Berta Sándor

Kiválthatja a jegyzet­tömböt az elektronikus golyóstoll

A Phree bármilyen felületen képes jegyzeteket készíteni és egyúttal Bluetooth-headsetként is használható.

Az okostelefonok, a táblagépek és más érintőképernyős készülékek nagyon praktikusak, de ha valaki valamit gyorsan jegyzetelni szeretne vagy készítene egy vázlatot, akkor szembesül a technológia határaival. A Phree elektronikus golyóstollként kiválthatja a jegyzettömböt.

Az OTM Technologies nevű izraeli startup által kifejlesztett eszköz lehetővé teszi, hogy bárki bármely felületre gyorsan és digitálisan jegyezhessen fel szövegeket és ábrákat, melyek utána megjelennek okostelefonja vagy táblagépe kijelzőjén. A készülék külsőre leginkább egy szövegkijelölőre hasonlít és egy kis méretű, monokróm OLED-kijelzővel is rendelkezik. Az elektronikus golyóstoll Bluetooth-kapcsolaton keresztül kapcsolódik az adott mobil eszközhöz, továbbá kompatibilis az Office, a OneNote és más olyan programokkal, amelyek lehetővé teszik az ilyen jellegű szövegbeviteleket.


A beépített szenzor felbontása 2000 DPI, s az első tesztelők el voltak ragadtatva a pontosságától és a megbízhatóságától. A megoldás ráadásul elvileg az egeret is kiválthatja. OLED-képernyője érintésérzékeny és a beérkező üzenetekről is tájékoztatást ad. A Phree rendelkezik beépített mikrofonnal és fejhallgatóval, így akár Bluetooth-headsetként is működhet.

A felhasználási lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok, de természetesen nagyon sok függ a fejlesztőktől. Az OTM Technologies mindenesetre nyílt interfészen dolgozik, amely lehetővé teszi a szenzoradatokhoz és a kijelzőhöz való hozzáférést. A Phree a jövőben éppúgy lehet majd a kiterjesztett vagy virtuális valóság eszközök vezérlője, mint játékvezérlő, televíziós távirányító vagy a biometrián alapuló azonosítórendszerek alkotóeleme.

A vállalat a Kickstarter közösségi finanszírozású platformon akart 100 000 dollárt összegyűjteni, néhány nappal a kampány lezárása előtt azonban már több egymillió dollár felett tartanak. A Phree bevezető ára 168 dollár lesz, de készül egy drágább, 219 dolláros változat is. Az első termékeket jövő áprilistól szállítanák le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #2
    Feltaláltak már gyors jegyzetre alkalmas eszközt, úgy hívják diktafon.
  • duke #1
    Ez megint egy ujabb dolog, amire igazan nincs szukseg, de ha menozesbol rakatannak az emberek, akkor lehet hogy elterjed, es kozben meg az is megtortenhet, hogy talalnak neki, valami ertelmes hasznos felhasznalast.