszágon ... sőt közép európában sohasem létezett)
  • adler741 #7
    Ezek szerint)
  • Atisz #6
    Még létezik Nintendo? :)
  • arty #5
    kimaradt h mocsok draga az optikahoz,, hddhez kepest :D ergo alkalmatlan.
  • zola2000 #4
    Nos Iwata (aki a képen van) már nem készit semmilyen konzolt :(
  • kvp #3
    Olyat is lehetne, hogy mindenki online tolti le a jatekokat, de alternativa lenne a memoria kartya alapu megoldas. A kartyakat el lehetne kesziteni elore feltoltott tartalommal es beepitett tpm chippel, de akar a boltokban is lehetne irni hivatalos kartyakat, amikor az illeto gepenek a szeriaszama alapjan a boltban toltik le a csak az o gepe altal olvashato jatekot. (azaz valojaban egy titkositott particiot, amit az adott gep szeriaszamahoz rendelt egyedi kulccsal titkositanak) Igy minden egyes jateknak egyedi kulcsa lenne, mint a dedikalt fejlesztoi konzolok eseten, ahol ugyannak a szoftverfejleszto cegnek ket tesztgepe sem tudja a masik szamara forditott es kozpontilag alairt kodot futtatni. A megoldas hatalmas elonye, hogy offline is jatszhato minden, viszont offline jatekot forgalmazni csak kijelolt es online kapcsolattal rendelkezo markakereskedesek tudnak. Tovabba online csak a gyarto boltjabol telepithetoek a jatekok, ilyenkor tetszoleges memoriakartyara, amit a konzol a sajat titkositasara formaz, igy utanna mas gep mar olvasni sem tudja oket.
  • Szefmester #2
    Pláne hogy ott volt a SNES, a NES, a Gameboy... Megfelelő titkosítási kulccsal ellátva egy ilyen kártya még jobb is mint a lemezes játék. Gyorsabb olvasás, nagyobb tárhely, nehezebb másolhatóság.
  • Gauge #1
    Nem kell újat kitalálni: Steam, Origin, mobilappok..... mind ezen elv szerint működnek. Egyedül a belső tárhelyet kell megnövelni.:)