Berta Sándor

Több változatban érkezhet a Windows 10

Az új operációs rendszernek számos olyan verziója lesz, amelyeket bizonyos területen való felhasználásra terveznek.

Egy Twitter-használó, MagicAndre1981 hozta nyilvánosságra a lehetséges változatok neveit. Ezek alapján kiderült, hogy az új operációs rendszerből sokkal több verzió lesz elérhető, mint a Windows 7-hez. A nyilvánosságra hozott nevek között van a Connected Car, az Industry Handheld, a Ppi Pro, az ARM64 Server, az Education, az Education N és a IOTUAP. További lehetséges verziók a Cloud Host Infrastructure Server, az Enterprise S, az Enterprise S N, a Professional S, a Professional S N, az Enterprise S Evaluation és az Enterprise S N Evaluation.

A nevek alapján lesznek külön verziók oktatási és vállalati célokra, a hálózatba kötött autókhoz, az ipari számítógépekhez és mobil készülékekhez, a webes szolgáltatásokhoz, a 64 bites ARM processzorokon alapuló szerverekhez, míg a IOTUAP azokhoz a dolgok internetéhez kapcsolódó eszközökhöz készülhet, amelyek támogatják az univerzális alkalmazásplatformot (UAP). A Neowin szerint a Windows 10 első nagyobb frissítésének a kódneve Redstone lesz. Ugyan még nincsenek információk a Redstone kapcsán, de két belső forrás is megerősítette, hogy Redmondban már megkezdődött a szoftver tervezési szakasza.

Az egyelőre kérdéses, hogy a névadás visszavezethető-e a Minecraftra, de az elmúlt évek kódneveit (Blue Threshold) figyelembe véve közel sem lenne szokatlan ez a döntés. A jelenleg is fejlesztett szoftverek, például a Spartan böngésző és a Cortana digitális asszisztens esetében is a kódnevek a Halo játéksorozatból származnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SanMaster #5
    Ingyé lesz? Ha igen, akkor minden ok. Otthoni használatra. Ha nem, akkor én az idők végezetéig Win7-est fogok használni :D
  • tomboy013 #4
    Itt az egysegességet a platformokat áthidaló univerzális alkalmazások jelentik javarészt, aminek semmi köze ehhez a dologhoz. Szóval igen, kurva nagy egységesség lesz.
  • TokraFan #3
    Világ faszsága...Miért nem lehet összesen két termék aztán kész? Egy lakossági és egy vállalati? Fasznak kell állandóan variálni, képtelen ez az öreg vállalat kilépni a 30éves berögződésekből...
  • skinnyman #2
    Kurva nagy egysegesseg lesz itt.
  • SirBubu #1
    vindovzs, aj kanna lív vidout júúúú
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.04.12. 19:07:52