MTI

Megkorbácsolnak egy szaudi bloggert

Tiltakozott a német kormány pénteken a szaúdi hatóságoknál, amiért a királyságban az iszlám megsértésére hivatkozva nyilvános megkorbácsolásra ítéltek egy bloggert.

A német kormány emberi jogi megbízottja, Christoph Strässer berlini nyilatkozatában kegyetlennek és embertelennek nevezte a büntetést, és az alapvető emberi jogok tiszteletére szólította fel a szaúdi hatóságokat. A blogger, Raif Badavi honlapot alapított a vallás szerepének megvitatására. Tevékenysége a hatóságok megítélése szerint iszlámellenes, ezért ezer korbácsütéssel és tíz év szabadságvesztéssel büntetik, és egymillió szaúdi riál (71,5 millió forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A férfit húsz héten keresztül heti egy alkalommal ötven korbácsütéssel sújtják a pénteki ima után egy mecset előtt. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet beszámolója szerint a büntetés végrehajtását pénteken Dzsiddában kezdték meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lack #2
    Beteg világban élünk.
  • halgatyó #1
    Szaud arábia a demokráciáért és az emberi jogokért úúúúúgy aggódó usa puszipajtása.
    Az oly sokat ostorozott Kínában pl. bezártak már internetes oldalakat, de nem korbácsoltak félholtra embereket. 1000 csapástól nyomorék lesz egész életére, a 70 millió Ft-nak megfelelő büntetést élete végéig sem fizeti ki.
    Nálunk az olaszliszkai gyilkosok, Cozma gyilkosai meg a többi ennél sokkal enyhébb büntetést kap!