Berta Sándor

Franciaországban drónokkal fognák el a drónokat

Az ország biztonsági szakembereit nagyon aggasztják az atomerőművek és a katonai támaszpontok feletti drónrepülések.

Az egyik megoldás az Interceptor MP200 típusú drón lehet, amely egy különleges háló segítségével, önállóan foghatja be a célpontként azonosított robotrepülőgépeket. Az elképzelés a Malou Tech francia startuptól származik. Az Interceptor MP200 képes észrevétlenül képes megközelíteni a betolakodókat, majd kivonni őket a forgalomból. Ezután a drón elszállítja az elfogott robotrepülőgépeket a saját támaszpontjára és újra vadászatra indulhat.


Egy másik megoldás lehet a Noflyzone nevű kezdeményezés, amelynek az adatbázisában a felhasználók jelölhetnek ki repüléstilalmi övezeteket. Ezzel csak az a probléma, hogy ezeknek a területnek az elkerülése nem kötelező jellegű, a szabálysértőket pedig nem büntetik meg, így az ilyen zónák kijelölésének aligha van visszatartó erejük. További probléma, hogy a legnagyobb gyártók - például a DJI, a Parrot és a 3D Robotics - még nem tagjai a kezdeményezésnek. A kisebb cégek mindenesetre már jelezték, hogy használni fogják az adatbázist és a területek térképét integrálnák drónvezérlő szoftvereikbe.

A kérdés megválaszolása egyre fontosabb a francia kormány számára, hiszen tavaly ősszel rejtélyes drónok jelentek meg a francia atomerőművek felett. Az esetek miatt letartóztatások történtek. Januárban pedig előbb engedély nélküli drón repült át a francia elnöki hivatal, majd több robotrepülőgép egy francia katonai támaszpont felett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #3
    Hamarosan komoly legicsatak lesznek. En biztos tennek valamilyen dron elharito fegyvert a dronomra. Peldaul radio zavarast, meg lezeragyut.
  • dzsagon #2
    south park
  • BaSSeR #1

    Utoljára szerkesztette: BaSSeR, 2015.02.14. 08:11:54